test test - Rețete

Rulada de nuci cu marmelada
Prajituri

Rulada de nuci cu marmelada

Se freaca 6 galbenusuri cu 4 lingurite de zahar, pana se albesc, se adauga 6 linguri de nuci macinate, si la urma cele 6...

Rulada de nuci cu marmelada
Supa de gulii
Supe de legume

Supa de gulii

Se curata cateva gulii si cativa cartofi, se taie bucati si se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Se lasa sa...

Supa de gulii
Chateaubriant
Mancaruri cu carne

Chateaubriant

Se taie biftecul intr-o bucata de 4-5 cm grosime, se curata de pielite si grasime. Se turteste cu lama unui cutit, pentru a i...

Chateaubriant
Ficat de gasca natur
Mancaruri cu carne

Ficat de gasca natur

Se alege un ficat frumos, proaspat si alb. Se curata si se tine 2 ore in apa putin sarata. Se sterge usor cu o carpa si se...

Ficat de gasca natur
Crema de banane
Creme

Crema de banane

Se rad pe o razatoare cu gaurele mari 4 banane, se stropesc cu 2 linguri de rom si se amesteca cu 4 linguri de zahar. Se bate...

Crema de banane
Scoarta cu nuca
Prajituri

Scoarta cu nuca

Se freaca 3 galbenusuri cu un pahar de zahar pana se albeste. Se adauga trei sferturi de pahar de faina, un pahar de nuca...

Scoarta cu nuca
Sos cu otet
Sosuri condimentate

Sos cu otet

Se pune la fiert otetul cu o ceapa mijlocie taiata fin, se lasa sa scada la jumatate. Se face si un rantas rumenit din...

Sos cu otet
Ciorba de peste cu zeama de varza
Ciorbe

Ciorba de peste cu zeama de varza

Se potriveste de acra zeama de varza, adaugand apa daca trebuie. Se lasa sa fiarba cu zarzavat taiat marunt: morcov,...

Ciorba de peste cu zeama de varza
Cartofi de ciocolata
Prajituri

Cartofi de ciocolata

Se freaca un galbenus crud cu 3 galbenusuri rascoapte date prin sita, se adauga 250 gr. migdale curatate si macinate, 250 gr....

Cartofi de ciocolata
Portocale glasate
Prajituri

Portocale glasate

Se aleg portocale mijlocii, si care se curata usor de coaja. Se scoate si pielita alba, dar cu bagare de seama sa nu le...

Portocale glasate
Gelee de portocale
Ornamente torturi

Gelee de portocale

Se pune sa se topeasca 250 gr. zahar in jumatate litru de vin alb bun. Se adauga zeama de la 6 portocale mijlocii, putina...

Gelee de portocale
Orez a l`imperatrice
Mancaruri cu orez

Orez a l`imperatrice

Se fierbe orezul ca pentru orez cu lapte. Deoparte se taie in bucatele mici, cateva fructe zaharisite, de culori diferite si...

Orez a l`imperatrice
Senatori
Prajituri

Senatori

Se face un aluat frantuzesc din 250 gr. unt, 250 gr. faina, jumatate pahar de apa, un praf de sare si o lingurita de ulei. Se...

Senatori
Mere prajite in aluat
Prajituri

Mere prajite in aluat

Se curata 4-5 mere tari, de marime mijlocie, se scobesc putin in mijloc cu un cutit foarte subtire, ca sa scoatem samburii si...

Mere prajite in aluat
Bavarois de vanilie
Prajituri

Bavarois de vanilie

Se pune intr-o cratita bine smaltuita 1/2 litru de lapte, 6 oua intregi, 200 gr. de zahar, un baton de vanilie, 6 foi de...

Bavarois de vanilie
Rulade mici cu castraveti
Aperitive cu carne

Rulade mici cu castraveti

Se ia o bucata de carne macra de la pulpa, se taie in bucati potrivite, ca pentru snitel. Se bat bine cu ciocanul de lemn,...

Rulade mici cu castraveti
Strudel cu branza de vaca
Aluaturi

Strudel cu branza de vaca

Se intinde o foaie de placinta. Se lasa cateva minute. Se freaca o bucata de branza de vaca de vreo 300 gr., data prin sita,...

Strudel cu branza de vaca
Sufle de cartofi
Mancaruri cu cartofi

Sufle de cartofi

Se pun sa se coaca la cuptor 3-4 cartofi mari (cam 600 gr.). Se rup in doua si cu o lingurita se scoate miezul. Se freaca cat...

Sufle de cartofi
Unt de rosii
Unturi

Unt de rosii

Se curta cateva rosii de coji, si se seminte, se scurg de zeama ce o lasa, si se freaca intr-o farfurie cu o lingura de lemn...

Unt de rosii
Sos de vin
Sosuri rosii

Sos de vin

Se pune intr-o cratita cu o lingura de unt, un morcov si o ceapa taiate marunt, cateva cozi de patrunjel, putin cimbru si o...

Sos de vin
Supa de legume cu ciuperci
Supe de legume

Supa de legume cu ciuperci

Se pune la fiert in zeama de carne zarzavat proaspat taiat ca fideaua si anume morcov, patrunjel, cartofi, la care se adauga...

Supa de legume cu ciuperci
Paine de albus
Aluaturi

Paine de albus

Se bat 12 albusuri spuma, cu un pahar de zahar pisat. Se adauga un pahar de faina si un pahar de nuci amestecate cu stafide....

Paine de albus
Macrou cu smantana si lamaie
Mancaruri cu peste

Macrou cu smantana si lamaie

Se curata cepele si se taie rondele. Untul si uleiul se pun intr-o tigaie, se adauga ceapa si se caleste, apoi se stropeste...

Macrou cu smantana si lamaie
Oua rascoapte cu sos picant
Aperitive cu oua

Oua rascoapte cu sos picant

Se fierb ouale tari. Cand sunt reci se cojesc, se taie felii rotunde, si se aseaza pe o farfurie unele peste altele. Deoparte...

Oua rascoapte cu sos picant
Rosii umplute cu ton
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu ton

Se aleg rosii tari si cat mai mici. Se taie un capac, se scobesc. Se presara un praf de sare, unul de piper si se stropesc cu...

Rosii umplute cu ton
Scrumbii marinate
Aperitive cu peste

Scrumbii marinate

Pentru marinata se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se tin 24 de ore in apa, ca sa se desareze, schimband apa odata sau de...

Scrumbii marinate
Spuma de ficat in aspic
Aperitive cu carne

Spuma de ficat in aspic

Se spala ficatul (maiul); se curata cu grija sa nu ramana nici o urma de fiere, care poate amara ficatul. Ca sa ramana alb se...

Spuma de ficat in aspic
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori