test test - Rețete

Eclere cu ciocolata si banane
Prajituri

Eclere cu ciocolata si banane

165ml lapte se pune la fiert cu 65g unt. Cand clocoteste se pune 100g faina toata odata si se amesteca bine. Se ia deoparte...

Eclere cu ciocolata si banane
Desert la pahar
Budinci

Desert la pahar

O budinca de vanilie se fierbe cu 500 ml lapte si 4-5 linguri zahar apoi se lasa sa se raceasca. 2 albusuri se bat spuma tare...

Desert la pahar
Tort roz
Torturi

Tort roz

Aluat: 3oua se bat cu 90 g zahar,4 linguri apa,cu mixerul.se pun 125 g faina, 40 g alune sau nuci macinate, praf de copt. Se...

Tort roz
Tarta cu lamiie verde
Prajituri

Tarta cu lamiie verde

Se preincalzeste cuptorul la 170 C/350F Se amesteca biscuitii intr-un bol cu zaharul, apoi cu untul, cu ajutorul unei...

Tarta cu lamiie verde
Alba ca zapada
Prajituri

Alba ca zapada

Coca se imparte in trei si se coace pe fundul tavii. Pentru crema: o cana de lapte se bate cu 6 linguri faina, dupa care...

Alba ca zapada
Zacusca cu peste
Conserve de iarna

Zacusca cu peste

In uleiul incins se caleste ceapa impreuna cu morcovul (date prin masina)se adauga putina apa, se inabusa pana fierb, dupa...

Zacusca cu peste
Zacusca de ghebe
Conserve de iarna

Zacusca de ghebe

Se spala bine ghebele, se pun la oparit in apa cu sare, se curata ardeiul, rosiile de coaja si seminte, ceapa se taie marunt....

Zacusca de ghebe
Zacusca de vinete si gogosari
Conserve de iarna

Zacusca de vinete si gogosari

Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna pe fund (se pot toca numai vinetele, iar gogosarii se taie...

Zacusca de vinete si gogosari
Budinca de orez cu fructe
Budinci

Budinca de orez cu fructe

Se unge o cratita smaltuita sau o forma de Iena cu un strat gros margarina sau unt si se tapeteaza cu un strat gros de zahar....

Budinca de orez cu fructe
Sirop de mere
Siropuri

Sirop de mere

Se curata merele, se taie in felii subtiri si se pun intr-o cratita cu apa pe foc iute pana devin moi. Se strecoara printr-o...

Sirop de mere
Supa de pasare cu galuste de gris
Supe de carne

Supa de pasare cu galuste de gris

Carnea de pasare, curatata, spalata si transata in bucati, este pe jumatate fiarta in apa cu sare si dupa ce s-a luat spuma,...

Supa de pasare cu galuste de gris
Sos de mustar
Sosuri condimentate

Sos de mustar

Se topeste untul, se adauga faina si se amesteca bine. Se pune mustarul, sarea, piperul, zaharul. Se toarna incet apa sau...

Sos de mustar
Chiftelute de pasare
Mancaruri cu carne

Chiftelute de pasare

Carnea, curatata de pielite si tendoane, se da de doua ori prin masina de tocat (a doua oara si cu paine, muiata in lapte)....

Chiftelute de pasare
Rosii umplute cu peste
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu peste

Se curata si se scobesc rosiile. Se face o umplutura din peste amestecat cu ceapa si verdeata taiate marunt, oul fiert tare...

Rosii umplute cu peste
Consome de pui
Supe de carne

Consome de pui

Se pun intr-o oala pulpele de pui, legumele si sarea si se fierb cca 30 de minute, dupa care se scurge zeama si se pune...

Consome de pui
Cartofi pane
Mancaruri cu cartofi

Cartofi pane

Cartofii se spala si se fierb in coaja. Se curata si se lasa sa se raceasca. Se taie felii groase de 1 cm, se presara cu...

Cartofi pane
Inghetata de fructe cu lapte
Inghetate

Inghetata de fructe cu lapte

Se freaca bine zaharul cu zeama de fructe. Cind zaharul e complet topit, se adauga cu inceul laptele. Se mai amesteca putin...

Inghetata de fructe cu lapte
Aluat de tarte
Aluaturi

Aluat de tarte

Se pune faina intr-un vas, se adauga sarea, zaharul, untul putin muita si la sirsit galbenusurile. Se framinta putin, atit...

Aluat de tarte
Purcel umplut
Mancaruri cu carne

Purcel umplut

Se curata si se spala purcelul punind apoi in el umplutura: se fierb maruntaiele (fcatul, inima si plaminii); in apa in...

Purcel umplut
Musaca de taitei
Paste si pizza

Musaca de taitei

Se fierb taitei, macaroane, spaghete sau fidea, se scurg de apa, se oparesc cu unt, apoi se asaza in cratita unsa cu unt,...

Musaca de taitei
Scrob moldovenesc
Aperitive cu oua

Scrob moldovenesc

Se amesteca intr-un castronas 6 oua cu un pahar smintina. Se incalzeste untul in tigaie, s eprocedeaza ca la orice jumari....

Scrob moldovenesc
Gogosi simple
Gogosi

Gogosi simple

Drojdia, zaharul se freaca sa se lichefiez, se adauga untul, galbenusurile pe rind, romul, coaja rasa de lamiie, sarea,...

Gogosi simple
Zacusca de gogosari
Conserve de iarna

Zacusca de gogosari

Se coc gogosarii, se inabusa si se curata de coaja, apoi se taie felii, curatindu-se bine de seminte. Se taie ceapa in...

Zacusca de gogosari
Ciuperci marinate
Conserve in otet

Ciuperci marinate

Se aleg ciuperci albe, de cultura, de preferat mici. Se curata si se spala bine in mai multe ape. Se pun ciupercile si...

Ciuperci marinate
Compot de prune
Compoturi

Compot de prune

Se poate face cu prunele curatate de coaja sau cu prunele necuratate. In caz ca se curata coaja se sot se scot simburii. La...

Compot de prune
Marmelada de mere, pere, prune si piersici
Dulceata

Marmelada de mere, pere, prune si piersici

Se curata de coaja si de simuri merele si perele. Se curata de pileita prunele si piersicile. Se amesteca cu zaharul, se...

Marmelada de mere, pere, prune si piersici
Crema de unt
Creme

Crema de unt

Se face un sirop vanilat cu care se oparesc galbenusurile amestecind mereu. Se freaca untul. Se toarna putin cite putin din...

Crema de unt
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori