Se fierb cartofi chifle, se curata si se taie felii potrivit de subtiri. Deoparte se face maioneza cu mustar, bine potrivita...
Salata de cartofi cu tarhonSe curata cartofi de marime potrivita, si mai degraba lunguieti. Se taie felii foarte subtiri, si cat mai egale. Se spala in...
Cartofi chipsSe spala si se sparge ciolanul. Se pune la fiert impreuna cu ceapa taiata marunt si se spumuieste. Cand carnea este aproape...
Ciorba cu tarhonAluatul: se fierb 100 ml de lapte cu zaharul. Separat se bat ouale cu sarea. Intr-un vas se sfarama drojdia, peste care se...
Cozonaci argeseniSe cerne faina intr-un vas adanc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 ml de lapte se adauga zaharul, se amesteca si se...
Cozonac moldovenescBlatul: se aseaza intr-un castron potrivit faina, grisul, 100 g miere de albine, nuca macinata si ulei presat la rece. Se...
IndieneSeara se amesteca gris cu lapte si cu zahar si se lasa asa. Dimineata se pune o lingura de cacao, nuca macinata, praf de copt...
Tort din grisSe amesteca ingredientele pentru sos si se lasa deoparte. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se soteaza legumele cu...
Pasta primavera cu sos asiaticPasta Primavera este o reteta delicioasa de paste la care puteti folosi tagliatelle sau spaghete, cu legume. Pastele...
Pasta primaveraSe pune apa la fiert. Se adauga broccoli si se lasa intre 45 de secunde si un minut, pana sa se inmoaie. Se lasa sa se...
Pasta primavera vegetarieneIntr-o tigaie se pune uleiul si se soteaza ceapa si usturoiul impreuna cu oregano, cimbru, patrunjel, ciupercile si ardeiul....
Pasta primavera condimentateSe amesteca tarata, laptele, uleiul si laptele. In alt vas sa amesteca faina, praful de copt, sarea, zaharul si...
Franzelute cu tarate si mereSe preincalziteste cuptorul peste 200 grade. Se bat oul, sarea si zaharul, pana ce amestecul se albeste si se umfla. Se...
Franzelute (muffins) cu migdale si macSe curata cantitatea de usturoi aleasa dupa preferinta, se piseaza bine cu putina sare, pana cand devine ca o crema. Se pune...
Mujdei de usturoiSe prepara ca sosul maioneza obisnuit, dar se adauga si 2-3 linguri de frisca batuta bine, fara zahar.
Sos maionez cu friscaSe prepara ca sosul maioneza obisnuit, adaugandu-i-se la inceput mustarul.
Sos maionez cu mustarMamaliga buna se face in ceaun. Se pune ceaunul cu apa la fiert. Se pune sare si se presara putin malai. Cand clocoteste apa,...
Mamaliga fiartaSe pune apa la fiert, cu sare. Cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie, cate putin, amestecand cu facaletul....
Mamaliga pripitaFazanul trebuie neaparat tinut 2-3 zile dupa ce a fost vanat, inainte sa fie pregatit.Dupa ce s-a jumulit, s-a curatat de...
Fazan friptInainte de a fi fripta, rata se marineaza. Se face o marinata din vin rosu, otet diluat, cateva foi de dafin, boabe de piper;...
Rata salbatica friptaBucatile care raman de la carnea aleasa pentru friptura se sterg de sosul marinatei (apa amestecata cu vin, 203 linguri otet,...
Mancare rece de iepure cu maslineSe rumenesc, intr-o cratita cu o lingura de unt, 200 gr slanina sau costita afmata si vreo 25 fire arpagic. Cand s-au...
Iepure cu ciuperciFriptura de caprioara se poate prepara si fara sa fi stat in marinata, carnea fiind destul de frageda. Este mai gustoaa insa...
Pulpa de caprioara la tavaCarnea taiata in bucati se trage in cratita mare cu jumatate din unt, pana cand este frumos rumenita. Cu restul de unt se...
Tocana de mistret tanarPrepelita se mananca foarte proaspata. Se jumuleste, se scot intestinele si maruntaiele, se parleste repede, se sterge cu o...
PrepelitaSe curata prepelitele. Se sareaza, se pune ficatul inauntru, se inveleste fiecare prepelita cu o foaie de vita, apoi cu o...
Prepelite inabusiteUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori