Intr-o tigaie se topeste slanina. Se adauga ceapa, morcovul taiat cubulete, lintea si le calim impreuna. Se incorporeaza...
Nisetru cu linte si placintele de cartofi
Se spala portocala, se curata de coaja si se desface in bucati. Se stropesc bucatile de portocala cu suc de lamaie (cateva...
Salata de avocado cu creveti
Se decongeleaza foile de foietaj. Galbiorii se pun in apa calduta. Ceapa se taie marunt. 400 gr. de ciuperci se toaca marunt,...
Muschi de vita "a la Wellington"
Fileurile de peste se sareaza si se pipereaza. Cascavalul se rade si se amesteca cu hreanul ras cu aceasta compozitie se ung...
Cordon Blanc
Carnea se spala si se sterge cu un servet de bucatarie. Cu un cutit care taie bine se face un buzunaras celor 4 felii de...
Cordon Vert
Se incinge bine tigaia. Se pune in tigaie 2 linguri de ulei si dupa cateva secunde se adauga usturoiul. Se caleste pana...
Creveti la tigaie cu ardei si spanac
Se curata si se taie fasii feniculul. Ceapa si usturoiul se calesc in unt topit, se presara ghimbir si se continua calirea...
Supa de fenicul si scoici.
Pieptul de curca se freaca cu sare si piper si impreuna cu ceapa taiata rondele se pune intr-o tava unsa cu untul topit. Se...
Piept de curca cu portocale si varza de Bruxelles
Tiramisu reţetă adaptata Branza dulce se amesteca cu branza mascarpone, cu apa minerala, zaharul, praful de vanilie si 2...
Tiramisu reţetă adaptata
Se da prin masina de tocat 3/4 kg. carne de porc, sau amestecata, de vaca si de porc, si miezul de la o felie groasa de...
Sarmale cu varza acra
Coltunasii cu branza sunt foarte deliciosi. Daca vrem sa pregatim o reteta mai speciala, putem adauga stafide la umplutura de...
Coltunasi cu branza
Ardeiul, busuiocul si rosia se spala si se usuca cu un prosop. Toate acestea se dau prin masina de tocat, nu inainte de a...
Cordon rouge
Se taie curmalele si smochinele bucatele, se amesteca cu stafidele spalate in apa calduta si zvantate, se stropesc cu zeama...
Portocale umplute
Se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga albusurile batute spuma, cacaoa, faina se amesteca cu praful de copt si nucile...
Prajitura 'Craciunita'
Se spala varza, se curata, 8 foi se oparesc 3 minute in apa cu sare. Se clatesc cu apa rece si se scurg. Se prajeste carnea...
Sarmale de varza rosie in sos de vin
Rosiile se taie fasii. Se aseaza intr-o cratita cu vinul si se lasa sa fiarba pana se evapora lichidul. Carnea se sareaza si...
Rulouri din carne de vitel cu sos picant
Se curata varza de foile vestede, se spala si se desprind foile. Se aleg 6 foi groase care se oparesc in apa clocotita cu...
Rulouri de varza creata cu piept de curcan
Se spala andiva, se curata, se sterge si se taie bucati. Se oparesc rosiile, se decojesc, se scot semintele si se taie felii....
Salata de andive cu ficatei de pui
Se cresteaza pielea de pe pieptul de rata, se pune sare si piper. Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C. In untura de rata...
Piept de rata cu nudli cu mac si varza rosie
Fileurile de somn se taie cubulete, se sareaza, se pipereaza, se adauga usturoiul zdrobit, se acopera cu folie de aluminiu si...
Cuburi de somn in aluat de clatite
Pentru blat, se amesteca cu mixerul galbenusurile de ou cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat si ele cu...
Tunel de castane
Intr-o tigaie, se incalzeste 3 linguri de ulei, se pune pieptul de curcan si se rumeneste pe toate partile. Se sareaza si se...
Piept de curcan cu legume
Carnea de caprioara dezosata se taie felii(fileuri), se sareaza, se pipereaza. Se presara cu rozmarin, cimbrisor si boabe...
File de caprioara cu sos de stafide si gogosele de cartofi
Se spala hribii, se lasa sa se inmoaie in apa calduta. Se desprinde carnea de pe os de-a lungul coloanei vertebrale, de pe o...
Muschi de caprioara cu pere umplute
se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos Cassis
Se amesteca zaharul cu faina, migdalele macinate, cacaoa, praful de scortisoara, zaharul vanilat si cuisoarele macinate. Se...
Prajitura Linzer
Cu o seara inainte de a gati, se pune fasolea la inmuiat in apa rece. Pulpa de purcel se spala, se sareaza, se pipereaza si...
Pulpa de purcel in vin rosu cu fasole boabe
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane