Se amesteca ingredientele, se formeaza aluatul, apoi se da la rece. Peste 3 - 4 ore se intrebuinteaza. Se fac placintele...
Aluat din unt si smantana
Se amesteca ingredientele, se framanta bine, apoi se lasa jumatate de ora. Se imparte in doua. Se intind doua foi de...
Aluat din branza de vaci
Se pun visinele intr-un castron cu zahar. Se intinde foaia de placinta, se stropeste cu unt topit, se presara cu pesmet. Se...
Strudel cu visine
Placinta cu foi este delicioasa si usor de pregatit. Foile pregatite in casa pentru placinta nu sunt deloc greu de facut,...
Foi de placinta de casa
Se pune faina intr-un vas, se adauga sarea, zaharul, untul putin muiat si, la sfarsit, galbenusurile. Se framanta putin,...
Aluat de tarte
Se amesteca faina cu sarea, zaharul, untul putin muiat si, la sfarsit, galbenusurile. Se framanta putin, atat cat sa fie...
Aluat de tarte cu vanilie
Se taie caracatita in bucati mici. Se caleste in ulei de masline aproximativ 10 minute, amestecind constant. Se adauga ceapa,...
Caracatita in vin
Se trece caracatita prin jet de apa rece si se taie inele. Se pune ceapa tocata, un catel de usturoi, sare, apa si vinul...
Salata de caracatita
Se caleste ardeiul in ulei, se adauga si usturoiul, si se lasa 3-5 minute. Se pun apoi intr-un vas si se adauga untul, sucul...
Scoici Casino
Se fierb fructele de mare. Se asaza ingredientele pe un platou, se pune deasupra sosul rece.
Salata de fructe de mare Louis
Se pune pestele intr-un vas cu apa, vinul si cimbrul si se lasa pe foc 8 minute sau pina ce carnea se desface fisii cu...
Fructe de mare cu sos
Se fierb fructele de mare. Intre timp se prepara un sos din unt si faina subtiata cu lapte si putina zeama in care au fiert...
Fructe de mare in sos alb
Se amesteca zaharul cu ceai, pina ce acesta se dizolva. Se adauga zeama si pulpa de portocala si se amesteca. Se raceste....
Punch de ceai
Se da coaja de lamiie prin razatoare. Se pune jeleul intr-un vas si se toarna deasupra ceai cald. Se amesteca pina ce acesta...
Jeleu cu ceai
Intr-un vas, se pune apa fierbinte si se lasa, timp de 5 minte, pliculetele de ceai. Intr-un vas mai mare se pun frcutele cu...
Ceai Sangria
Se toarna apa fierbinte peste condimente si ceaiul. Se lasa cinci minute. Se pun citeva migdale in cana si se toarna deasupra...
Ceai Kashmir
Se fierbe apa cu jumatate de cana de apa, se adauga ceaiul rece, restul de apa, siropul de fructe si zeama de lamiie si...
Ceai cu fructe
Se sareaza si se pipereaza carnea de pui. Se caleste cu o lingurita de ulei la foc potrivit timp de 8 - 10 minute. Se pune...
Supa de pui calmanta
Intr-un vas se amesteca ingredientele, fara miere si lamaie, si se lasa la fiert 20 de minute. Se indulceste si se serveste...
Ceai aromat
Se rade coaja de lamaie si apoi se storc lamiile de zeama. Coaja si zeama se acopera cu multa apa fierbinte si se lasa sa se...
Limonada fierbinte
Se amesteca ingredientele pentru sos cu mixerul, cu exceptia uleiului, care se adauga treptat. Se lasa 30 de minute la...
Spanac cu sos de ghimbir
Se incalzeste cuptorul. Intre timp, se prepara sosul. Intr-un vas de marime medie se amesteca ceapa, portocala, maslinele,...
Somon la cuptor cu sos de portocale
Se tine puiul la microunde pina e gata. Intr-un vas uns cu unt se asaza un strat de broccoli, se pune deasupra puiul si se...
Pui Divan
Se incinge uleiul intr-un vas. Se caleste carnea de pui pina isi schimba culoarea. Se scoate carnea si se pun legumele, care...
Pui cu orez si legume
Se amesteca intr-un vas carnea, oul, piinea, 1/4 cana apa, sare si piper. Se formeaza mingiute care se prajesc rapid. Se...
Crochete Stroganoff
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane