Se trece carnea prin masina de tocat si se adauga slanina taiata in cubulete mici, ceapa calita in untura, orezul ales si...
SarmaleSe amesteca drojdia cu romul, galbenusurile, smantana si sarea, apoi cu faina si cu jumarile date prin masina de tocat. Se...
Pogaci (pogacele)Se tavaleste carnea prin sare si se pune intr-un vas incapator la racoare (de preferina intr-o camera rece, nu la frigider si...
JambonSe freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga uleiul, borsul, coaja de lamaie, un praf de sare si la sfarsit...
Cornulete cu borsUn tort usor, pufos, elegant, tot ce iti doresti in momentele importante. Urmareste reteta tortului de sampanie pas cu pas,...
Tort cu crema de sampanieSe dizolva drojdia in laptele usor incalzit. Se aduga cateva linguri de faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald....
Poale-n brauPe tava unsa cu unt se cladesc doua-trei foi, unse intre ele cu unt inmuiat pe foc, si se coc putin (7-8 minute) pana se...
Baclava de Anul NouSe trec de doua-trei ori prin masina de tocat carne grasa de la gatul porcului, pulpa si muschi in parti egale. Se adauga...
CarnatiSe amesteca untura cu sarea, zeama de lamaie, galbenusurile, smantana, zaharul si coaja rasa de lamaie. Se incorporeaza faina...
Placinta cu branzaCarnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de...
LebertwurstInainte de a fi puse la fiert, toate bucatile de carne si soricul se spala foarte bine; daca e nevoie, se tin putin in apa...
TobaSe fierb maruntaiele in apa rece cu sare. Intre timp, se spala orezul si se pune la fiert atata cat sa se inmoaie, fara sa...
CaltabosiPicioarele, urechile si soricul se oparesc, se parlesc, se rad cu cutitul si se spala in mai multe ape caldute pana raman...
Piftie de porcCarnea avand o pelicula de 1 cm de grasime se sareaza si se lasa o jumatate de ora la temperatura camerei. Se asaza in tava...
Pulpa de porc la cuptorSe fierb cartofii cu coaja, se curata, se taie felii. Se rumeneste 100 gr de sunca cruda, taiata patratele mici, cu o...
Cartofi cu suncaSe pune sa se topeasca la foc 100 g zahar cu o jumatate ceasca de lapte. Cand e fierbinte, se adauga 100 g unt proaspat. Se...
Budinca de smochineSe spala atatea gutui cate dorim sa pregatim. Se scobesc bine la mijloc si se umplu cu zahar. Se pun intr-o forma si se dau...
Gutui coapteSe iau citeva vinete, se spala, se taie felii si se pun intr-o cratita cu apa care colocoteste. Se lasa 5-10 minute. Se scurg...
Vinete cu sos de rosii si usturoiPestele se curata de solzi, i se scot intestinele, se spala in mai multe ape, se taie capetele si cozile, si bucatile ramase...
Friptura de pesteSe alege un salau de cca 1-1.5 kg, se curata, se fileteaza si se prajeste in ulei. Separat se piseaza usturoiul si se face un...
Salau prajit cu usturoiSe fac 4-5 clatite de dimensiunile unui vas Jena. Se tapeteaza cu unt. Se pune la baza o clatita, apoi fileul fiert, iar...
Sufleu de salauSe desareaza pestele. Se inabusa orezul cu ceapa taiata marunt in ulei si cu putina apa. Cind orezul este pe jumatate fiert,...
Pilaf cu pana de somn saratSe inmoaie stafidele in apa (cat sa se umfle putin). Se amesteca apoi cu biscuitii sfaramati de mana si cu nucile putin...
Prajitura MosaicPrajitura Ziua si Noaptea de post, este o reteta simpla si rapida, cu blat pufos si cu un aspect vizual deosebit. Este o...
Prajitura Ziua si Noaptea de postSe caleste ceapa in ulei circa 5 minute, dupa care adaugam ciuperci, marar, sare si piper dupa gust.
Tocanita de ciuperciSe curata si se spala cartofii. Se taie in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri, fara sa se patrunda pana la...
Cartofi acordeon la cuptorUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori