Cafeaua turceasca se fierbe in ibric, fie la foc pe aragaz, fie la masina speciala de spirt. Adevarata cafea turceasca se...
Cafea neagra turceasca
Se aleg patlagele rosii netede si destul de mari, ca sa incapa in fiecare un ou. Se taie capacul, se golesc de miez, se pune...
Ochiuri in tomate
Se face un aluat bine lucrat dintr-un ou, apa, cat se ia cu o jumatate de coaja de ou, un praf de sare si faina cat se cere....
Aluat de taiteiZaharul, mierea si bulionul se amesteca bine. Somonul se pregateste de gratar si se face la 220 grade C dupa ce s-a pus pe...
Somon la gratar
Intr-o cratita cu ulei se prajesc ceapa si usturoiul (3-4 minute), se adauga ciupercile si puiul si se lasa 4-5 minute. Se...
Lasagna de pui
Se amestca in shaker cca. 10 minute. Apoi se pregateste paharul de cocktail astfel: se tine cu gura in jos si se unge cu o...
Marguerita
Se pun merele intr-o craticiora, sucul de mere si scortisoara. Se fierb cu capac 10-15 minute. Se zdrobeste totul cu...
Granola cu mere
Pestele, pe care s-a presarat sare, se prajeste in unt intr-o tigaie. Pe el se presara branza si se stropeste cu laptele. Se...
Merlan cu branza gen svaiter
Se trece dulceata de caise sau marmelada printr-o sita fina, se adauga putina apa si se mai tine la foc, amestecind bine,...
Glazura de caise
Se freaca intr-un castron 4 galbenusuri cu zaharul, si o lingura de fecula de cartofi, bine de tot pana se albeste ca o...
Sos de rom
Una din conditiile de buna reusita e ca bucatile de carne sa nu fie taiate in lungul fibrelor, ci in curmezis. Se taie felii...
Snitel vienez
Se fierb dovleceii si se scurg bine cel putin 1/2 ora. Se toaca, se amesteca cu oul, faina, piperul, sarea si verdeata si se...
Chiftele de dovlecei
Se oparesc migdalele si se curata de coaja. Se trec prin masina de pisat nuci, si se amesteca cu zaharul pisat. Se topeste...
Tort de ciocolata cu migdale
Se taie 1 kg de carne in bucati potrivite si se pune sa se rumeneasca cu o lingura de untura. Se adauga 3-4 cepe taiate felii...
Gulas cu galuste
Se alege 1 1/2 kg pulpa sau alta carne macra. Se sareaza, se impaneaza cu slanina, se leaga, ca sa-i dam o forma buna si se...
Friptura inabusita
Se curata o bucata de ficat de vitel de vreo 400 gr. de pielita si de vine. Deoparte se face un rantas foarte legat dintr-o...
Budinci mici de ficat
Se pun bucatile de la un pui frumos la fiert cu 1 litru de apa. Se adauga o ceapa, un morcov, mirodenii (cimbru, patrunjel,...
Fricassee de pui
Se curata de codite 1/2 kg capsuni spalate, si bine scurse pe o sita. Se trec apoi prin sita si se freaca cu 1/4 kg zahar...
Sufle de capsuni
Merele nu se curata de coaja. Se spala, se taie un capacel la partea cu codita. Se scobesc. Se toaca carnea, se rumeneste...
Mere umplute
Scrumbiile se curata, se taie capul si se desfac in doua in lungime, scotind oasele. Se pun in lapte ca sa se desareze si se...
Roll-Mops
Se oparesc nucile si se curata de pielita. Se fierbe sfecla si apoi se curata, se da in clocot telina, se curata merele si...
Salata de nuci cu telina
Se pun 2 galbenusuri intr-un castron, cu o jumatate lingurita de zeama de lamaie, un praf de sare si putin piper alb. Se...
Sos maioneza
Untul, galbenusurile trecute prin sita, un praf de sare si piperul se freaca bine, adaugind si o lingura de ulei, turnat cu...
Unt picantRosiile spalate si taiaie bucati se pun intr-o oala acoperita, se pune pe foc. Se lasa sa fiarba inabusit in apa pe care o...
Supa de rosii cu oua
Se curata porumbeii, se sareaza si daca ficatul nu a fost atins de fiere, se pune inauntru. Se invelesc in felii subtiri de...
Porumbei fripti
Se face un rantas alb cu o jumatate lingura de unt si tot atata faina. Se stinge cu o ceasca de zeama de carne. Se adauga...
Sos de rosii
Se alege o ceasca de orez, se spala si se usuca cu un servet. Se infierbanta intr-o cratita o lingura buna de unt, se pune...
Risotto cu sos de rosii
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane