Fasolea verde se curata, se spala, se rupe bucati si se pune la fiert in apa sarata care clocoteste. Se fierbe 15 minute, se...
Salata de fasole verde cu ceapa
Se spala ficatul, se sterge bine si se coace in cuptor. Cind este copt, se lasa sa se raceasca, apoi se rade pe razatoarea de...
Pasta de ficat copt
Se curata ciupercile, se spala si se desprind picioarele. Acestea se toaca cu cutitul, foarte marunt, se pun intr-o cratita...
Ciuperci umplute cu brinza de oi
Se spala rosiile, se taie in doua si se pun la fiert cu ½ l apa. Cind rosiile s-au muiat se strecoara prin sita. Se da pe...
Supa de rosii cu legume
Se coc ardeii, se curata de pielita, se spala cu apa rece si se taie fisii. Separat se face sosul de ulei, otet si sare, se...
Salata de ardei copti
Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna pe fund ( se pot toca numai vinetele iar gogosarii se taie...
Zacusca de vinete si gogosari
Se caleste usturoiul in untul topit. Se caleste si faina, se adauga patrunjelul tocat si laptele si se fierbe pina se ingroasa.
Sos de patrunjel
Se presara faina pe suprafata de lucru. Se pun foi de placinta pina se obtine o grosime de 1-1,5 cm. Se taie in 12 patrate....
Pateuri cu brinza
Se curata morcovul. Se spala, apoi se taie cuburi. Se desface fasolea verde. Se spala si se taie in bucati mici. Se spala...
Pasta de piept de pui cu legume
Se taie rosiile feliute, se fierb cartofii in coaja dupa care se decojesc si setaie cubulete. Se taie castravetii si ardeii,...
Salata de vara
Intr-o oala se pun apa si sarea si se presara malaiul imediat. Se amesteca repede continuu, in timp ce apa si malaiul fierb...
Mamaliga cu brinza si smintina
Pestele se curata de solzi si intestine, se spala, se scurge, apoi se frige pe un gratar incins uns cu grasime, pe ambele...
Saramura dobrogeana
Se amesteca 1 litru de apa cu sucul sau pulpa de fructe(de preferat cu diverse adaosuri), intr-un vas. Se strecoara bine prin...
Inghetata de suc de fructe
Se fierbe la foc foarte mic cacao cu zaharul si putina apa. Se lasa sa se raceasca, apoi se freaca galbenusurile batute...
Parfait de cacao
Se freaca bine zaharul cu untul si vanilia, se adauga unul cite unul galbenusurile. Se amesteca cu faina si la urma cu...
Chec cu unt si cacao
Se curata dovleacul de coaja si seminte, se taie bucatele, se fierbe cu putina apa, zahar si sare. Cind este pe jumatate...
Desert din dovleac
Se freaca galbenusurile cu zaharul ca o crema, se adauga faina si cacao, iar dupa ce s-a amestecat bine, spuma de albusuri....
Rulada cu frisca
Se amesteca bine zaharul cu untul, se adauga albusul, frecind totul spuma. Se pune vanilia, alunele si faina, se amesteca...
Fursecuri cu ciocolata
Daca este tinara se inabusa carnea cu ceapa, daca este batrina se fierbe mai mult, se adauga conopida desfacuta in buchetele...
Conopida cu carne
Se trece carnea, fiarta foarte bine in prealabil, ceapa inabusita si cartofii prin masina. Se amesteca cu piinea muiata in...
Rosii umplute
Se prajesc bucatile de pui in untura pina incep sa se ingalbeneasca. Se adauga ceapa foarte marunt taiata, 1 lingurita faina,...
Pui cu fasole verde
Se spala limba in citeva ape, se rade cu cutitul si se indeparteaza gitlejul, se asaza in cratita cu apa rece si se pune la...
Limba in sos de smintina
Intr-o cratita se prajeste ceapa in unt pina cind se ingalbeneste. Se adauga mazarea, rosiile curatate de pielita si seminte...
Mazare cu rosii
O ceapa tocata marunt se rumeneste usor in untura. Se adauga orezul spalat, se prajeste si se stinge cu laptele. Se lasa pe...
Dovlecei umpluti cu orez
Se prepara infuzia din ceai de tei, se strecoara, se indulceste cu zaharul, se adauga portocala taiata bucatele mici cu coaja...
Bautura racoritoare din floare de tei
Se pun intr-o sticla tarhonul tocat, foile de patlagele, simburii de mere striviti, foile de menta tocata, busuiocul tocat,...
Lichior de ierburi aromate
Se spala conopida, se desface bucatele si se fierbe in apa sarata. Se strecoara si se asaza in salatiera. Se toarna peste ea...
Salata de conopida
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane