Carnea taiata bucati se da prin masina de tocat impreuna cu o ceapa cruda, piinea muiata si bine stoarsa de apa si doua cepe...
Pirjoale moldovenesti cu unturaPestele, curatat si spalat, se taie in bucati, se sareaza si se lasa sa stea 15-20 minute. Apoi se sterge fiecare bucata cu...
Plachie de crap in vinSe acopera si se lasa cam 10 zile, scuturind mereu sticla. Se adauga apoi un sirop rece facut din ½ l apa si ½ kg zahar....
Lichior de cirese amareSe pune zaharul intr-un vas, se toarna apa rece si se amesteca mereu pina ce se topeste zaharul. Se adauga zeama de lamiie si...
LimonadaSe freaca galbenusurile cu zaharul, smintina, faina, coaja de lamiie si la urma se adauga albusul batut spuma. Se toarna in...
Budinca de smintinaSe prepara o nuga rumenita din zahar tos si nuci. Rece, se trece prin masina. Se bat albusurile cu zaharul pudra pe baia de...
Sufleu de zahar arsSe spala bine ridichile si se taie rotogoale subtiri. Galbenusul de ou se da prin sita si se freaca cu smintina, apoi se...
Salata de ridichi de lunaSe fierb ouale tari, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile, se pun...
Oua umplute cu brinza de oaieFeliile de parizer cu coaja se prajesc usor in untura numai pe o parte. Marginile feliei se string si formeaza o cupa. Cupele...
Cupe de parizer umplute cu legumeSe fierbe spanacul in apa sarata, se scurge, se toaca marunt si se lasa la o parte. Intr-un vas se prajeste putin faina cu...
Sufleu de spanac cu suncaSe fierb macaroanele, se spala cu apa rece si se lasa sa se scurga. Se bat ouale spuma, se amesteca cu macaroanele...
Budinca de macaroane cu suncaSe spala spanacul, se alege si se pune la fiert cu apa. Dupa ce a dat citeva clocote, se ia de la foc si se trece totul prin...
Supa de spanac cu friganeleSe fierb maruntaiele cu zarzavatul si ceapa, taiate marunt. Se spumeaza si se adauga sare. Cind carnea este fiarta, se adauga...
Ciorba de potroace acrita cu varzaSe taie varza foarte fin, ca fideluta, se pune la fiert, cu laptele pina se moaie bine. Se strecoara, se asaza pe o farfurie...
Varza cu smintinaSpanacul proaspat se curata, se spala in cit mai multe ape si se lasa sa se scurga. Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert...
Salata de spanac cu smintinaNucile verzi se curata de coaja verde de deasupra si se pun la inmuiat in apa rece timp de 48 de ore, schimbind apa de 3-4...
Dulceata de nuci verziSe curata fructele de codite, se stropesc cu zeama de la cele doua lamii si se tin astfel timp de o ora. Se pune zaharul la...
Dulceata de fragi, capsuni sau zmeuraSe pune mierea intr-un vas la foc mic si se amesteca pina devine lichida. Se da la o parte, se lasa sa se raceasca si se...
Turta dulce cu nuciSe pun intr-o cratita la caramelizat 250 g zahar. Cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga nucile, lasindu-le sa se...
Tort de cacaoSe fierbe laptele cu zahar, amidonul se amesteca cu lapte rece si se toarna in laptele clocotit, amestecind mereu. Se las sa...
Crema de lapte cu portocalaDin spanac se face un pireu. Se freaca galbenusurile cu sarea, se adauga pireul de spanac si faina, apoi albusurile batute...
Rulada de piure de spanacUmplutura se prepara astfel: se inabusa ceapa taiata fin, se amesteca cu miez de franzela muiat in lapte si stors, piper,...
Crap umplut cu ciuperciSe prajeste carnea. Separat se mai prajesc si 2-3 cepe. Se taie varza fideluta. Se adauga varza, carnea, citeva boabe de...
Carne de porc cu varzaSe curata ciupercile, se spala bine, se taie si se pun la fiert cu unt. Cind sint aproape gata se adauga sunca taiata in...
Ciuperci cu suncaSe desface varza in foi si se opareste in apa clocotita cu sare. Se asaza 2-3 foi suprapuse si la mijloc se pune brinza...
Bule de varza dulce cu brinzaBucatile de pui se prajesc inabusit in unt. Cind sint aproape gata, se adauga ceapa tocata marunt si faina, amestecind cu...
Pui cu rosii si boiaUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori