Se pun ouale intr-o cratita de pamant, se adauga nucile macinate si zaharul. Se amesteca toate bine pe foc moale, pana incep...
Prajitura cu nucaSe amesteca faina de patiserie si untul. In loc de unt se poate folosi margarina pentru creme (moale). Se amesteca pentru a...
Aluat frantuzescSe fierb melcii, se scot din scoica cat sunt fierbinti, cu un ac mare. Se pregatesc cu otet, ulei, sare si piper.
Salata de melciPoti oferi familiei tale un aperitiv delicios daca pregatesti ciuperci umplute cu branza. Este o mancare consistenta si...
Ciuperci umplute cu branzaSe bat ouale, se pune laptele sau o linguta de smantana si sare. Ouale se bat in ultimul moment si atat numai cat sa se...
OmletaDin aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo 1/2 cm. grosime si de marimea tavei in care se coace pasca. Se unge tava cu...
Pasca cu ciocolataSe inmoaie drojdia in putin lapte caldut (sa nu fie fierbinte, caci se opareste drojdia si nu mai creste aluatul), se adauga...
Cozonaci obisnuitiSe toaca fin putina frunza de patrunjel, se amesteca cu untul proaspat, fara sa se frece. Se adauga un praf de sare, piper si...
Unt cu verdeataSe fierbe carnea si ficatul si se toaca marunt cu cutitul. Se adauga ouale si bucata de paine si restul ingredientelor. Se...
Drob de mielSe asaza carnea de miel intr-un vas si se freaca bine cu lamiie, apoi cu mujdei si cimbru. Peste carnea astfel pregatita se...
Friptura de mielSe spala o jumatate de miel, de preferat partea din fata, se taie in bucati cat 2-3 degete de late. Se sareaza si se tin 20...
Miel paneSe scoate de la miel cotletul, se curata carnea de pe oase si se acopera fiecare os cu staniol. Apoi, se taie fileul in...
Cotlet de miel umplutSe rumenesc, cu o lingura de untura, bucatile de carne si o ceapa taiata marunt. Se adauga un praf de faina. Se curata...
Miel cu spanacCiuperci umplute Se aleg ciuperci albe si frumoase, se spala in apa cu putina lamaie, ca sa nu se inegreasca. Se aseaza...
Ciuperci umplute de postSe cantaresc 5 oua si apoi se bat cu zahar egal la greutate cu ouale. Se adauga tot atata faina incetul cu incetul, stafide...
Painea episcopuluiSe bat bine 4 albusuri spuma, se adauga 250 gr. zahar, se bat impreuna, se pu 2 lingurite de zeama si coaja rasa de la o...
Bezele cu lamaieSe freaca 250 gr. de migdale curatate si macinate cu 200 gr. zahar, 100 gr. ciocolata rasa si un albus nebatut, pana se face...
Pricomigdale cu ciocolataSe fierbe in apa cu sare si zarzavat pestele, fie nisetru sau pastruga. Dupa ce s-a racorit, se taie bucati mici. Se curata...
Peste la gratin cu ciuperciDaca varza murata e prea acra, se spala mai intai in apa. Se scurge bine si se taie ca fideaua. Se rumenesc 2 cepe taiate...
Varza acra cu maslineSe aleg ciuperci mijlocii, se rupe cotorul si se spala in apa cu putina lamaie. Se usuca, se aseaza intr-o tava unele langa...
Ciuperci la tavaSe curata merele, se scobesc la mijloc si pe masura ce sunt curatate, se pun in apa rece cu putina zeama de lamaie, ca sa nu...
Mere pe canapeaSe curata un crap de 1-2 kg si se sareaza. Se rumenesc in untdelemn 2 cepe taiate marunt cu o jumatate ceasca de orez spalat....
Crap umplut cu orezSe aleg rosii frumoase, se taie in doua si se scot semintele. Se sareaza si se aseaza intr-o tava unsa cu untdelemn. Deoparte...
Rosii umplute cu franzela100 gr. de miez de paine alba se fierbe cu laptele pana se face ca o pasta. Se trece prin sita. Se amesteca cu zeama...
Budinca de portocaleAluatul: Se fierbe intr-o cratita 2 1/2 decilitri de apa cu 100 gr. unt proaspat, un praf de sare, si o lingurita de zahar....
Profiterolles cu friscaSe cerne 200 gr. faina, care se amesteca cu 200 gr. zahar pisat si 200 gr. migdale pisate. Se adauga 2-3 oua, atat cat se...
Tarte cu ananasSe aleg rosii tari si cat mai mici. Se taie un capac, se scobesc. Se presara sare, piper, putin otet si se lasa o ora...
Rosii portugheze cu orezUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori