Se freaca bine 6 galbenusuri cu 4 linguri de zahar pisat si o bucatica de vanilie, pana ce se face ca o crema. Se adauga cu...
Omleta cu dulceata
Transele de peste nu trebuie sa fie groase (aproximativ 1 cm). In vasul de lut se pun feliile de kaiser rumenite in...
Cod in vas de lut
5 portocale se freaca cu zaharul bucati, apoi se pune la fiert cu 1/2 l apa. Se taie restul de portocale in 2, se stoarce...
Sirop de portocale
Se topeste intr-o oala curata pe foc mic zahar cu apa. Se adauga romul, cognacul, iar cand e gata sa clocoteasca, laptele...
Punch cu lapte
Se aleg cartofi tineri, netezi si la fel de mari. Se spala si se coc la cuptor. Se taie la capat un capac, si cu ajutorul...
Cartofi umpluti in coaja
Se curata merele, se scobeste mijlocul, inlaturand semintele, se fierb intr-un sirop slab, ca pentru compot, si la foc foarte...
Mere in albus
Se aleg de preferinta ciuperci mici, foarte proaspete si cu carnea tare. Se curata, se rupe coada, iar ciupercile mari se...
Ciuperci cu smantana
Se trece prin razatoarea cea mai fina morcovul, care in prealabil a fost curatat si spalat bine. Se colecteaza, intr-un...
Sote de morcovi
Singura conditie ca acestea sa fie bune este aceea de a le pregati! Se iau asadar doi morcovi mijlocii, un pastarnac, o...
Chiftelute
Intr-o oala de 3 litri de apa se pune la fiert morcov, radacina de patrunjel si ceapa taiate marunt. Cand incepe zarzavatul...
Ciorba de pui tanar
Se fierb cartofii, se curata si se trec prin masina de tocat. Se amesteca cu o lingura de faina, un ou, si 200 gr. carne data...
Chiftele de cartofi cu carne
Se face un rantas putin rumenit dintr-o lingura de unt, o lingura de faina si o ceapa taiata marunt. Se curata 2-3 sardele de...
Sos de sardele de Lissa
Se taie zarzavatul marunt si se pune sa fiarba cu apa, adaugand putin orez ales si spalat. Se curata crapul, se spala bine...
Ciorba de crap
Se curata creierul, se tine 10 minute in apa clocotita, se scurge si se taie in bucati mici. Se amesteca intr-o cratita 2...
Crochete de creier
Se aleg rosiile netede, frumoase, se taie capacul si se scobesc inauntru. Se taie felii 1/4 kg de ficat de porc si se...
Rosii umplute cu ficat
Se curata cartofii cruzi si se rad pe o razatoare cu gauri mai mari. Se scurg in mana, se adauga sare, piper si putin...
Friganele de cartofi
Intr-un vas mai adinc se pune salata de tuna si in ea se pune pasta (fiarta si racita), pe rind cite putin, in functie de...
Tuna Pasta Salad
Se caleste in unt ceapa si usturoiul pana ce devin aurii. Se adauga lamaile taiate felii, condimentele si verdeturile,...
Sardine marinate
Se fierb scoicile timp de 7-8 minute, amestecand continuu. Se scot din cochilii dupa ce se racesc. Se pune intr-o tava...
Calcan gratinat
Se spala fileurile de macrou si se inabuse in vin 5 minute. Se taie prazul in bucati si se caleste in unt 30 minute, dupa...
Macrou boulonnaise
Se striveste piperul verde. Se topesc 50 gr. unt in tava ce trebuie introdusa la cuptor, se pune otet, piperul verde pisat,...
Pastrav cu piper verde si lamaie
Se spala ciuperci mari, frumoase, se pupe cotorul, fara sa se curete de pielita. Se sterg si se presara cu putina sare. Se...
Ciuperci la gratar
Aceasta reteta este simpla si delicioasa. Pentru a prepara alivanca avem nevoie de cateva ingrediente simple.
Alivanca delicioasa
Tocam marunt, pe un tocator de lemn, ceapa verde (sau ceapa rosie), o punem in vasul in care urmeaza sa gatim intreaga ciorba...
Ciorba de primavara
Se alege o bucata de carne macra de vaca de sub coasta de un kg. Se curata de pielite, se bate cu ciocanul de lemn, se da cu...
Friptura vanatoreasca
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane