Se freaca galbenusurile cu uleiul si sarea, se adauga faina putin cite putin, apoi laptele sau sifonul, amestecind neincetat,...
Snitel parizianIntr-un litru de apa se stoarce zeama unei lamii, se adauga 6 lingurite zahar praf si coaja rasa de la lamiie. Se lasa la...
Limonada “Atena”Se spala rosiile, se taie capacelul, se curata de seminte si de miez si se face urmatoarea umplutura. Se curata ciupercile,...
Rosii umplute cu ciuperciSe spala cartofii, se fierb, se curata de coaja si se lasa sa se raceasca. Se taie apoi felii subtiri si se amesteca cu...
Salata de cartofi cu ceapaAperitivele cu marar au un gust deosebit. Pentru prepararea pastei de urda cu marar si unt avem nevoie de cateva ingrediente...
Urda cu marar si untSe taie prazul in bucati, se inabusa in grasime, se adauga faina si se stinge cu apa sau cu zeama de zarzavat fiert. Se lasa...
Supa crema de prazZarzavatul curatat si bine spalat se da pe razatoarea de zarzavat si se inabusa usor in unt impreuna cu ceapa verde. Se...
Bors de loboda cu verdeataSe da prin masina un piept de gaina crud la care se adauga miez de franzela muiat in lapte, stors bine si framintat,...
Budinca cu piept de gainaMalaiul, faina, zaharul, sarea, bicarbonatul si uleiul, se pun intr-un castron. Se amesteca cu lingura, adaugind cite putin...
Budinca de malai dulceGalbenusurile si zaharul se pun intr-un castron si se bat bine cu telul ½ ora. Se adauga ciocolata rasa, faina si se mai...
Rulada de ciocolataSe bate cu telul albusul cu zaharul, adaugindu-se treptat capsunile, pina ce se intareste spuma.
Spuma de capsuni din bezeaSe bat ouale cu zaharul, se toarna incetul cu incetul laptele clocotit cu vanilie. Se toarna in cesti speciale care suporta...
Crema la cestiSe caleste ceapa taiata marunt, se inabusa si se adauga salata felioare , sare si piper. Se lasa citeva minute sa fiarba...
Mincare de salata verde cu smintinaSpanacul se spala in multe ape pentru a indeparta tot nisipul. Curatat si bine spalat, se opareste. Se inabusa ceapa, se...
Pilaf de spanacLimba se tine in apa rece 1-2 ore inainte de a se incepe prepararea, pentru a-i scoate tot singele. Se pune apoi la fiert in...
Limba cu masline in sos de vinTocatura inabusita cu ceapa si trecuta a doua oara prin masina de tocat carne se amesteca cu doua oua intregi, verdeata,...
Musaca de clatite cu carne de vitelSe spala carnea, se taie bucati si se prajeste in untura pina cind se rumeneste. Se adauga faina, se amesteca bine, se lasa...
Miel cu sos de smintinaSe prajesc bucatile de pui in untura pina incep sa se ingalbeneasca. Se adauga ceapa tocata marunt si faina. Cind ceapa...
Pui cu tarhonTuica si nucile verzi taiate bucati mici se pun intr-o sticla, se leaga cu hirtie pergament si se lasa la soare timp de 20...
Lichior de nuci verziSocată reţeta bunicii. Se pune intr-un borcan mare 10 litri de apa, florile de soc, lamiia taiata felii, sarea de...
Socată reţeta bunicii cu sare de lamaieSpanacul curatat si bine spalat se fierbe in apa clocotita cu sare si un praf de bicarbonat, peste care s-au turnat mai...
Budinca de spanac cu smintinaBudinca cu brinza de vaca este o mancare delicioasa. Reteta este usor de preparat.
Budinca de brinza de vacaSe curata spanacul, se spala, se opareste cu apa clocotita, se scurge bine, se toaca si se inabusa pe foc cu putin ulei. Se...
Sufleu de spanac cu piineSe amesteca faina cu smintina intr-un vas care se pune apoi pe foc mic. Se amesteca mereu pina cind incepe sa fiarba. Se ia...
Sufleu de smintinaSe fierb cartofii curatati si taiati cuburi impreuna cu ceapa tocata. Cind sint fierti se trec prin sita, subtiind cu zeama...
Supa de cartofi-cremaSe taie carnea in bucati, se pune la fiert cu apa si se spumeaza. Se adauga sarea, morcovul, telina, ceapa si patrunjelul...
Bors de mielUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori