Se aleg ardei grasi cat mai netezi. Se coc pe aragaz, cu grija ca sa nu se arda. Se pun intr-o cratita, unii peste altii, cu...
Salata de ardei coptiSe pune intr-o cratita sa se infierbinte un pahar de apa cu 100 gr. unt, o lingura rasa de zahar si un praf de sare. Cand apa...
Gogosi din aluat pripitSe fierb, se curata si se taie ouale. Se scot galbenusurile si se dau prin sita. La 6 oua, se pun 2 linguri pline de mustar,...
Oua umplute cu sos de mustarSe aleg masline mari, frumoase si se fierb in cateva clocote, schimband apa odata sau de doua ori, ca sa se desareze. Dupa ce...
Masline marinateSe pune de la inceput, odata cu ouale, in loc de piper, o lingurita de mustar de fiecare galbenus. Se lucreaza ca si maioneza...
Sos maioneza cu mustarSe freaca o jumatate de lingura de unt cu 4 linguri pline de parmezan sau cascaval ras. Se adauga miezul de la o franzela...
Supa de galuste de branzaSe curata muschiul de pielite. Se despica muschiul in doua in lungime, dar nu de tot. Se scoate o fasie de carne din mijloc,...
Muschi de vaca umplutSe rumenesc bucatile de rata cu o jumatate lingura de untura. Se adauga cate putina apa si se lasa sa fiarba inabusit. Se...
Rata cu maslineSalata cu mere si pepene este o reteta de desert rapida si gustoasa. Pentru aceasta reteta cu fructe aveti nevoie de mere...
Salata cu mere si pepeneSe taie ca fideaua 3 cepe mijlocii, o radacina de morcov, un praz mijlociu, o radacina de telina, mijlocul unei salate verzi,...
Supa de zarzavatPrazul se da prin masina de tocat. La 1 kg de praz - 2 linguri pline de faina, 2-3 linguri de branza rasa, o lingura de unt,...
Chiftele de prazSe face o mamaliga mai moale. Se unge cu unt o forma de sticla ce merge la foc. Se pune un strat subtire de mamaliga. Aceasta...
Mamaliga cu branza la cuptorSe face o foaie de placinta. Se aseaza intr-o forma sau chiar o cratita bine unsa cu unt, 4-5 randuri de foi stropite intre...
Placinta cu macaroaneSe face un aluat ca pentru tartele cu fructe din 125 gr. faina, un ou, 60 gr. unt, o lingura de apa rece, o lingurita de...
Tarta cu cremaSe fierbe grisul ca pentru gris cu lapte, dar bine scazut, adaugand si ceva mai mult zahar; se da deoparte, se scoate vanilia...
Budinca de grisPentru 6 persoane se aleg cam 3/4 kg. de andive, toate albe. Se curata de frunzele galbene, se taie putin la varf si se...
Andive la gratinPuiul taiat bucati e pus sa fiarba in apa cu o ceapa si putina sare. Apa trebuie sa acopere puiul, si se tine sa fiarba la...
Pilaf de puiSe toarna, amestecand intr-una 4 decilitri de lapte rece peste 50 gr. faina, cu incetul, sa nu se faca cocolosi. Se toarna...
Sufle de cafeaSe curata foarte bine capul de vitel si se pune sa stea cateva ore in apa rece, schimband apa de e nevoie, pana nu mai ramane...
Cap de vitel cu maionezaSe spala atatea mere mijlocii cate dorim sa pregatim. Se scobesc la mijloc si se face o crestatura adanca de un milimetru de...
Mere coapteSe face din doua oua un aluat ca pentru taietei, ceva mai moale insa. Se intinde o foaie si inainte de a se sbici, se taie...
Coltunasi cu magiunSe topesc batoanele de ciocolata cu 2 linguri de apa, frecand, pana se face ca o crema. Se amesteca cu incetul cu 1 l de...
Blanc-manger de ciocolataSe face o tocatura din carne de porc si slanina proaspata. Se trece de 2 ori prin masina de tocat. Se adauga un ou, sare, un...
Curcan umplut cu castaneSe taie 1 kg. de carne in bucatele potrivite. Se pun la fiert cu un litru de apa rece, si sare. Apa trebuie in orice caz sa...
Ciulama de vitelSe freaca intr-o cratita branza cu 3 galbenusuri, 3 linguri de faina, sare, si la urma se adauga cele 3 albusuri spume....
Papanasi prajitiSe fierbe o limba de vitel. Se curata de piele si se taie in cuburi mici. Se face un rantas din o jumatate lingura de unt si...
Risotto cu limbaBlatul: se bat albusurile spuma tare, se pune zaharul in ploaie, apoi galbenusurile, faina amestecata cu un praf de copt. Se...
Rulada cu bananeUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori