Morcovii, telina, ceapa se curata, se spala; jumatate din cantitate se taie marunt, iar jumatate se taie felii. Arpagicul se...
Iepure cu sos de lamaie (a la grec)
Pieptul afumat se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza....
Crab umplut Antilez
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se clatesc cu apa rece si se separa albusurile...
Bulete cu sos de lamaie
Cotletul se spala, se portioneaza in 10 bucati, se bate putin si se sareaza. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se...
Cotlet de porc cu sos picant
Creierul se spala, se curata de pielite,intr-un vas cu apa rece se spala si se tine 20 minute in apa rece cu sare,pentru...
Crochete de creier cu sos tartar
Se pune arpacasul la foc in apa rece. Se fierbe cu incetul. Se pune putina sare si zahar dupa gust. Cand e bine fiert si...
Coliva
Se prajesc 300 gr. de alune intr-o tigaie, fara sa se inneagreasca, si se curata de coaja, frecandu-le in mana cat sunt...
Tort de alune
Se fierb 2 oua rascoapte. Se da galbenusul prin sita, se pune o lingurita de mustar, un galbenus crud, sare, putina lamaie si...
Sos de ou
Se aleg 5-6 rosii frumoase, se taie in doua in latime. Se scobeste miezul si se lasa cu gura in jos, sa se scurga. Se trage o...
Rosii cu sufle de branza
Se freaca 6 galbenusuri cu 100 grame zahar si o bucata de vanilie, se adauga 4 linguri de faina, apoi 2 cesti de smantana, un...
Budinca de smantana
Se face un aluat din 500 grame faina, 250 grame unt topit, un varf de cutit de sare, un ou intreg si 30 grame drojdie, muiata...
Saratele din aluat 'plamadit'
Se fierb 300 grame de nuci pisate cu lapte si 100 grame zahar, pana se ingroasa ca o crema. Dupa ce se ia de pe foc, se...
Crema de nuci
Se intinde o foaie subtire din aluat de unt, se taie cu o forma mici ronduri. Se uda usor cu apa si se pune cate o bucatica...
Pateuri cu ficat
Se rumenesc pulpele de pui in ulei. Se scoate carnea si se pun in uleiul ramas rosiile taiate marunt. Cand fierbe se pun:...
Ostropel
Se iau cojile de la 15-20 de raci fierti; se piseaza si se freaca cu 200 grame de unt proaspat. Se pun la fiert cu 2 cesti...
Sos de raci
Se rad dovleceii de coaja; se taie potrivit, in lung. Se pune apa fierbinte, sarata, sa dea vreo doua clocote. Cand incep sa...
Dovlecei cu smantana
Se fierb 3-4 cartofi frumosi, se curata si se trec prin sita sau prin masina de tocat carne. Se amesteca cu doua galbenusuri,...
Chiftele de cartofi cu branza
Se curata 4 portocale mijlocii, se taie felii, se scot samburii. Se pun intr-un castron cu 2-3 linguri de rom si 2 de zahar....
Felii de portocale in aluat
Se aleg gulii tinere care se curata si se taie felii si se inabusa cu putin unt sau untura. Se rumeneste o ceapa taiata...
Mancare de gulii
Se pun pe fundul unei cratite cateva feliute de slanina, deasupra carnea, si se frige pe o parte si pe alta timp de 20 de...
Friptura inabusita nemteasca
Se taie in felii un ficat de curcan sau 2-3 ficati de gaina, se prajesc in unt, se pune sare si un praf de faina. Se face o...
Omleta cu ficati de pasare
Se rad pestii de solzi, se curata inauntru, si se spala. Se pun sa se friga la foc incins. Se intorc pe o parte si pe alta cu...
Biban in saramura
Se aleg ciuperci mijlocii, se rupe cotorul, si se spala cu putina lamaie. Se usuca bine cu un servet, se face un aluat de...
Ciuperci cu aluat
Se freaca 250 gr de unt pana se face spuma . Se adauga incet 100 g de zahar si 150 g migdale curatate si date prin masina. Se...
Cornulete de migdale
Budinca de creier este o mancare foarte delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de creier, smantana, oua si...
Budinca de creier
Se curata porumbeii, se umplu cu o compozitie din carne de vitel, miez de paine muiat in lapte, si ficatul de porumbel, toate...
Porumbei umpluti
Se fierb cartofii, se curata de coaja, se trec prin sita si se amesteca cu o cantitate egala de faina, si putina apa calda,...
Gogosi de cartofi
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane