test test - Rețete

Ciorba taraneasca
Ciorbe

Ciorba taraneasca

Se taie 1 kg. de carne de vaca in bucati potrivite si se pun la fiert intr-o oala cu 2-3 litri de apa. Cand incepe sa fiarba...

Ciorba taraneasca
Rinichi prajiti
Mancaruri cu carne

Rinichi prajiti

Se curata 2-3 rinichi de vitel, se taie felii de 5-6 milimetri. Se infierbanta o lingura de untura. Se usuca bine rinichii cu...

Rinichi prajiti
Urs de mamaliga
Preparate cu mamaliga

Urs de mamaliga

Se face o mamaliga potrivit de tare. Se ia cu lingura din ea, bucati de mamaliga de marimea unui mar mijlociu. Se umplu...

Urs de mamaliga
Saratele cu parmezan
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Saratele cu parmezan

Se face un aluat din 150 gr. faina, 125 gr. unt proaspat, 125 gr. parmezan ras, un galbenus si 1/2 ceasca de smantana. Se...

Saratele cu parmezan
Crema braziliana
Creme

Crema braziliana

Se pune la fiert 3/4 de litru de lapte cu o jumatate baton de vanilie si 4 linguri de zahar. Cum a dat in clocot se da...

Crema braziliana
Tort Mihalaia
Torturi

Tort Mihalaia

Se bat 8 albusuri spuma cu 1/2 kg. de zahar, intocmai ca pentru bezele. Cu ajutorul cornetului se toarna 6-7 cercuri, de...

Tort Mihalaia
Stiuca umpluta fiarta
Mancaruri cu peste

Stiuca umpluta fiarta

Se curata o stiuca de 1 1/2 kg. Se scoate pielea, cautand s-o lasam cat mai intreaga. Se spala, se freaca cu putina sare si...

Stiuca umpluta fiarta
Ciorba de berbec (reteta araba)
Ciorbe

Ciorba de berbec (reteta araba)

Se trag cateva cepe, taiate felii cu 2 linguri de ulei. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga 1 kg. rosii, curatate de...

Ciorba de berbec (reteta araba)
Aluat frantuzesc
Aluaturi

Aluat frantuzesc

Se pune 1/2 kg. faina pe masa de aluat, se face la mijloc o gaura in care se toarna un pahar bun de apa, o lingurita de ulei...

Aluat frantuzesc
Pateuri cu carne
Prajituri

Pateuri cu carne

Se face un aluat frantuzesc din care se intinde o foaie potrivit de subtire. Se da prin masina 1/2 kg. de carne si se...

Pateuri cu carne
Sos de mustar cu tarhon
Sosuri albe

Sos de mustar cu tarhon

Se amesteca 2-3 lingurite de mustar, cu o lingurita de zahar pisat, si se freaca, turnand 100 gr. ulei, picatura cu picatura....

Sos de mustar cu tarhon
Supa italieneasca
Supe de legume

Supa italieneasca

Se pune cu apa la foc mic 1/4 kg. fasole uscata; dupa ce a dat vreo doua clocote, se schimba apa si se pune cu alta apa...

Supa italieneasca
Sufle de oua
Aperitive cu oua

Sufle de oua

Se fierb ouale jumatate tari, si se aseaza intr-o farfurie de sticla unsa cu unt. Deoparte se face urmatorul sos de faina: Se...

Sufle de oua
Filets de salau
Mancaruri cu peste

Filets de salau

Se curata un salau mijlociu. Se taie capul si coada. Se desface drept in doua in lungime. Se curata de piele, se scoate sira...

Filets de salau
Musaca de varza
Mancaruri cu varza

Musaca de varza

Se rumeneste cu putina ceapa 1/2 kg de carne macra data prin masina. Se pune sare. Se aleg foile de la o varza frumoasa, li...

Musaca de varza
Tort de ciocolata
Torturi

Tort de ciocolata

Se freaca 3 galbenusuri cu 100 gr. zahar si o jumatate baton de vanilie, pana se face ca o crema. Se amesteca cu 50 gr. de...

Tort de ciocolata
Macaroane
Paste si pizza

Macaroane

Se curata 250 gr. migdale dulci si 4-5 migdale amare. Se usuca pe o hartie, si nu la foc, ca sa nu se rumeneasca. Se piseaza...

Macaroane
Papricas de pui
Mancaruri cu carne

Papricas de pui

Se tai puiul in bucati, se rumeneste intr-o tigaie cu putina untura. Se trag deoparte in untura 2 cepe rase, se adauga un...

Papricas de pui
Inghetata de lamaie
Inghetate

Inghetata de lamaie

Se pune intr-o cratita 1/2 litru de apa cu 1/2 kg. de zahar. Cand zaharul s-a topit, se impinge tigaia pe foc iute si se lasa...

Inghetata de lamaie
Boabe de porumb murat
Muraturi simple

Boabe de porumb murat

Se curata de boabe cativa stiuleti de porumb in lapte. Se pun intr-o oala cu apa clocotita si sare, si dupa ce au fiert...

Boabe de porumb murat
Chiselita de prune
Compoturi

Chiselita de prune

Se aleg prune bine coapte, se spala si se pun la fiert intr-o cratita fara apa. Cand incep sa se moaie, se pune zahar sau...

Chiselita de prune
Frigarui de ficat
Mancaruri cu carne

Frigarui de ficat

Se curata ficatul, se taie in felii de grosimea degetului, iar fiecare felie in patrate de 3 cm. Se da putin piper. Se...

Frigarui de ficat
Spanac englezesc
Aperitive cu legume

Spanac englezesc

Se alege spanacul si se spala in mai multe ape, ca si urzicile. Se arunca in apa clocotita cu sare si se lasa sa fiarba...

Spanac englezesc
Budinca de albus
Budinci

Budinca de albus

Se bat spuma 8 albusuri. Se pune zaharul si pelteaua. Se mai bate pana de intareste bine. Se toarna compozitia in forma...

Budinca de albus
Pesmeti cu unt
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti cu unt

Se face un aluat din 350 gr. faina. 250 gr. unt proaspat, 150 gr. zahar, 2 galbenusuri, putina coaja rasa de lamaie. Se...

Pesmeti cu unt
Bucuria gustului
Budinci

Bucuria gustului

Asadar, intr-un castron punem 300 g branza dulce de vaci, un pachet de unt (ambele proaspete si fara de pasteurizari), le...

Bucuria gustului
Tort festiv
Torturi

Tort festiv

OPERATII PREGATITOARE Alunele se curata bine de pielite (se pun bine la uscat, dar nu se prajesc). Se taie cu cutitul, fara...

Tort festiv
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori