Se freaca 6 galbenusuri cu 4 lingurite de zahar, pana se albesc, se adauga 6 linguri de nuci macinate, si la urma cele 6...
Rulada de nuci cu marmelada
Se curata cateva gulii si cativa cartofi, se taie bucati si se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Se lasa sa...
Supa de gulii
Se taie biftecul intr-o bucata de 4-5 cm grosime, se curata de pielite si grasime. Se turteste cu lama unui cutit, pentru a i...
Chateaubriant
Se alege un ficat frumos, proaspat si alb. Se curata si se tine 2 ore in apa putin sarata. Se sterge usor cu o carpa si se...
Ficat de gasca natur
Se rad pe o razatoare cu gaurele mari 4 banane, se stropesc cu 2 linguri de rom si se amesteca cu 4 linguri de zahar. Se bate...
Crema de banane
Se freaca 3 galbenusuri cu un pahar de zahar pana se albeste. Se adauga trei sferturi de pahar de faina, un pahar de nuca...
Scoarta cu nuca
Se pune la fiert otetul cu o ceapa mijlocie taiata fin, se lasa sa scada la jumatate. Se face si un rantas rumenit din...
Sos cu otet
Se potriveste de acra zeama de varza, adaugand apa daca trebuie. Se lasa sa fiarba cu zarzavat taiat marunt: morcov,...
Ciorba de peste cu zeama de varza
Se freaca un galbenus crud cu 3 galbenusuri rascoapte date prin sita, se adauga 250 gr. migdale curatate si macinate, 250 gr....
Cartofi de ciocolata
Se aleg portocale mijlocii, si care se curata usor de coaja. Se scoate si pielita alba, dar cu bagare de seama sa nu le...
Portocale glasate
Se pune sa se topeasca 250 gr. zahar in jumatate litru de vin alb bun. Se adauga zeama de la 6 portocale mijlocii, putina...
Gelee de portocale
Se fierbe orezul ca pentru orez cu lapte. Deoparte se taie in bucatele mici, cateva fructe zaharisite, de culori diferite si...
Orez a l`imperatrice
Se curata 4-5 mere tari, de marime mijlocie, se scobesc putin in mijloc cu un cutit foarte subtire, ca sa scoatem samburii si...
Mere prajite in aluat
Se pune intr-o cratita bine smaltuita 1/2 litru de lapte, 6 oua intregi, 200 gr. de zahar, un baton de vanilie, 6 foi de...
Bavarois de vanilie
Se ia o bucata de carne macra de la pulpa, se taie in bucati potrivite, ca pentru snitel. Se bat bine cu ciocanul de lemn,...
Rulade mici cu castraveti
Se intinde o foaie de placinta. Se lasa cateva minute. Se freaca o bucata de branza de vaca de vreo 300 gr., data prin sita,...
Strudel cu branza de vaca
Se pun sa se coaca la cuptor 3-4 cartofi mari (cam 600 gr.). Se rup in doua si cu o lingurita se scoate miezul. Se freaca cat...
Sufle de cartofi
Se curta cateva rosii de coji, si se seminte, se scurg de zeama ce o lasa, si se freaca intr-o farfurie cu o lingura de lemn...
Unt de rosii
Se pune intr-o cratita cu o lingura de unt, un morcov si o ceapa taiate marunt, cateva cozi de patrunjel, putin cimbru si o...
Sos de vin
Se pune la fiert in zeama de carne zarzavat proaspat taiat ca fideaua si anume morcov, patrunjel, cartofi, la care se adauga...
Supa de legume cu ciuperci
Se bat 12 albusuri spuma, cu un pahar de zahar pisat. Se adauga un pahar de faina si un pahar de nuci amestecate cu stafide....
Paine de albus
Se curata cepele si se taie rondele. Untul si uleiul se pun intr-o tigaie, se adauga ceapa si se caleste, apoi se stropeste...
Macrou cu smantana si lamaie
Se fierb ouale tari. Cand sunt reci se cojesc, se taie felii rotunde, si se aseaza pe o farfurie unele peste altele. Deoparte...
Oua rascoapte cu sos picant
Se aleg rosii tari si cat mai mici. Se taie un capac, se scobesc. Se presara un praf de sare, unul de piper si se stropesc cu...
Rosii umplute cu ton
Pentru marinata se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se tin 24 de ore in apa, ca sa se desareze, schimband apa odata sau de...
Scrumbii marinate
Se spala ficatul (maiul); se curata cu grija sa nu ramana nici o urma de fiere, care poate amara ficatul. Ca sa ramana alb se...
Spuma de ficat in aspic
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane