Se inmoaie 40 gr. drojdie cu 3-4 linguri de lapte caldut. Se cerne 500 gr. faina pe masa de aluat sau intr-un castron, se...
Covrigei englezesti
Se pune sa fiarba intr-o cratita 2 1/2 decilitri de apa cu 100 gr. unt proaspat, un praf de sare si o lingurita de zahar. Se...
Choux a la creme
Se pregateste o cratita cu apa fierbinte. Se bat 4 albusuri spuma cu 100 gr. zahar. Se iau cu lingura oua din albus, si se da...
Oua de albus cu ciocolata
Sarmalele se pot face cu varza acra sau varza dulce. Aceasta se opareste mai inainte cu bors. Pentru 6 persoane, ajunge o...
Sarmale cu crupe de porumb (porumb macinat)
Se pune intr-o cratita la foc zaharul, apa si lamaia sau vanilia. Se taie perele in sferturi, se curata de coaja si se...
Compot de pere
Se alege o bucata de carne de vitel de la piept. Se scot coastele cu grija, ca sa nu se ffarme carnea, tragandu-le pe rand pe...
Piept de vitel umplut
Se curata cateva mere frumoase de coaja, se taie felii subtiri, se presara cu zahar si se tin asa o jumatate de ora. Se...
Budinca de orez cu mere
Se freaca 3 oua intregi cu greutatea lor de zahar, pana se fac ca o crema. Se adauga faina fina si migdalele macinate, si...
Cornete cu frisca
Se trag in unt cativa cartofi curatati si taiati felii. Se face acelasi lucru cu cativa dovlecei in floare. Se aseaza intr-un...
Cartofi cu dovlecei la gratin
Din 1/2 kilogram de cartofi se face piure (cartofii se pun la copt, se rup in doua si cu o lingurita de scoate miezul, se...
Crochete de cartofi
Se rad dovleceii de coaja si se taie fie in lung, fie rotund in felii de o jumatate centimetru grosime. Sa nu se sareze...
Dovlecei prajiti
Mazarea se pune in cratita cu salata verde taiata in patru, arpagicul curatat, zahar, o lingura de unt, sare si apa. Se pune...
Mazare verde gatita frantuzeste
Se amesteca in paharul inghetat vodka, sucul de lamaie si sosurile. Se adauga cuburi de gheata peste care se toarna sucul de...
Bloody Mary
Se amesteca cele doua ingrediente intr- un shaker cu gheata si se toarna intr-un pahar umplut cu cuburi de gheata. Se toarna...
Sierra Sunrise
Se transforma zmeura intr-un piure si se pune in pahar, apoi se toarna vinul spumant pana se umple paharul.
Francois Bise
Se taie capsunile si se pun in pahar. Se toarna lichiorul si se umple cu vin spumant.
Strawberry Fields
Se combina in shaker cca. 10 minute, apoi se strecora prin gheata intr-un pahar de "long drink". La final se orneaza cu...
Pina Colada
Se amestca in shaker cca. 10 minute. Apoi se pregateste paharul de cocktail astfel: Se tine cu gura in jos si se unge cu o...
Marguerita
Se combina ingredientele in shaker cca. 5 minute, apoi se strecoara prin gheata in paharul de cocktail si se orneaza cu o...
Cosmopolitan
Se toarna cele doua ingrediente de baza intr-un pahar cu gheata si se adauga apa minerala urmand in final sa se orneze cu o...
Americano
Se taie lamaia in sferturi si se pune intr- un pahar, apoi se strivesc. Se amesteca cu zaharul brun si cu rachiul. Se umple...
Caipirinha
Se mixeaza toate ingredientele intr-un shaker cu gheata si se toarna in paharul de cocktail. Se orneaza cu o felie de lamaie.
Dolly
Se amesteca toate ingredientele intr-un shaker cu gheata si se toarna apoi in paharul de cocktail.
Five oclock
Se amesteca vodka si siropul intr-un pahar impreuna cu cateva cuburi de gheata. Se umple cu apa minerala si se orneaza cu o...
Green Spider
Se pun intr-o oala mica 3 galbenusuri, se freaca cu zaharul pana se albesc. Se adauga putin cate putin amestecand mereu vinul...
Sos spumos de vin
Se bat 4 albusuri. Cand albusurile sunt spuma, de pune zaharul, se bate iar, se adauga alunele marunte si curmale taiate ca...
Turtite cu alune si curmale
Se pune faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pun in gaura untul, oul, zaharul, caimacul, zeama si coaja de...
Carti de joc
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane