Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina se cerne....
GOGOSI PRIPITE CU CASCAVALFasolea verde proaspata, se curata, se spala, se introduce in apa clocotita cu sare, se fierbe, se scurge si se pastreaza...
FASOLE VERDE CU UNT SI SMANTANAPieptul de pui se spala, se usuca pe prosop curat si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile...
GRATIN DE PUI CU ARDEIMaruntaiele de pui se spala, se curata si se oparesc. Ceapa, telina, patrunjelul radacina, pastarnacul si morcovii se curata,...
CIORBA DE POTROACELoboda se curata, se spala in mai multe ape si se taie fasii. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie...
CIORBA ARDELENEASCA CU LOBODABranza se spala si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si...
MAMALIGA CU BRANZA SI OUA LA CUPTORConopida se curata de cotor si frunze, se spala si se tine in apa rece cu sare si se fierbe. Faina se cerne. Ouale se spala,...
CONOPIDA GRATINATA CU CIUPERCIPieptul de pui se spala, se usuca pe prosop curat si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile...
Gratind e pui cu ardeiCarnea se spala, se zvanta pe prosop curat, se taie in bucati mici si se marineaza in marinada de apa cu otet, legume si...
POTEE DE BATAL CU LEGUMECarnea se taie bucati si se caleste pina ce se patrunde, apoi adaugati ficateii, cabanosul, vinul alb, sare, piper, usturoiul...
TochituraPieptul de pui se fierbe si se taie cubulete, la fel si fasolea verde. Morcovul se taie julienne, se amesteca totul cu...
Salata AmericanaSe taie branza si rosiile rondele. Se aranjeaza pe platoul ornat cu salata verde. Se pune pe deasupra ulei de masline si...
SALATA CAPRESSEPulpele se sareaza. Merele se feliaza iar nuca se taie la cutit. Intr-o tigaie feliile de mere se prajesc in unt. Pulpele se...
Pui cu mere si suncaSe curata prazul si se taie inele. Se taie bucatile de piept in doua si se dau cu mustar, sare si piper. Prazul se caleste in...
Piept de pui cu sos de miereIntr-o cratita de 2-3 litri se pun 200gr de zahar si se aseaza pe aragaz. Cand zaharul s-a caramelizat, cratita se ia de pe...
CREMA DE ZAHAR ARSNuca se piseaza. Untul se topeste si se amesteca impreuna cu uleiul. Siropul se formeaza prin dizolvarea in apa a 150g de...
BACLAVACarnea de vita se taie julienne si se pune la prajit in ulei incins. Ciupercile se taie felii si se pun peste carne. Se...
Muschi StroganoffPrazul se curata, se spala si se taie rondele. Branza de soia se taie cuburi. Ciupercile se scurg de lichid, se clatesc cu...
Supa din Tofu cu CastaneSalata verde se curata, se spala fiecare frunza in jet de apa rece si se taie fasii. Mararul verde se curata, se spala si se...
Salata pastoruluiusturoiul se curata si se piseaza. Somonul se spala si se usuca pe prosop curat. Se taie rondele. Rondelele de somon se...
Somon Olio (pentru 10 persoane)Ciorba cu perisoare a la grec este o mancare romaneasca delicioasa. Pentru a pregati aceasta ciorba de perisoare aveti nevoie...
Ciorba cu perisoare a la grecSe taie fructele cuburi mici proaspete, si se amesteca cu vermutul alb. Se vor lasa la frigider pentru macerare. Dupa ce a...
Coup JacquesAluatul de Colomba: amesteca intr-un vas mare faina cu drojdia inmuiata in putina apa calduta. Apoi incorporeaza treptat...
LA COLOMBACrevetele se fierbe si se decorticheaza. Ceapa verde se taie marunt, puiul se taie marunt, se spala si se usuca cu un prosop....
Pui meridional cu migdaleMorunul (nisetru)se curata si se sareaza. Lamaia se spala si se taie rondele. Sosul de lamaie (a la grec) se prepara,...
Morun sau nisetru cu sos de lamaie (a la grec)Limba de vita se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala...
Limba cu sos maderaCarnea de iepure se tine la bait circa 12 ore, se zvanta, se portioneaza si se sareaza. Ciupercile proaspete se spala si se...
Iepure cu ciuperciUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori