Se prepara aluatul si se lasa sa se odihneasca 10 minute, apoi se intind foi subtiri de 1/2cm. Se rumeneste pe jumatate, in...
Pateuri cu carneGutuile se curata de coaja si se scot samburii. Dupa aceea se taie felii si se pun in apa rece. Zaharul se fierbe cu...
Compot de gutuiSe pun ouale intr-un castron asezat la bain-marie si se bat bine cu zaharul pina se obtine o crema. Se ia vasul de la foc si...
Crema de aluneSe iau ficateii de pasare, se sareaza, pipereaza apoi se tavalesc in faina si se prajesc intr-o tigaie in unt si ulei in...
Ficatei de pasare prajitiPestele se curata si se acreste cu lamiie. Carnea afumata se taie in cuburi si se pune la fript, apoi se pun la fript...
Salau in sos de RieslingSe desprind oasele (daca este cazul) de carne. Se pipereaza carnea si se pune la fript. Se reduce focul, se adauga ceapa...
Friptura de porc in aluatFileurile se taie in jumatate si se bat usor. Apoi se infasoara feliile de carne afumata peste fileurile de porc si se...
File de porc a la MilanoSfecla rosie se curata, se taie fidea si se pune la fiert in apa rece cu sare, sa nu-si piarda culoarea, si ceapa tocata. Se...
Bors de sfeclaSe toaca ceapa si se caleste usor in unt. Se adauga rosiile taiate felii, putina apa si se fierb impreuna 10-15 minute, dupa...
Supa crema de rosiiSe curata guliile, se taie ca taiteii sau se dau prin razatoarea mare, se pun la fiert cu apa si sare. Se lasa sa fiarba...
Supa de gulii si cartofiTelina se spala, se curata de partile lemnoase, se taie betisoare foarte subtiri si se fierbe 5-10 minute in apa sarata care...
Salata de telina picantaCiupercile se curata si se spala bine, apoi se fierb 15 minute in apa clocotita cu sare si otet; cind sint gata se taie...
Salata de ciuperci cu cartofiGalbenusurile, zaharul, sucul si coaja de lamiie, impreuna cu vinul, se bat cu telul pe foc, pina se ingroasa bine. Se dau la...
Crema de lamiie cu vinSe aleg ardei grasi, fara urme de loviri, se taie in jurul coditei un capacel si se curata de seminte. Se taie varza...
Ardei umpluti cu varzaSe freaca untul cu zaharul pina devine spumos, dupa care se adauga galbenusurile unul cite unul, coaja de lamiie, praful de...
Chec cu stafide si nuciCarnea de vaca si cea de gaina se spala, se taie in bucati si se pun la fiert cu apa rece. Dupa ce carnea a dat in clocot si...
Supa limpedeBurta si piciorul de vitel se spala in mai multe ape si se curata cu sare pina ramin albe. Se pun la fiert in 4 l. apa cu...
Ciorba de burta si picior de vitelSe pune sare pe pulpa, se tine ½ ora sa se patrunda, dupa care se sterge bine cu o cirpa, se pune intr-o tava, se unge cu...
Pulpa de vitel la tavaSe curata ficatul si se taie in bucati de 4-5 cm. Se incinge intr-o cratita o lingura de unt, se pune ficatul si se intoarce...
Ficat cu sos de ceapaSe fierb zarzavaturile in apa cu putina sare, se scurg bine de apa si se dau prin masina de tocat. Se adauga faina, ouale,...
Chiftele de zarzavatSe aleg rosii proaspete si tari, se spala, li se taie un capacel si se golesc de miez, apoi se pun la scurs cu gura in jos....
Rosii umplute cu pasta de ouaMazarea se fierbe si cind este gata se scurge bine de apa, se opareste cu untul fierbinte si se presara verdeata. In timp ce...
Mazare cu friganeleSe prepara sosul intr-un castron, amestecind uleiul cu sarea, piperul si zeama de lamiie. Ciupercile se spala, se taie in...
Salata de ciuperci cu brinzaSe curata guliile, se taie rondele si se fierb in apa cu sare, dupa care se scurg si se pun intr-o salatiera. Se amesteca...
Salata de gulii cu maionezaUn pachet fulgi de porumb se prajesc in cuptor, intr-o tava. Se caramelizeaza 15 linguri zahar, se pun 3 linguri de apa si se...
Prajitura PorumbitaSe fierbe un compot din piersici cu 2-3 linguri de apa si zahar. Se prepara crema de cacao: se fierbe laptele cu grisul,...
Crema de cacao cu piersiciUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori