Pentru prepararea foii se amesteca faina cu uleiul pe foc, pana se incorporeaza si se adauga treptat apa. Se fierbe pana se...
Rulada de ciuperci
Se curata ciupercile, taindu-le numai partea care sta in pamant. Se spala bine, se scoate cotorul, se taie marunt, se adauga...
Ciuperci a la grec
Usturoiul se taie felii si se pune in farfurie, peste el se toarna putin ulei de masline, pastele fierte si scurse se pun in...
Paste in alb
Se alege o pulpa, se da cu sare, se tine o jumatate de ora inainte de a fi pregatita. Se sterge bine cu o carpa, se pune...
Pulpa de vitel la tava
Se oparesc migdalele, se curata si se piseaza bine. Se adauga 2 galbenusuri, 2 albusuri spuma, coaja de lamaie, zaharul topit...
Prajitura de migdale
Se taie napii in doua, si fiecare jumatate in alte 3 sau 4 bucati. Se curata bucatile dandu-le in acelasi timp si o forma,...
Napi cu smantana
Se freaca 6 galbenusuri cu zaharul si jumatate baton vanilie, bine, pana se face ca o crema. Se adauga ciocolata rasa,...
Tort de ciocolata fara unt
Se rad morcovii sau se curata foarte subtire cu un cutit. Se pun morcovii intr-o cratita, apoi se adauga untul, apa, zaharul...
Morcovi tineri (carote) cu unt
Se freaca galbenusurile cu zaharul si fecula. Aceasta se adauga ca sa impiedice sa se taie amestecul cat fierbe. Deoparte se...
Inghetata de vanilie
Cinci din lamai se freaza cu zaharul si se pune la fiert in 1/2 l apa. Se taie celelalte lamai in doua, se stoarce bine...
Sirop de lamaie
Se pune 250 gr. cafea de calitate buna, prajita si macinata, intr-o sticla cu alcool de 90 grade. Se lasa sa stea 15 zile....
Liqueur de cafea
Pentru 6 persoane, se pune intr-un vas toate ingredientele, se amesteca cu o lingura si se serveste in pahare, impreuna cu un...
Sherry Cobblers
Se alege mazarea, se pune la fiert cu apa multa clocotita, si un praf de sare. Se pun frunzele de minta. Trebuie sa fiarba...
Mazare verde englezeasca
Se alege mazarea, se pune la fiert cu apa multa clocotita, si un praf de sare. Se pun frunzele de minta. Trebuie sa fiarba...
Mazare verde englezeasca
Pentru 1 kg de faina se moaie, intr-o cratita, 15 gr. de drojdie cu putina apa abia calduta. Se pune faina, bine cernuta,...
Placinta cu poalele in brau
Se maesteca 1/4 kg. faina cu untul proaspat, se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte, o lingura nu prea...
Saratele cu chimen
Se freaca 4 galbenusuri cu 100 gr. zahar si o lingura rasa de fecula. Se toarna cu incetul 1/2 l de vin alb cald, se pune cu...
Sos de vin
Se aleg mere tari, nu fainoase. Se taie in sferturi, se curata de coaja si de samburi. Se pun la fiert cu apa cat sa le...
Marmelada de mereCozonacul cu nuca Dobre este recunoscut pentru cat este de delicios. Poti sa pregatesti aceasta reteta de cozonac cu nuca de...
Cozonac cu nuca Dobre
Guacamole cu ardei este un sos picant. Acest sos de avocado este foarte bun cu chips tortilla, si se poate prepara in doar...
Guacamole cu ardei
Se toaca o ceapa marunta si se trage cu o lingura de unt. Cand ceapa s-a topit si incepe sa se ingalbeneasca, se adauga o...
Risotto milanez
Se taie felii subtiri, cu ajutorul unei ate, mamaliga ramasa din ajun. Se dau feliile prin branza rasa, si se rumenesc cu unt...
Friganele de mamaliga
Se freaca untul cu zaharul si 3 galbenusuri. Se adauga apoi, incetul cu incetul, faina si laptele. La urma se pun cele 3...
Tort ieftin
Se freaca spuma untul. Se adauga pe rand 8 galbenusuri, zaharul, faina cernuta si ciocolata inmuiata cu o lingura de apa. La...
Tort Zacher
Se bat ouale cu zaharul si vanilia foarte bine, pana se face ca o crema si a crescut de 2-3 ori fata de cum era la inceput....
Pain d'espagne
Se freaca 2 galbenusuri cu 150 gr. zahar vanilat, mai adaugand pe rand 3 oua intregi. Cand totul e ca o crema, se mai pun 150...
Prajitura cu scortisoara
Se freaca 2 galbenusuri crude cu ciocolata. Se amesteca usor cu frisca batuta cu zahar.
Crema de frisca
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane