test test - Rețete

Salam de biscuiţi reţetă
Prajituri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Se inmoaie biscuitii sfaramati in apa putin calduta cu o lingura de zahar.Se amesteca margarina...

Salam de biscuiţi reţetă
Icre de post
Aperitive cu peste

Icre de post

Sucul de rosii se pune la foc mic sa clocoteasca. Se adauga in ploaie grisul, se amesteca cu grija pana ce grisul se umfla....

Icre de post
Orez cu rosii la cuptor
Mancaruri cu orez

Orez cu rosii la cuptor

Se indeparteaza coaja si semintele rosiilor si se taie marunt. Intr-o tava obisnuita, dupa ce se tapeteaza cu ulei, se pun...

Orez cu rosii la cuptor
Iahnie de fasole
Mancaruri cu legume

Iahnie de fasole

Se alege fasolea si se fierbe. Se trage deoparte, in ulei, 2 cepe taiate marunt si cand fasolea e fiarta, se amesteca cu...

Iahnie de fasole
Supa de ciuperci
Supe de legume

Supa de ciuperci

Se alege cam o farfurie plina cu ciuperci tinere, adica inca inchise, si foarte proaspete. Se spala bine, se curata si se...

Supa de ciuperci
Oua umplute cu sardele de Lissa
Aperitive cu oua

Oua umplute cu sardele de Lissa

Se fierb ouale tari, se curata si se taie in doua in latime. Se taie foarte putin din capetele rotunde, astfel ca jumatatile...

Oua umplute cu sardele de Lissa
Boeuf a la Mode
Mancaruri cu carne

Boeuf a la Mode

Se alege o bucata de pulpa sau alta carne macra, cam de 1 1/2 - 2 kg. O bucata mai mica s-ar usca inainte de a fi bine...

Boeuf a la Mode
Dovlecei umpluti
Mancaruri cu legume

Dovlecei umpluti

Se aleg dovlecei de marime potrivita. Se taie in patru si anume: intai in lat, apoi fiecare bucata e taiata in doua in...

Dovlecei umpluti
Aluat de tarte
Aluaturi

Aluat de tarte

Se cerne 1/4 kg. de faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune 125 gr. de unt proaspat, muiat putin cu mana, o...

Aluat de tarte
Gelee de vin
Budinci

Gelee de vin

Se pune 300 gr. de zahar cu un litru de vin alb bun, intr-o cratita, pe marginea focului, pana se topeste zaharul. Se adauga...

Gelee de vin
Dulceata de portocale
Dulceata

Dulceata de portocale

Se aleg trei portocale de dulceata, cu coaja groasa si potrivit de mari. Se rad de coaja galbena, dar nu de tot, si se pun sa...

Dulceata de portocale
Sos de zmeura
Sosuri pentru dulciuri

Sos de zmeura

Se stoarce intr-o panza 1/2 kg. de zmeura, se lasa sa se limpezeasca cu 1/4 l de vin alb. Se freaca 4 galbenusuri cu 200 gr....

Sos de zmeura
Peste in aluat
Aperitive cu peste

Peste in aluat

Se poate pregati din salau, nisetru, morun, somn. Se curata pestele de pielita si de oase. Se taie in bucatele mici cam de...

Peste in aluat
Ochiuri cu slanina
Aperitive cu oua

Ochiuri cu slanina

Intr-o farfurie unsa cu unt si rezistenta la foc se pun feliute subtiri si nu prea mari de slanina fiarta si deasupra...

Ochiuri cu slanina
Crap la cuptor
Mancaruri cu peste

Crap la cuptor

Se curata un crap de 1 - 1 1/2 kg, se sareaza pe afara si inauntru si se lasa sa stea asa macar un sfert de ora. Intre timp...

Crap la cuptor
Tocana
Mancaruri cu carne

Tocana

Se alege carnea de la piept, mai grasa, sau carne cu coaste. Pentru 6 persoane ajung 1 1/4 kg. carne. Se taie carnea in...

Tocana
Genoise
Prajituri

Genoise

Se unge din timp cu unt si se presara cu faina forma in care se coace prajitura, ca sa nu astepte compozitia, odata gata. Se...

Genoise
Budinca de peste
Mancaruri cu peste

Budinca de peste

Se curata si se spala pestele, se scot cu grija toate oasele si se toca marunt. Se freaca spuma 2 linguri de unt si se...

Budinca de peste
Varza cu smantana la cuptor
Mancaruri cu varza

Varza cu smantana la cuptor

Se rumeneste cu o lingura de untura putina ceapa si 3/4 kg de carne macra data prin masina. Se toaca potrivit de marunt o...

Varza cu smantana la cuptor
Friptura de vitel cu macaroane
Mancaruri cu carne

Friptura de vitel cu macaroane

Se aleg cateva cotlete mai groase, se sareaza si se frig intr-o tigaie. Deoparte se fierb pe jumatate 150 g de macaroane...

Friptura de vitel cu macaroane
Biscuiti cu migdale
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti cu migdale

Se bat 3 albusuri spuma cu 75 g zahar si un praf mic de sare. Se adauga 180 g migdale curatate si taiate fin si un varf de...

Biscuiti cu migdale
Pui cu gutui
Mancaruri cu carne

Pui cu gutui

Bucatile de pui, spalate si sterse se sareaza si se rumenesc, in unt sau untura. Se curata gutuile, se taie in sfertur, se...

Pui cu gutui
Perisoare cu smantana
Mancaruri cu carne

Perisoare cu smantana

Se da prin masina de tocat 1/2 kg. de carne macra mai grasuta, o ceapa tocata si rumenita in putina untura, miezul de la o...

Perisoare cu smantana
Sos frantuzesc
Sosuri albe

Sos frantuzesc

Se face un rantas din 1/2 lingura de unt cu una de faina. Se stinge cu 2 cesti de zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc...

Sos frantuzesc
Ochiuri in cuib
Aperitive cu oua

Ochiuri in cuib

Se taie atatea felii de parizer, cate ochiuri se fac. Se incinge untura intr-o tigaie si se aseaza feliile de parizer. La...

Ochiuri in cuib
Rosii conservate la borcan
Conserve in otet

Rosii conservate la borcan

Se aleg rosii coapte, dar nu stricate. Se spala, se introduc o clipa cu ajutorul unei site in apa clocotita, se cojesc de...

Rosii conservate la borcan
Ciuperci murate
Conserve de iarna

Ciuperci murate

Se aleg ciuperci mici, rotunde si inchise. Trebuie sa fie proaspete. Dupa ce se rup coditele, se freaca cu putina sare (20...

Ciuperci murate
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori