Castravetii si merele se curata de coaja si se taie felii foarte subtiri. Morcovii se spala, se curata si se dau pe...
Salata de castraveti cu mereSe tine creierul in apa rece o ora, se curata de pielita si se pune la fiert in apa calda cu putina sare. Se fierbe 15-20...
Salata de creierBrinza de vaca, bine stoarsa de zer, se freaca cu untul si sarea. Se aleg rosii tari si rotunde, se taie un capac si se...
Rosii umplute cu brinza cu mararSe prajeste ceapa in untura pina ce se ingalbeneste, se adauga faina, se mai prajeste putin, apoi se stinge cu zeama de...
Sos de tarhonSe face aluatul si se lasa la rece 1-2 ore, apoi se intinde o foaie grosuta, se taie patrate, se pun la mijloc citeva visine,...
Plicuri cu visineVisinele cele mai coapte se pun intr-o sticla si se presara zahar in proportie de 500-600 g la 1 kg visine. Se poate pune si...
VisinataSe prepara un sirop din apa si zahar; se fierbe 2-3 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Se zdrobeste zmeura, se adauga la...
Bautura racoritoare din zmeuraSe trec capsunile prin sita pina se obtin patru pahare de pulpa. Se amesteca cu 300 g zahar pudra, un pahar de lapte si un...
Inghetata de capsuni, zmeura, fragiSe pune la fiert apa cu zaharul. In acest timp, se curata caisele de pielita si se lasa sa stea in apa rece. Cind zaharul s-a...
Compot de caiseCaisele se spala bine in citeva ape apoi se pun intr-un tifon care se introduce pentru citeva secunde in apa clocotita, apoi...
Salata de caise cu albusSe freaca zaharul cu galbenusurile si ouale intregi, se adaga vanilia si smintina, bicarbonatul si untul, se amesteca bine....
Pesmeti cu smintina si vanilieSe trece prin sita brinza de vaca, se amesteca cu cele doua galbenusuri rascoapte, trecute de asemenea prin sita si cu cele 3...
Prajitura cu zmeuraSe fierb cartofii, se dau prin masina de tocat carne, se amesteca bine cu brinza rasa, faina si 2-3 oua intregi. Se presara...
Gnochi de cartofiCeapa taiata felii se inabusa in ulei, se adauga orezul si ½ pahar de apa si se lasa sa infloreasca pe jumatate, se adauga...
Varza dulce cu orez si rosiiSe da prin masina de tocat carnea impreuna cu cele doua cepe taiate marunt, crude sau rumenite in untura, miezul de piine...
Rulada de carne tocataPuiul, curatat si spalat, se taie in bucati care se rumenesc intr-o cratita cu o lingura de unt. Se adauga faina si se stinge...
Pui cu conopida si vin albSe fierb taiteii in apa putin sarata. Se strecoara, se spala cu apa rece, lasindu-i sa se scurga bine. Se amesteca apoi cu...
Taitei cu nuciSe freaca galbenusul cu faina si uleiul, se adauga laptele, sarea, pina ce se obtine o coca de clatite. Se adauga apoi...
Creier in cocaSe fierb macaroanele in multa apa cu sare si, cind s-au inmuiat, se scurg. Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie...
Budinca de cartofi cu macaroaneSe fierbe orezul cu vinul si 5 linguri de zahar, pina ce se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se freaca cu untul si cu...
Budinca de orez cu vin si scortisoaraSe fierbe conopida in apa sarata, se scurge cind este gata si se lasa la o parte. Se prajeste untul cu faina si se stinge cu...
Sufleu de conopidaVarza cruda se taie fidea, apoi se pune in salatiera, se sareaza si se pipereaza. Peste ea se toarna uleiul si otetul; se...
Salata de varza alba cu chimenArdeii copti se curata si se taie bucati, se amesteca cu orezul fiert, cu rosiile taiate felii rotunde, maslinele fara...
Salata portughezaSe fierb tare ouale, se lasa sa se raceasca, se curata si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile si se freaca...
Oua cu masline si salata verdeSe curata, se spala si se taie bucati mari ciupercile. Pe fundul unei cratite se pun doua lingurite de unt, cepele taiate in...
Pateu de ficat cu ciuperciSe fierbe zarzavatul in apa cu sare, la foc mic, timp de o ora si jumatate. Se strecoara prin sita. Se prajeste untul cu...
Supa de zarzavaturiSe taie carnea in bucati, se pune la fiert cu apa si se spumeaza. Se adauga sarea, morcovul, telina, ceapa si patrunjelul...
Bors de vitelUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori