Se fierb macaroanele in 3 litri apa sarata, se scurg si se spala. Se prajeste ceapa taiata foarte marunt cu doua linguri de...
Macaroane cu carne si ceapa
Se prepara o mamaliguta pripita, inlocuind apa cu lapte, se adauga 100 gr. brinza rasa, 100 gr. unt si sare daca mai este...
Mamaliguta la cuptor
Se fierbe laptele cu putina vanilie (baton). Se ia de pe foc si se amesteca cu zaharul si cafeaua. Cind s-a racit bine, se...
Inghetata de cafea cu frisca
In albusurile batute spuma (pina se tine de tel) se pune svaiteruldat pe razatoare marunta si se amesteca cu lingura. Cu mina...
Perisoare cu svaiter
Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, miezul de franzela muiat si stors, dovleacul copt si taiat bucatele si...
Budinca dulce de dovleac
Conopida fiarta in apa clocotita cu sare si bine de tot scursa de apa se da prin sita si se amesteca cu untul frecat spuma....
Budinca de conopida cu brinza
Se bat spuma albusurile si se amesteca cu zaharul si cu o pasta de mere obtinuta prin coacerea merelor si trecerea lor prin...
Sufleu de mere cu scortisoara
Se fierb cartofii si conopida in apa cu sare. Bine fierte, se trec prin sita, afara de citeve mici buchetele de conopida,...
Supa-crema de conopida
Tot zarzavatul se curata si se taie: ceapa se taie marunt, morcovul, patrunjelul si telina in fire subtiri, dovleceii,...
Ciorba de zarzavat si legume
Se pune ceapa cu sare, ulei si apa sa fiarba pina scade. Se adauga fasolea curatata de codite, se umple cu apa fierbinte si...
Mincare de fasole grasa
Se fierbe conopida in apa cu sare. Se fierb cepele taiate felii in otet diluat cu apa, in care se adaugasosul de rosii sau...
Zacusca de conopida
Se taie rosiilor un capacel si se scobesc de miez si seminte. Ciupercile curatate, spalate si tocate marunt se prajesc...
Rosii umplute cu ciperci
Se freaca spuma zaharul cu galbenusurile, se adauga laptele fiert si racit si se pune la foc amestecind mereu pina ce se...
Inghetata de caise
Se prepara siropul putin legat din zahar si apa. Miezul de pepene taiat bucatele se lasa 30 minute sa macereze in zeama de...
Bautura racoritoare din pepene galben
Se freaca untul cu zaharul si oul, se adauga apoi vinul, romul, uleiul si la urma faina. Se framinta un aluat potrivit de...
Cornete cu frisca sau crema
Se pune la fiert in apa ceapa taiata foarte marunt cu morcovul si patrunjelul taiati subtire. Dupa ce zarzavatul a fiert, se...
Bors de dovlecei dres cu smintina
Se pune carnea taiata bucati la fiert pe foc mic. Se spumeaza pina nu se mai ridica alta spuma; se pune sarea si se lasa sa...
Ciorba ruseasca cu carne
Se curata si se taie in bucati fiecare leguma in parte. Intr-o cratita mare se pune la incins uleiul, in care se inabusa apoi...
Ghiveci de legume
Se taie vinetele pe lungime si latime in opt, se oparesc cu apa clocotita si se tin 15 minute sub presa(se asaza pe o...
Vinete preparate greceste
Pasarea taiata bucati se inabusa si se lasa apoi sa fiarba cu apa sau cu zeama de carne. Dupa ce carnea este fiarta, se...
Caise cu carne de pasare
Crapul, curatat si spalat, se taie in bucati, se sareaza si se lasa sa stea astfel ½ ora. Se usuca fiecare bucata cu un...
Marinata de crap aromata
Se pune la fiert zaharul cu apa si cu zeama de lamiie, pina ce se leaga bine. In timpul fiertului, se stringe cu lingura...
Dulceata de trandafiri
Se curata solzii si se scot intestinele, se spala repede, se cresteaza dupa numarul bucatilor dorite, se freaca cu putina...
Plachie de crap cu ceapa
Scoicile se spala bine, se pun la fiert in apa cu putina sare. Se scot se adauga morcovii, telina, putina apa si se lasa la...
Scoici cu vin alb
Se fierbe smintina, se adauga parmezanul si se lasa pe foc pina se topeste. Se condimenteaza si set oarna sosul peste pastele...
Paste cu sos de smintina
Legumele se fierb separat, ouale de asemenea se fierb separat. Se prepara sosul din ulei, otet, sare, piper. Pe o farfurie...
Salata pariziana
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane