Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat destul de elastic, pe care se unge de 3 ori, ca si in cazul aluatului...
Haios-prajitura cu gemSe pregateste umplutura: carnea de vitel, ficateii si ceapa se toaca si se inabusa cu putin unt; se sareaza si se pipereaza....
Gasca umpluta cu stafide si castane
Carnea tocata se pune intr-un vas, se sareaza, se pipereaza si se presara cu boia. Se adauga galbenusurile, putin pesmet,...
Oua in manta de carne tocata1.Se rade dovleacul si impreuna cu zaharul se pun in tigaia cu ulei (4-5 linguri) si se calesc impreuna; 2.Se amesteca untul...
Prajitura cu dovleac
1.Se scurg piersicile(folosim compot cu jumatati de piersici ), apoi le taiem lamele subtiri. 2.Ceapa se curata si se taie...
Cotlet de porc cu sos de piersici
Ciocolata de casa cu margarina este o alternativa mai ieftina pentru ciocolata de casa. In loc de unt se foloseste margarina....
Ciocolata de casa cu margarina
Intr-o oala de 8-10 kg se pun la fiert osul, ceapa intreaga, morcovul intreg, telina si patrunjelul cu o lingurita de sare....
Ciorba de burtaPrunele uscate (fara samburi) si 1/2 din mere, curatate si taiate lamele subtiri, impreuna cu foile de dafin se tin timp de 1...
Curcan cu fructe
Se spala andivele, se indeparteaza foile exterioare, se taie in doua, apoi fideluta. Ceapa verde se spala, se usuca cu un...
Supa de andive cu branza de oaie
Rata se curata de pene si de maruntaie si se tine la rece 24 de ore intr-un amestec de vin, sare si piper. Apoi, se scoate,...
Rata salbatica in sos de fructeSe face un aluat din ingredientele date si se intind 4 foi. Nuca macinata se amesteca cu zaharul si se lasa deoparte. Se unge...
Greta GarboTortul Buturuga este, cel putin pentru mine, un desert reprezentativ pentru masa de Craciun. Minunatul tort in forma de...
Tort Buturuga1. Carnea tocata se amesteca cu painea inmuiata in apa, ouale, piperul, sarea si patrunjelul tocat. 2.Pieptii de pui se pun...
Rulouri de pui cu smantanaTiramisu reţetă originala este unul dintre cele mai indragite deserturi italiene, este foarte usor de facut si nu necesita...
Tiramisu reţetă cu frisca
Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul (care se poate si storsi in sita de usturoi). Se taie ardeiul cubulete. Rosiile...
Sos cu legume pentru fripturaAceasta reteta de turta dulce este ideala pentru Craciun. Retete de turta dulce se prepara incredibil de usor si rapid, este...
Turta dulce
1.Painea se inmoaie in lapte, se scurge si se amesteca cu pireul de castane, ardeiul rosu taiat cubulete si oul batut.Se...
Piept de curcan umplut cu castaneFriptura de caprioara va fi o cina delicioasa. Carnea frageda de la bait servita alaturi de niste galbiori, va fi un deliciu...
Friptura de caprioara cu galbiori
1. Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare, cca. 20 de minute. Apoi, se curata de coaja si se lasa sa se raceasca. 2....
Salata de fasole verde si pere
Aseazati toate ingredientele curatate si taiate intr-o oala si adaugati apa incat sa le acopere. Se fierbe cca. 10 minute la...
Supa de varza
Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in putina apa cu cateva linguri de...
Ciorba de burtaUmbla vorba prin popor ca tortul Battenberg a fost creat pentru a celebra casatoria dintre nepoata reginei Victoria si...
Prajitura BattenbergPizza Margherita si-a capatat numele la sfarsitul cesolului al 19-lea dupa numele reginei Margareta de Savoya, care in timpul...
Pizza MargheritaVol-au-vent este un aperitiv festiv foarte aspectuos si gustos. Se poate face cu diferite feluri de umpluturi, printre care...
Vol-au-vent cu ciuperci
1. Se taie somonul in fasii de 5 cm. Se spala mararul, se scurge de apa, se iau frunzulitele si se toaca. Crema de unt cu...
Somon afumat umplut cu crema fina
Se ung rotocoalele de paine cu crema de branza condimentata, peste care punem rotocoalele de ananas, in prealabil taiate in...
Turnulete cu alune
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane