1. Se scoate samburele de avocado si cu o lingura se scoate pulpa acestuia. 2. La pulpa de avocado se adauga ceapa, sucul de...
Crema de avocado si menta
Se aleg petalele de la 50 trandafiri parfumati (pentru dulceata), fara sa li se taie partea alba. Se fierb in clocot 10...
Sirop de trandafiri
Se incalzeste untul, se adauga faina amestecind continuu cu lingura si dupa citeva minute se stinge cu lapte, amestecind sa...
Sos alb normal
Carnea se sareaza, se pipereaza (se pot folosi condimente pentru carne de porc), se aseaza intr-o tava si, timp de 45 de...
Friptura de porc cu varza de Bruxelles1. Se separa ouale: galbenusurile se freaca cu 3/4 din cantitatea de zahar, pana se obtine o crema spumoasa, iar albusurile...
Tort de ciocolata
Maruntaiele bine spalate (adica inima, plamanii, ficatul), la care se adauga si picioarele purcelului, se taie bucati.Intr-o...
Maruntaie de purcel cu lamaie
Tocati marunt toate ieburile sau taiati-le foarte marunt cu o foarfeca. Intr-un vas mai mare, amestecati faina, sarea...
Cartofi in crusta de ierburi
Sfecla se spala bine si se pune la copt in cuptor. Cand coaja s-a inmuiat si este usor cocanta, sfecla este coapta. Eu o las...
Salata de sfecla rosie cu hrean
Pulpa de porc se dezgheata, se curata, se spala, se taie cuburi medii si se face sote. Morcovul se spala, se curata, se...
Porc Gong-Bao
Se fierbe orezul in apa sarata, cu citeva ore inainte de pregatirea mincarii. Dupa ce a fiert, se scurge si se spala cu apa...
Orez a la Canton
Se fierbe apa cu sare si se arunca peste ardei. Se lasa sa se raceasca apa (se lasa de pe o zi pe alta). A doua zi se va...
Ardei bulgaresti
Castraveţi bulgăreşti reţetă. Se amesteca otetul, apa, si sarea si se adauga o ceapa taiata lamele subtiri, piper si...
Castraveţi bulgăreşti reţetă
Se pune intr-o oala untul sa se topeasca, se adauga faina si se caleste putin amestecand bine cu telul de sosuri sa nu se...
Sos Bechamel
1. Se curata ceapa si se taie rondele. Se taie nu prea marunt rozmarinul si, impreuna cu foaia de dafin si boabele de...
Piept de rata afumat si salata de linte
Icrele se pun intr-un castron deasupra unui vas cu abur, ca sa-si schimbe culoarea. Se aleg bine pielitele cu o furculita, se...
Salata de icre de crap cu ceapa
Se dezoseaza pestele [macrou sau dupa preferinta] se taie felii si se asaza pe un platou legumele, in straturi, deasupra...
Salata ucraineana
(pentru 4 persoane) Se taie pieptul de curcan in felii, se bat fiecare cu ciocanul de snitele, se sareaza si se pipereaza. Se...
Piept de curcan umplut cu ciuperci si mozzarela
Se curata muschiuletul de caprioara de pielite, se condimenteaza, apoi se rumeneste intr-o tigaie cu putin ulei. Se adauga...
Friptura de caprioara cu fructe de padureSe sareaza filul de crap si se pune intr-o tava.Se taie ceapa felii si se opareste. Se taie ardeiul si verdeata marunt, apoi...
Plachie de crap
Pentru foi: margarina si sarea se pun intr-un bol mare. Drojdia se desface intr-un pahar cu 150 ml apa si o lingurita de...
Placinta cu mere
(pentru 4 persoane) Taiati muschiul de vita in cate 2 bucati pentru fiecare portie, condimentati-le pe ambele parti cu...
Muschi de vita cu sos verde
(pentru 4 persoane) Pieptul de gasca se taie felii, se bate cu ciocanul de snitele pana se subtiaza. Miezul de paine se...
Piept de gasca umplutCotletul de porc se portioneaza, se sareaza si se pipereaza. Se aseaza intr-o tigaie. Se curata ceapa, se taie rotocoale si...
Cotlet de porc cu varza rosie si sampanie
Se caleste ceapa taiata marunt in ulei. Se adauga ficateii spalati, stersi cu un servet si taiati in bucatele. Se adauga...
Ciuperci umplute cu sos de vin rosu
Intr-o oala de 2 l se pun uleiul, cartofii, ceapa, morcovul, rosia (legumele de la borcan daca aveti-2 linguri). Se calesc 5...
Supa rapida
Carnea feliata 1-2 cm, o tai fasii, o pui la prajit la foc mic si acoperit, cand e prajita aproape in intregime arunci uleiul...
Mancare de carne cu sos de soia
Se pun pastele la fiert, intre timp ne facem de treaba cu sosul se pune untul la incins dupa ce sa incins se adauga...
Taglliatele boscaiola
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane