Se rumenesc taiteii intr-o tigaie cu unt incins. Se asaza intr-o tava in strat egal, se acopera cu un sirop si se tin in...
Cataif cu friscaSe pune puiul sarat intr-o cratita mai mare cu untura infierbintata, se prajeste pe toate partile, se adauga 4-5 linguri de...
Pui prajit la tava cu usturoiSe curata pestele, se spala, se taie bucati, se sareaza si se lasa 10-15 minute ca sa patrunda sarea. Se sterge apoi fiecare...
Crap prajit cu zeama de lamiieSe pune la fiert apa, laptele si sarea si se face o mamaliguta pripita. Cind este gata, se adauga brinza de oi, se amesteca...
Balmus (brinza de oi si mamaliga)Se fierbe zaharul cu apa citeva minute si se ia apoi de pe foc. In acest timp, visinele curatate de simburi se dau prin...
Inghetata de visine cu zeama de lamiieDupa indepartarea simburilor, fructele se presara in straturi cu zahar tos si se lasa 2-3 ore. Dupa aceea, se fierb pina sint...
Dulceata de visine si cireseSe face o crema din unt bine frecat cu zahar, cacao si rom. Se inmoaie biscuitii in lapte indulcit si se asaza pe farfurie un...
Tort de biscuiti cu cacao si romSe bat spuma albusurile, apoi se adauga zaharul si vanilia sau coaja de lamiie, batind mereu pina se intaresc bine. Intr-un...
Sufleu de albus cu fructeCeapa, morcovul si patrunjelul se dau pe razatoarea de zarzavat si se fierb in apa pina cind se inmoaie bine. Se strecoara si...
Supa de ciuperci cu zarzavaturiMorcovul, patrunjelul si ceapa taiate ca fideaua se pun la fiert cu apa. Cind zarzavatul este fiert pe jumatate, se adauga...
Bors de pui cu zarzavaturiSe toaca varza ca fideaua, se freaca cu putina sare si se opareste. Se lasa sa se scurga bine de apa si se da prin masina de...
Chiftelute de varza si mararSe taie carnea in bucati potrivite, se prajeste in untura pina incepe sa se rumeneasca, se acopera cu apa calda si se lasa sa...
Varza dulce cu carne de vacaSe taie marunt ceapa si se pune intr-o cratita la fiert impreuna cu uleiul, lasind-o sa se inmoaie putin. Se adauga bulionul,...
Tocana cu ceapa si carne de porcAntricoatele (fara os) se bat cu ciocanul de lemn, pina se subtiaza foarte mult; se taie fiecare in doua - trei bucati, se...
Musaca din cartofi si antricotSe da brinza prin sita sau prin masina de tocat. Se freaca bine cu untul, se adauga chimenul si boiaua, se pune sare daca...
Brinza cu chimenSe fierb macaroanele in apa sarata si se lasa sa se scurga. Se taie ceapa marunt, se prajeste in untura sau in unt pina...
Budinca de macaroane cu carne si ouaDupa ce li se scot simburii, visinele se pun cu putin zahar sa se scurga, timp de o ora. Se freaca untul spuma, se adauga...
Budinca de visine cu vanilieGuliile tinere se curata, se spala, se dau prin razatoarea cu gauri mici, se sareaza si se stropesc cu ulei. Ceapa sau prazul...
Salata de guliiIcrele se pun intr-un castron deasupra unui vas cu abur, ca sa-si schimbe culoarea. Se aleg bine pielitele cu o furculita, se...
Salata de icre de crap cu ceapaSe scot piciorusele de la ciuperci, se curata si se spala sub un jet de apa. Palariile ciupercilor, spalate si zvintate, se...
Ciuperci umplute cu oua jumari si smintinaSe topeste ciocolata in lapte fiert si se adauga zaharul. Se freaca galbenusurile si se toarna cite putin ciocolata topita in...
Parfe de ciocolata cu friscaSe bat cu telul cele 3 albusuri la fel ca pentru bezele, dupa care se adauga pe rind, batind continuu, mierea, zaharul,...
Fursecuri simple cu miere si nuciSe freaca spuma untul cu zaharul, adaugind cite un ou si romul, apoi cacao sau ciocolata. In crema obtinuta se pun biscuitii...
Tort de biscuiti cu cacaoSe pun ouale intr-un castron asezat intr-un vas cu apa clocotita pe foc si se bat bine cu zaharul pina se obtine o crema. Se...
Crema cu alune sau nuci pralinateSe spala bine inima, se taie in cuburi mici, se prajeste putin in cratita cu grasime si cu ceapa taiata foarte marunt, se...
Gulas de inimaSe taie carnea in cuburi mici, se sareaza si se lasa sa stea 30 minute. In acest timp se curata ciupercile si se taie bucati...
Ciuperci cu carne de porcPuiul curatat si spalat se taie bucati, se asaza intr-o cratita impreuna cu sarea si se toarna apa ca sa acopere bucatile. Se...
Anghemaht de puiUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori