Morcovul, patrunjelul, ceapa si usturoiul se taie fin si se pun la fiert cu apa ½ ora; se strecoara, aruncindu-se...
Ciorba de salata verdePentru sandvisuri se intrebuinteaza o piine speciala care se cumpara din comert, o franzela care sa se poata taia felii...
Sandvisuri cu suncaSe fierbe creierul si se serveste in aspic fie intreg, fie taiat felii. Se toarna aspic intr-o forma rotunda. Dupa ce s-a...
Creier in aspicSe pune smintina sa clocoteasca si se pun feliile de rosii taiate rotund, se mai lasa putin si peste fiecare felie se sparge...
Ochiuri pe rosii cu smintinaToate aceste componente se amesteca bine.
Limonada americanaO sticla de 700g se umple pe sfert cu cafea risnita de cea mai buna calitate si se adauga batonul de vanilie, alcoolul si apa...
Lichior de cafeaSe desface amidonul cu putin lapte, se adauga zaharul si esenta dorita si se fierbe. Se ia de pe foc si se rastoarna cite...
Inghetata din lapte si ouaSe freaca galbenusurile cu zahar si rom pina se fac ca o crema. Se amesteca incet cu albusul batut spuma. Se toarna in cesti...
Crema de ouaSe prepara crema: se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga incet esenta de cafea. Separat se freaca untul in care se...
Tort de piscoturi cu ouaSe freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga albusurile spuma, faina, untul topit cald (nu fierbinte) si la urma nucile. Se...
Pesmeti pentru vin si ceaiSe framinta toate la un loc si se lasa sa creasca. Se intinde coca, se taie cu un pahar in forma de gogosi si se prajesc in...
Gogosi cu brinzaCeapa taiata marunt se inabusa bine in grasime. Se adauga orezul, rosii sau bulion si verdeata si se mai inabusesc putin. Se...
Varza dulce sau acra cu orezSe face un sos alb mai gros dintr-o lingura unt si 3-4 linguri faina. Se stinge cu lapte fierbinte si se fierbe bine. Se lasa...
Rulada cu smintina, sunca, cascavalSe curata inima de pielite, de grasime si de tendoane si se scobeste la mijloc fara sa se atinga peretii. Se umple cu...
Inima de vitel umplutaSe aleg frunzele mari. Se prepara un sos alb gros: se incalzeste pe foc untul fara a se ingalbeni, se amesteca cu faina, se...
Rulouri de spanac umpluteBrinza data prin sita sau sfarimata cu furculita se amesteca cu faina si grisul. Se adauga ouale intregi, sarea si se...
Papanasi cu gris si smintinaCarnea taiata bucati se inabusa cu ceapa (sau se fierbe daca este batrina), faina si ciupercile. Deoarece ciupercile lasa...
Ciuperci cu carneSe fierbe pestele in apa clocotita cu sare, in care a fiert mult zarzavat, piper si foi de dafin. Inainte de a se pune...
Rasol de salau caldSe curata cartofii fierti in coaja si raciti. Se dau prin masina de tocat si se sareaza. Separat se prepara maioneza, se...
Pasta de cartofi cu maionezaCarnea de pasare fiarta se taie in felii subtiri (lasind citeva bucatele pentru garnisit). Cartofii fierti in coaja, se...
Salata de carne de pasareSe curata ridichile de radacina si de frunze, se spala, se scobesc la virf, nu la partea cu frunze, pentru ca fiind mai lata...
Ridichi umpluteDaca vrei sa oferi familiei tale o mancare delicioasa, pregateste budinca de brinza de vaca si smintina. Aceasta reteta este...
Budinca de brinza de vaca si smintinaSe fierb taiteii in lapte cu vanilie, zahar, coaja de lamiie, pina ce scad. Se amesteca cu 2 galbenusuri si albusul spuma. Se...
Budinca de taiteiLoboda curatata si bine spalata se fierbe in apa clocotita cu sare odata cu ceapa taiata marunt. Se adauga si orezul, iar...
Ciorba de loboda cu orez si smintinaSe curata spanacul, se spala in mai multe ape ca sa se curete bine de nisip. Se pune la fiert cu apa clocotita cu sare,...
Supa crema de spanac simplaAlbusurile se bat bine spuma, se adauga zaharul pudra si migdalele sau alunele sau nucile pisate. Se face o pasta din care se...
Tort de migdale, alune sau nuciSe amesteca drojdia cu smintina si apoi cu faina si untul. Se framinta bine. Se intinde o foaie de ½ cm grosime, se taie...
CornuleteUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori