Se fierb cartofii in coaja, cu morcovul. Se taie apoi in bucati mici, se adauga mazarea, ardeiul taiat marunt, patrunjelul si...
Salata ruseasca
Se amesteca maioneza, mustarul, semintele de telina, sarea si piperul si se amesteca bine. Apoi se amesteca bine cartofii,...
Salata americana de cartofi
Se spala bine salata. Se usuca. Intr-un vas se pune apa la fiert. Se pune pasta de anchois in vasul de salata si se...
Salata Caesar
Se aduaga in ordine frunzele de salata, bucati de telina, rosia taiata bucati, conopida desfacuta floricele, ciupercile...
Salata Sapte straturi
Se amesteca zaharul, sarea, smantana, ceapa si otetul intr-un vas mare. Se adauga castravetii taiati felii. Se lasa la rece 2...
Salata de castraveti cu smantana
Se taie o rata tanara, pastrand tot sangele care se scurge. Se cuarata bine, se spala, se sareaza; se taie gatul si varful...
Rata umpluta la frigare
Se rumenesc intr-o cratita felii de costita afumata, impreuna cu vreo 15 fire de arpagic sau ceapa. Se scot acestea si se...
Boboc de rata cu mazare verde
Se iau bucatile de rata pregatite pentru mancare si se rumenesc intr-o cratita, cu ceapa tocata, in grasime de pasare sau...
Ostropel de rata
Ca orice mancare servita rece, se prepara cu untdelemn. Se rumenesc bucatile de carne. Se parat, se rumenesc cepele taiate...
Mancare de rata rece, cu masline
Rata cu varza este o mancare cu sos, pe cand rata pe varza este o friptura cu garnitura pe varza, tot atat de bine cum poate...
Boboc de rata pe varza
O rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane,...
Rata umpluta cu mere
Se ung felioare de paine cu unt, iar pe deasupra se asterne un strat (mai gros sau mai subtire) de icre negre moi, adica...
Sandvisuri cu icre negre
Se face o salata de vinete obisnuita, se amesteca cu o cantitate de icre negre moi, in functie de gust. Se ung felioarele de...
Sandvisuri cu icre negre si vinete
Se ung felioare de paine cu unt, se asaza deasupra jumatate de sardea taiata in lung, deasupra cateva picaturi de lamaie.
Sandvisuri cu sardele
Se ung felioarele de paine cu un sos maioneza sau cu unt amestecat cu mustar. Se asaza deasupra o foaie de salata verde care...
Sandvisuri cu ou rascopt
Se face o pasta de sardele frecate cu unt, se intinde pe felii subtiri de franzela, iar deasupra se asaza o felie subtire de...
Sandvisuri cu sardele si tomate
Se taie grapefruitul si portocalele deasupra unui castronel, pentru a nu pierde zeama. Intr-un vas mare se amesteca...
Salata festiva de citrice
Se spala bine urechile si se lasa in apa pentru o ora. Se scot si se pun itr-un vas cu apa la fiert si se lasa pana se...
Urechi de porc sarate
Se spala salata si se lasa in frigider, intr-un vas cu capac. Se spala castravetele, se taie felii si se presara cu sare si...
Salata de avocado
Se taie marunt usturoiul si se amesteca cu cimbrul. Se sareaza. Carnea de porc se freaca bine cu zeama de lamaie si sare si...
Porc cu usturoi
Aluatul: Se pun intr-un castronel faina, praful de copt si sarea. In mijloc se pune oul care se amesteca cu faina. Se adauga...
Banane in aluat
Carnea cea mai potrivita pentru piftie sunt picioarele, de la gennchi in jos, si urechile. Se curata bine picioarele, se...
Piftie de porc
Se ia un but de porc sau jumatate de but, se sareaza, se pipereaza, se freaca cu usturoi si se lasa astfel cel putin o ora....
Friptura de porc la cuptor
Atat muschiul de porc, butul ca si orice alta parte destinata pentru friptura, sunt mult mai gustoase daca se tin 24 de ore...
Friptura de porc marinata
Se da carnea prin masina, se pune intr-un vas mare sau intr-un lighneas. Se adauga sare, piper, coriandru pisat, enibahar si...
Carnati preparati in casa
Se taie felii ficatul porcului si se pune in apa. Se schimba apa de mai multe ori, pana ce ficatul devine alb. Intre timp se...
Carnati de ficat de porc (lebervust)
Carnea de la cap se pune la fiert. Se adauga inima si rinichii. Se sareaza apa si se puncateva foi de dafin. Dupa ce a fiert...
Toba de casa
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane