Se amesteca intr-un vas zaharul si apa, pe foc mic, pina se dizolva zaharul. Se fierbe timp de cinci minute. Se adauga sucul...
Peynirli KunefeSe fierbe pipetul de pui in apa, pina cind devine fraged. Dupa ce a fiert, se desface de os si se rupe in fisii. Se lasa...
Tavu GogsuSe pun oul, usturoiul si sarea la robot si se amesteca pina cind amestecul devine cremos. Se adauga uleiul ca la maioneza. La...
Ali OliIntr-un vas mare se amesteca usturoiul, patrunjelul, berea, faina, praful de copt, sofranul si sarea pina se omogenizeaza. Se...
Churros de PescadoSe taie dovleacul in sferturi si se curata de simburi. Se taie bucati si se pun intr-un vas. Se presara cu zahar si se...
Kabak TatlisiSe pun toate ingredientele in robot, cu exceptia uleiului de masline si se amesteca pina devine pasta. Pe masura ce se...
Pesto GenoveseSe piseaza usturoiul folosind putina sare pentru a-l inmuia. Se amesteca la mixer sau robot cu mugurii de pin, frunzele de...
Pesto Genovese IISe incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se soteaza ceapa la temperatura medie timp de 6 - 8 minute, pina devine aurie. Se scurgea...
Tortilla EspanolaSe fierbe orezul potrivit instructiunilor. Se incalzeste uleiul la temperatura medie, intr-un vas mare, si se adauga ceapa....
Orez spaniolSe lasa cartofii intr-un vas cu apa, timp de 20 minute. Se incalzeste uleiul intr-un vas mare, se adauga cartofii sarati. Se...
Patatas a lo pobreSe incalzeste cuptorul. Se amesteca bine zaharul, sucul de lamiie, ouale si galbenusurile intr-un vas mare. Treptat se...
Pastel de LimonSe pun dafinul, usturoiul, alunele si brinza in blender. Se adauga sosul de lamiie si se amesteca pina se formeaza o pasta.
Sos Pesto RossoSe prajesc hamburgerii si ceapa. Se scurg de ulei, se adauga varza si se lasa la foc. Se taie aluatul felii si se ruleaza...
RunzaSaltimboca Alla Romana este o mancare italiana specifica Romei. Pentru aceasta reteta italiana aveti nevoie de carne de vita...
Saltimboca Alla RomanaSosul: Se calesc in uleimorcovul, ceapa, telina si usturoiul, timp de opt minute, la foc moderat. Se adauga restul...
BrocioloneSe taie legumele fisii si se calesc in ulei la foc mare, cu sare si piper pina se inmoaie (5 minute). Intr-un vas se bat...
Cima alla genoveseSe pune carnea cu ceapa, morocvul, telina si usturoiul intr-un vas si se calesc, amestecind. Se adauga apa si se lasa pe foc...
Ragout BolognaSe rupe conopida buchetele, se taie tulpina marunt, si se spala in apa in care s-au pus cele doua lingurite de otet. Se usuca...
Minestra di CavalfioreSe pun nucile intr-un castron, se stropesc cu 1-2 lingurite de apa rece si se freaca bine cu lingura de lemn. Se adauga...
Sos scordoleaSe face un sos alb. Cind este gata, se ia de pe foc si se pun doua galbenusuri si 2-3 linguri de parmezan sau cascaval ras,...
Sos alb cu parmezanAceasta reteta de papanasi din mamaliga este delicioasa. Pentru a prepara aceasta reteta, avem nevoie de mamaliga, oua, faina...
Papanasi din mamaligaSe framinta un aluat care se umple cu umplutura din brinza de oi, oua si zahar.
Aluat pentru brinzoaiceSe curata citeva teline si se rad pe razatoarea mare. Se pune 1/2 lingura de unt in oala de supa, sa se caleasca pina se...
Crema de telinaSe taie prazul felii subtiri, se inabusa in ulei, se amesteca cu orezul pregatit ca pilaful.
Pilaf de prazSe curata, se taie in bucatele si fierbe prazul, se scurge si se da prin masina, cu o ceapa taiata marunt si prajita in ulei,...
Chiftele de prazDulceata de gutui de casa se prepara foarte usor, si astfel vei conserva parfumul minunat al merelor gutui pentru iarna.
Dulceata de gutui de casaUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori