Se bate bine faina cu laptele ca sa nu faca cocoloase, se adauga untul si se pune pe foc amestecind mereu cu lingura. Se lasa...
Budinca de suncaSe unge usor cu unt si se presara cu pesmet fin, o forma rotunda sau o cratita. Pe fund se asterne in strat uniform o treime...
Budinca de gris cu mere si zahar vanilatSe curata, se spala si se pune la fiert fasolea cu putina sare. Cind este gata, se strecoara si se lasa la o parte. Intr-un...
Sufleu de fasole verdeSe pune apa la fiert cu zarzavatul taiat marunt adaugind si orezul. Cind zarzavatul este aproape fiert, se adauga pestele (de...
Bors de crap rapidSe pun la fiert morcovul, patrunjelul si ceapa, taiate ca fideaua, fasolea bucatele, cartofii cuburi. Dupa ce dau citeva...
Supa de zarzavat cu smintinaSe curata dovleacul, se taie bucatele si se pune la foc cu apa rece si sare. Dupa ce a dat citeva clocote, se adauga ceapa...
Ciorba de dovleacSe curata si se spala ciupercile, se desprinde piciorul de palarie si se lasa sa se scurga bine de apa. Se pun palariile...
Ciuperci umplute cu maionezaFasolea curatata si bine spalata se fierbe in apa sarata. Se strecoara, se lasa sa se raceasca si se taie bucatele mai mici....
Fasole pastai cu maionezaDovleceii se spala, se curata si se taie bucati potrivit de mari, apoi se fierb in apa sarata. Cind sint fierti, se scurg, se...
Salata de dovleceiSe freaca zaharul cu untul si vanilia taiata marunt. Se adauga smintina si untul amestecind bine, apoi bicarbonatul. Se...
Prajitura cu visine pufoasaCaisele se taie sferturi. Se pun apa si coaja de lamiie sa fiarba. Se adauga orezul, zaharul, caisele si se lasa sa mai...
Caise cu orezSe curata, se spala si se fierb dovleceii. Se lasa in strecuratoare sa se scurga foarte bine de apa (cel putin ½ ora), apoi...
Chiftelute de dovleceiSe curata ciupercile, se spala bine si se taie bucati. Ceapa taiata subtire se prajeste usor in ulei, se adauga ciupercile si...
Mincare de ciuperci cu rosiiSe taie carnea bucati potrivite si se prajeste cu untura. Se adauga ceapa tocata marunt, se lasa sa se prajeasca foarte...
Fasole verde cu carne de vacaSe curata varza de primele foi exterioare si se scobeste coceanul. Se asaza varza intr-o oala cu apa sarata si se lasa sa...
Varza umpluta cu carneSe prajesc inabusit bucatile de pui intr-o cratita cu untul bine infierbintat, adaugind cite 1-2 linguri de apa. Cind puiul...
Pui cu smintinaSe curata caisele de coaja si de simburi si se pun in apa de var pentru 20 minute. Se scot din apa de var si se spala bine cu...
Dulceata de caise coapteSe bat bine smintina cu zeama de fructe sau siropul si se adauga treptat, amestecind mereu apa minerala
Limonada-crema la gheataSe pune la fiert apa cu untul, sarea si zaharul. Cind incepe sa fiarba se pune faina in ploaie, amestecind neincetat pina se...
Choux a la crème (Gogosi cu crema)Se curata, se spala si se taie felii subtiri citeva ciuperci. Se pun la fiert cu zeama de carne sau apa, timp de 10 minute....
Sos de ciuperciSe taie carnea bucati si se prajeste in ½ lingura unt. Se da apoi de doua ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela...
Budinca de carne cu sos de ciuperciSe pune intr-un castron malaiul, faina, zaharul, sarea, bicarbonatul si uleiul. Se amesteca cu lingura, adaugind cite putin...
Budinca de malai pufoasaSe taie dovleceii bucati si se fierb in apa sarata citeva minute, se strecoara bine si se dau prin masina de tocat, se...
Sufleu de dovlecei cu smintinaSe dau pe razatoare patrunjelul, morcovul si ceapa si se fierb in apa pina cind se moaie bine. Se strecoara, se adauga sare...
Supa de conopidaSe prajeste zarzavatul foarte fin taiat, in unt, impreuna cu faina. Se stinge cu apa, se adauga fasolea taiata bucati, sarea...
Ciorba de fasole verde cu legumeSe pun la fiert impreuna cu oasele de la carne, patrunjelul, morcovul, telina si o ceapa, taiate foarte marunt. Intre timp se...
Bors de dovlecei umplutiSe curata cartofii noi si se pun la fiert cu un pahar cu apa si putina sare, timp de 10 minute. Se adauga untul si smintina...
Cartofi noi cu smintinaUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori