test test - Rețete

Salata de cartofi cu tarhon
Salate de legume

Salata de cartofi cu tarhon

Se fierb cartofi chifle, se curata si se taie felii potrivit de subtiri. Deoparte se face maioneza cu mustar, bine potrivita...

Salata de cartofi cu tarhon
Cartofi chips
Aperitive cu legume

Cartofi chips

Se curata cartofi de marime potrivita, si mai degraba lunguieti. Se taie felii foarte subtiri, si cat mai egale. Se spala in...

Cartofi chips
Ciorba cu tarhon
Ciorbe

Ciorba cu tarhon

Se spala si se sparge ciolanul. Se pune la fiert impreuna cu ceapa taiata marunt si se spumuieste. Cand carnea este aproape...

Ciorba cu tarhon
Cozonaci argeseni
Cozonac

Cozonaci argeseni

Aluatul: se fierb 100 ml de lapte cu zaharul. Separat se bat ouale cu sarea. Intr-un vas se sfarama drojdia, peste care se...

Cozonaci argeseni
Cozonac moldovenesc
Cozonac

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adanc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 ml de lapte se adauga zaharul, se amesteca si se...

Cozonac moldovenesc
Indiene
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Indiene

Blatul: se aseaza intr-un castron potrivit faina, grisul, 100 g miere de albine, nuca macinata si ulei presat la rece. Se...

Indiene
Tort din gris
Torturi

Tort din gris

Seara se amesteca gris cu lapte si cu zahar si se lasa asa. Dimineata se pune o lingura de cacao, nuca macinata, praf de copt...

Tort din gris
Pasta primavera cu sos asiatic
Paste si pizza

Pasta primavera cu sos asiatic

Se amesteca ingredientele pentru sos si se lasa deoparte. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se soteaza legumele cu...

Pasta primavera cu sos asiatic
Pasta primavera
Paste si pizza

Pasta primavera

Pasta Primavera este o reteta delicioasa de paste la care puteti folosi tagliatelle sau spaghete, cu legume. Pastele...

Pasta primavera
Pasta primavera vegetariene
Paste si pizza

Pasta primavera vegetariene

Se pune apa la fiert. Se adauga broccoli si se lasa intre 45 de secunde si un minut, pana sa se inmoaie. Se lasa sa se...

Pasta primavera vegetariene
Pasta primavera condimentate
Paste si pizza

Pasta primavera condimentate

Intr-o tigaie se pune uleiul si se soteaza ceapa si usturoiul impreuna cu oregano, cimbru, patrunjel, ciupercile si ardeiul....

Pasta primavera condimentate
Franzelute cu tarate si mere
Aperitive cu oua

Franzelute cu tarate si mere

Se amesteca tarata, laptele, uleiul si laptele. In alt vas sa amesteca faina, praful de copt, sarea, zaharul si...

Franzelute cu tarate si mere
Franzelute (muffins) cu migdale si mac
Prajituri

Franzelute (muffins) cu migdale si mac

Se preincalziteste cuptorul peste 200 grade. Se bat oul, sarea si zaharul, pana ce amestecul se albeste si se umfla. Se...

Franzelute (muffins) cu migdale si mac
Mujdei de usturoi
Sosuri condimentate

Mujdei de usturoi

Se curata cantitatea de usturoi aleasa dupa preferinta, se piseaza bine cu putina sare, pana cand devine ca o crema. Se pune...

Mujdei de usturoi
Sos maionez cu frisca
Sosuri albe

Sos maionez cu frisca

Se prepara ca sosul maioneza obisnuit, dar se adauga si 2-3 linguri de frisca batuta bine, fara zahar.

Sos maionez cu frisca
Sos maionez cu mustar
Sosuri condimentate

Sos maionez cu mustar

Se prepara ca sosul maioneza obisnuit, adaugandu-i-se la inceput mustarul.

Sos maionez cu mustar
Sarbusca
Borsuri

Sarbusca

Se prepara ciorba ca o ciorba de cartofi. Cand zarzavatul este fiert, se adauga 3-4 cesti de zer obtinut la alesul untului....

Sarbusca
Mamaliga fiarta
Preparate cu mamaliga

Mamaliga fiarta

Mamaliga buna se face in ceaun. Se pune ceaunul cu apa la fiert. Se pune sare si se presara putin malai. Cand clocoteste apa,...

Mamaliga fiarta
Mamaliga pripita
Preparate cu mamaliga

Mamaliga pripita

Se pune apa la fiert, cu sare. Cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie, cate putin, amestecand cu facaletul....

Mamaliga pripita
Fazan fript
Mancaruri cu vanat

Fazan fript

Fazanul trebuie neaparat tinut 2-3 zile dupa ce a fost vanat, inainte sa fie pregatit.Dupa ce s-a jumulit, s-a curatat de...

Fazan fript
Rata salbatica fripta
Mancaruri cu vanat

Rata salbatica fripta

Inainte de a fi fripta, rata se marineaza. Se face o marinata din vin rosu, otet diluat, cateva foi de dafin, boabe de piper;...

Rata salbatica fripta
Mancare rece de iepure cu masline
Mancaruri cu vanat

Mancare rece de iepure cu masline

Bucatile care raman de la carnea aleasa pentru friptura se sterg de sosul marinatei (apa amestecata cu vin, 203 linguri otet,...

Mancare rece de iepure cu masline
Iepure cu ciuperci
Mancaruri cu vanat

Iepure cu ciuperci

Se rumenesc, intr-o cratita cu o lingura de unt, 200 gr slanina sau costita afmata si vreo 25 fire arpagic. Cand s-au...

Iepure cu ciuperci
Pulpa de caprioara la tava
Mancaruri cu vanat

Pulpa de caprioara la tava

Friptura de caprioara se poate prepara si fara sa fi stat in marinata, carnea fiind destul de frageda. Este mai gustoaa insa...

Pulpa de caprioara la tava
Tocana de mistret tanar
Mancaruri cu vanat

Tocana de mistret tanar

Carnea taiata in bucati se trage in cratita mare cu jumatate din unt, pana cand este frumos rumenita. Cu restul de unt se...

Tocana de mistret tanar
Prepelita
Mancaruri cu vanat

Prepelita

Prepelita se mananca foarte proaspata. Se jumuleste, se scot intestinele si maruntaiele, se parleste repede, se sterge cu o...

Prepelita
Prepelite inabusite
Mancaruri cu vanat

Prepelite inabusite

Se curata prepelitele. Se sareaza, se pune ficatul inauntru, se inveleste fiecare prepelita cu o foaie de vita, apoi cu o...

Prepelite inabusite
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori