Carnea de miel se sareaza, se pipereaza. Se amesteca mustarul cu pesmet si se unge carnea de miel. Se incing 4 linguri de...
Muschi de miel cu crusta de mustar
Blatul de pandispan se pune intr-o forma de tort cu peretii detasabili. Se amesteca branza de vaci cu zahar, suc de...
Tort Campari
Se curata carnea de pielite si tendoane, se spala, se scurge bine de apa, se sterge cu un prosop de bucatarie si se taie in...
Escalop de vitel in sos de lamaie
Se taie un buzunar in pieptul de vitel. Se pun stafidele la inmuiat in rom. Se inmoaie miezul de paine in putina apa. Se pune...
Piept de vitel umplut
Se curata guliile si se pun la fiert in apa sarata timp de 5 minute. Se scurg de apa, se toarna peste ele uleiul si mierea...
Rata cu otet de mere
Se curata ceapa si usturoiul, se toaca. Se curata cartofii, se taie marunt. Se incinge 1 lingura de unt. Se calesc ceapa,...
Supa de linte rosie cu pastrav
Se feliaza carnea de vitel in asa fel incat sa obtinem 6 felii, pe care le batem putin cu batatorul de carne. In 3 linguri de...
Rulouri de vitel cu ceapa verde
Carnea de fazan se va pune intr-o baita de iaurt cu cel putin o zi inainte de a-l gati. A doua zi, foile de vita se oparesc....
Fazan in frunza de vita de vie
Se curata pulpa de grasime, se spala , se sterge cu un prosop si se sareaza. Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja,...
Pulpa de porc cu ragout
Inainte de a fi preparata, carnea se tine in bait 2 zile. Pentru prepararea baitului, se amesteca toate ingredientele date,...
Pulpa de mistret cu afine
Se prepara blatul: se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilinat, apoi se adauga faina si untul. Se amesteca toate bine si se...
Tort de fructe
Se curata si se spala ceapa, se toaca si se caleste jumatate din ea in ulei. Se prajeste acolo si carnea tocata, apoi se...
Lasagna cu fasole si rosii
Se toaca nucile de Cajou (se gasesc in supermarket), nu foarte mici, se amesteca impreuna cu crema de branza. Se bat putin...
Rulada de curcan cu fasole verde
Cartofii fierti in coaja se curata si se zdrobesc. Se amesteca cu buchetelele de broccoli calite in ulei, ouale, pesmetul si...
Crochete de broccoli cu ceapa rosie
Se desface broccoli in buchetele, se spala si se caleste putin in unt topit. Se presara cu faina, se amesteca usor, apoi se...
Supa crema de broccoli cu galuste din faina de malai
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se clatesc cu apa rece; un ou se separa albusul de galbenus. Trufele uscate se hidrateaza...
Arancini
Se taie extremitatile aripioarelor, se spala si se scurg. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza. Din sos de soia,...
Aripioare prajite in stil chinezesc
Cotletele se spala si se usuca pe prosop curat. Morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Ceapa se curata, se spala si...
Cotlet de porc cu masline verzi
Pastravii se curata, se eviscereaza, se spala in multa apa rece. Ardeii se curata de seminte, se spala si se taie fasii....
Pastravi cu sos dobrogean
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Crema de crab se prepara astfel: crabul se fierbe, se decorticheaza si se...
Canapele cu crema de crab
Ciupercile conserva se scurg de lichid, se clatesc cu apa rece si se taie marunt. Ardeiul gras se spala, se decupeaza capacul...
Ardei umpluti cu ciuperci
Se toaca ceapa, morcovul si albitura si se pun la fiert impreuna cu 2 lingurite de delicat, se prepara galustele din oua,...
Supa de galuste
Verdeturile proaspete se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza,se clatesc cu apa rece, se...
Sos vinegret vieille france
Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Lamaia se spala, se rade coaja si i se extrage sucul. Ouale se...
Tarta marbree
Piersicile se spala, se taie pe jumatate si se indeparteaza samburii. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt....
Piersici cu pasta din piept de rata
Pentru 6 persoane se freaca intr-un castron 6 galbenusuri de ou cu 12 lingurite cu varf de zahar pisat. Se freaca bine pana...
Chadeau
Se aleg rosii coapte si sanatoase, se taie in doua, apoi in felii subtiri. Cativa ardei grasi se taie ca fideaua, precum si...
Rosii si ardei pentru ciorba
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane