Se taie 1 kg. de carne de vaca in bucati potrivite si se pun la fiert intr-o oala cu 2-3 litri de apa. Cand incepe sa fiarba...
Ciorba taraneasca
Se curata 2-3 rinichi de vitel, se taie felii de 5-6 milimetri. Se infierbanta o lingura de untura. Se usuca bine rinichii cu...
Rinichi prajiti
Se face o mamaliga potrivit de tare. Se ia cu lingura din ea, bucati de mamaliga de marimea unui mar mijlociu. Se umplu...
Urs de mamaliga
Se face un aluat din 150 gr. faina, 125 gr. unt proaspat, 125 gr. parmezan ras, un galbenus si 1/2 ceasca de smantana. Se...
Saratele cu parmezan
Se pune la fiert 3/4 de litru de lapte cu o jumatate baton de vanilie si 4 linguri de zahar. Cum a dat in clocot se da...
Crema braziliana
Se bat 8 albusuri spuma cu 1/2 kg. de zahar, intocmai ca pentru bezele. Cu ajutorul cornetului se toarna 6-7 cercuri, de...
Tort Mihalaia
Se curata o stiuca de 1 1/2 kg. Se scoate pielea, cautand s-o lasam cat mai intreaga. Se spala, se freaca cu putina sare si...
Stiuca umpluta fiarta
Se trag cateva cepe, taiate felii cu 2 linguri de ulei. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga 1 kg. rosii, curatate de...
Ciorba de berbec (reteta araba)
Se pune 1/2 kg. faina pe masa de aluat, se face la mijloc o gaura in care se toarna un pahar bun de apa, o lingurita de ulei...
Aluat frantuzesc
Se face un aluat frantuzesc din care se intinde o foaie potrivit de subtire. Se da prin masina 1/2 kg. de carne si se...
Pateuri cu carne
Se amesteca 2-3 lingurite de mustar, cu o lingurita de zahar pisat, si se freaca, turnand 100 gr. ulei, picatura cu picatura....
Sos de mustar cu tarhon
Se pune cu apa la foc mic 1/4 kg. fasole uscata; dupa ce a dat vreo doua clocote, se schimba apa si se pune cu alta apa...
Supa italieneasca
Se fierb ouale jumatate tari, si se aseaza intr-o farfurie de sticla unsa cu unt. Deoparte se face urmatorul sos de faina: Se...
Sufle de oua
Se curata un salau mijlociu. Se taie capul si coada. Se desface drept in doua in lungime. Se curata de piele, se scoate sira...
Filets de salau
Se rumeneste cu putina ceapa 1/2 kg de carne macra data prin masina. Se pune sare. Se aleg foile de la o varza frumoasa, li...
Musaca de varza
Se freaca 3 galbenusuri cu 100 gr. zahar si o jumatate baton de vanilie, pana se face ca o crema. Se amesteca cu 50 gr. de...
Tort de ciocolata
Se curata 250 gr. migdale dulci si 4-5 migdale amare. Se usuca pe o hartie, si nu la foc, ca sa nu se rumeneasca. Se piseaza...
Macaroane
Se tai puiul in bucati, se rumeneste intr-o tigaie cu putina untura. Se trag deoparte in untura 2 cepe rase, se adauga un...
Papricas de pui
Se pune intr-o cratita 1/2 litru de apa cu 1/2 kg. de zahar. Cand zaharul s-a topit, se impinge tigaia pe foc iute si se lasa...
Inghetata de lamaie
Se curata de boabe cativa stiuleti de porumb in lapte. Se pun intr-o oala cu apa clocotita si sare, si dupa ce au fiert...
Boabe de porumb murat
Se aleg prune bine coapte, se spala si se pun la fiert intr-o cratita fara apa. Cand incep sa se moaie, se pune zahar sau...
Chiselita de prune
Se curata ficatul, se taie in felii de grosimea degetului, iar fiecare felie in patrate de 3 cm. Se da putin piper. Se...
Frigarui de ficat
Se alege spanacul si se spala in mai multe ape, ca si urzicile. Se arunca in apa clocotita cu sare si se lasa sa fiarba...
Spanac englezesc
Se bat spuma 8 albusuri. Se pune zaharul si pelteaua. Se mai bate pana de intareste bine. Se toarna compozitia in forma...
Budinca de albus
Se face un aluat din 350 gr. faina. 250 gr. unt proaspat, 150 gr. zahar, 2 galbenusuri, putina coaja rasa de lamaie. Se...
Pesmeti cu unt
Asadar, intr-un castron punem 300 g branza dulce de vaci, un pachet de unt (ambele proaspete si fara de pasteurizari), le...
Bucuria gustului
OPERATII PREGATITOARE Alunele se curata bine de pielite (se pun bine la uscat, dar nu se prajesc). Se taie cu cutitul, fara...
Tort festiv
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane