test test - Rețete

Peynirli Kunefe
Prajituri

Peynirli Kunefe

Se amesteca intr-un vas zaharul si apa, pe foc mic, pina se dizolva zaharul. Se fierbe timp de cinci minute. Se adauga sucul...

Peynirli Kunefe
Tavu Gogsu
Budinci

Tavu Gogsu

Se fierbe pipetul de pui in apa, pina cind devine fraged. Dupa ce a fiert, se desface de os si se rupe in fisii. Se lasa...

Tavu Gogsu
Ali Oli
Sosuri condimentate

Ali Oli

Se pun oul, usturoiul si sarea la robot si se amesteca pina cind amestecul devine cremos. Se adauga uleiul ca la maioneza. La...

Ali Oli
Churros de Pescado
Mancaruri cu peste

Churros de Pescado

Intr-un vas mare se amesteca usturoiul, patrunjelul, berea, faina, praful de copt, sofranul si sarea pina se omogenizeaza. Se...

Churros de Pescado
Kabak Tatlisi
Salate de fructe

Kabak Tatlisi

Se taie dovleacul in sferturi si se curata de simburi. Se taie bucati si se pun intr-un vas. Se presara cu zahar si se...

Kabak Tatlisi
Lokma
Prajituri

Lokma

Se prepara un sirop din zahar si apa si se lasa deoparte. Se dizolva drojdia si o lingurita de zahar intr-un castronel cu apa...

Lokma
Pesto Genovese
Sosuri pentru spaghete

Pesto Genovese

Se pun toate ingredientele in robot, cu exceptia uleiului de masline si se amesteca pina devine pasta. Pe masura ce se...

Pesto Genovese
Pesto Genovese II
Sosuri pentru spaghete

Pesto Genovese II

Se piseaza usturoiul folosind putina sare pentru a-l inmuia. Se amesteca la mixer sau robot cu mugurii de pin, frunzele de...

Pesto Genovese II
Tortilla Espanola
Aperitive cu oua

Tortilla Espanola

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se soteaza ceapa la temperatura medie timp de 6 - 8 minute, pina devine aurie. Se scurgea...

Tortilla Espanola
Orez spaniol
Mancaruri cu orez

Orez spaniol

Se fierbe orezul potrivit instructiunilor. Se incalzeste uleiul la temperatura medie, intr-un vas mare, si se adauga ceapa....

Orez spaniol
Patatas a lo pobre
Mancaruri cu cartofi

Patatas a lo pobre

Se lasa cartofii intr-un vas cu apa, timp de 20 minute. Se incalzeste uleiul intr-un vas mare, se adauga cartofii sarati. Se...

Patatas a lo pobre
Pastel de Limon
Creme

Pastel de Limon

Se incalzeste cuptorul. Se amesteca bine zaharul, sucul de lamiie, ouale si galbenusurile intr-un vas mare. Treptat se...

Pastel de Limon
Sos Pesto Rosso
Sosuri rosii

Sos Pesto Rosso

Se pun dafinul, usturoiul, alunele si brinza in blender. Se adauga sosul de lamiie si se amesteca pina se formeaza o pasta.

Sos Pesto Rosso
Runza
Mancaruri cu carne

Runza

Se prajesc hamburgerii si ceapa. Se scurg de ulei, se adauga varza si se lasa la foc. Se taie aluatul felii si se ruleaza...

Runza
Saltimboca Alla Romana
Mancaruri cu carne

Saltimboca Alla Romana

Saltimboca Alla Romana este o mancare italiana specifica Romei. Pentru aceasta reteta italiana aveti nevoie de carne de vita...

Saltimboca Alla Romana
Brociolone
Mancaruri cu carne

Brociolone

Sosul: Se calesc in uleimorcovul, ceapa, telina si usturoiul, timp de opt minute, la foc moderat. Se adauga restul...

Brociolone
Cima alla genovese
Aperitive cu oua

Cima alla genovese

Se taie legumele fisii si se calesc in ulei la foc mare, cu sare si piper pina se inmoaie (5 minute). Intr-un vas se bat...

Cima alla genovese
Ragout Bologna
Mancaruri cu carne

Ragout Bologna

Se pune carnea cu ceapa, morocvul, telina si usturoiul intr-un vas si se calesc, amestecind. Se adauga apa si se lasa pe foc...

Ragout Bologna
Minestra di Cavalfiore
Supe de legume

Minestra di Cavalfiore

Se rupe conopida buchetele, se taie tulpina marunt, si se spala in apa in care s-au pus cele doua lingurite de otet. Se usuca...

Minestra di Cavalfiore
Sos scordolea
Sosuri condimentate

Sos scordolea

Se pun nucile intr-un castron, se stropesc cu 1-2 lingurite de apa rece si se freaca bine cu lingura de lemn. Se adauga...

Sos scordolea
Sos alb cu parmezan
Sosuri albe

Sos alb cu parmezan

Se face un sos alb. Cind este gata, se ia de pe foc si se pun doua galbenusuri si 2-3 linguri de parmezan sau cascaval ras,...

Sos alb cu parmezan
Papanasi din mamaliga
Aperitive cu branza

Papanasi din mamaliga

Aceasta reteta de papanasi din mamaliga este delicioasa. Pentru a prepara aceasta reteta, avem nevoie de mamaliga, oua, faina...

Papanasi din mamaliga
Aluat pentru brinzoaice
Aluaturi

Aluat pentru brinzoaice

Se framinta un aluat care se umple cu umplutura din brinza de oi, oua si zahar.

Aluat pentru brinzoaice
Crema de telina
Supe de legume

Crema de telina

Se curata citeva teline si se rad pe razatoarea mare. Se pune 1/2 lingura de unt in oala de supa, sa se caleasca pina se...

Crema de telina
Pilaf de praz
Mancaruri cu orez

Pilaf de praz

Se taie prazul felii subtiri, se inabusa in ulei, se amesteca cu orezul pregatit ca pilaful.

Pilaf de praz
Chiftele de praz
Mancaruri cu legume

Chiftele de praz

Se curata, se taie in bucatele si fierbe prazul, se scurge si se da prin masina, cu o ceapa taiata marunt si prajita in ulei,...

Chiftele de praz
Dulceata de gutui de casa
Dulceata

Dulceata de gutui de casa

Dulceata de gutui de casa se prepara foarte usor, si astfel vei conserva parfumul minunat al merelor gutui pentru iarna.

Dulceata de gutui de casa
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori