Se prepara o coca frageda din untul frecat cu zahar, amestecat cu galbenus si faina. Se coace, se lasa sa se raceasca putin,...
Tarta de piersici
Carnea se spala si se trece prin masina de tocat impreuna cu costita. Ceapa se taie foarte marunt. Orezul se alege, se spala...
Budinca de varza cu carne
Prazul se curata, se spala si se taie rotocoale foarte subtiri. Se prajesc in unt pina se rumenesc. Se lasa sa se racoreasca...
Budinca de praz
Daca doresti sa mananci dulciuri deosebite, pregateste o budinca cu brinza de vaca si smantana. Aceasta reteta este foarte...
Budinca cu brinza de vaca si smintina
Se fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit se curata si se taie in doua pe lung. Se scot cu atentie galbenusurile, se pun...
Oua umplute cu sos de smintina
Ceapa tocata se inabusa in ulei incins. Se adauga faina, apoi dovleceii si rosiile taiate bucatele si putina supa de zarzavat...
Mincare de dovlecei cu rosii
Se curata ciupercile, se spala si se taie marunt. Se pune untul sa se incinga intr-o cratita si se adauga ciupercile, mararul...
Ciuperci pe friganele
Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si...
Salata frantuzeasca
Toate zarzavaturile (afara de ceapa si rosii) se taie felii subtiri, se sareaza si se lasa sa stea 2-3 ore. Ceapa se caleste...
Ghiveci de gogosari, ceapa, fasole verde
Se alege fasolea verde mai cruda, fara ata, se spala si se crapa prin mijloc in doua. Se pune uleiul intr-o cratita mare la...
Fasole verde pentru conserva
Zarzavaturile, curatate si spalate, se dau pe razatoare, varza se taie fideluta, fasolea se rupe in bucati, iar ceapa se taie...
Supa de legume verzi
Se pun intr-o oala la fiert cepele curatate, rosiile taiate bucati in apa cu sare. Cind ceapa este fiarta, se scoate din...
Supa de rosii cu ardei
Se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, laptele, faina, sarea, nucile macinate si zaharul vanilat...
Sufleu de piersici
Borsul caldut se amesteca cu uleiul, drojdia, un praf de zahar si se framinta cu faina obtinindu-se un aluat potrivit de...
Prajitura cu mere si scortisoara
Puiul curatat si spalat se taie in bucati si se pune la fiert in apa rece cu ceapa si putina sare. In timpul fierberii se ia...
Pilaf de pui
Carnea spalata si scursa bine se impaneaza cu bucatele de slanina si catei de usturoi, se sareaza, se leaga cu o sfoara...
Friptura inabusita de vaca
Se pun la fiert, in apa rece cu sare, rosiile taiate felii, ardeii grasi taiati fidea, ceapa tocata marunt. Dupa cca 10...
Bors de dovlecel si ardei gras
Se aleg dovlecei proaspeti, se spala, se taie cotorul, se rade coaja verde si se pun la fiert in apa sarata care a dat in...
Salata de dovlecei cu rosii
Se cresteaza scrumbia la abdomen, se curata, se spala si se pune in apa ca sa se desareze. Apa in care se tine scrumbia...
Salata din scrumbie cu oua
Resturile de carne de vaca sau de porc slaba, fiarta in supa, sau resturile de friptura de vaca, porc, pasare de curte sau...
Salata de vara cu carneSe fierb din ajun resturi de carne si oase. Se ia bine spuma de la supa, se adauga morcovii, cepele intregi, piperul si...
Supa rece cu castraveti cruzi
Prepararea muschiului de vaca (ca sa fie mai fraged si gustos) se poate face in doi timpi si anume: se prepara o marinata din...
Muschi de vaca la cuptor
Se pun la fiert aproape 2 l apa cu o lingura de sare, intr-o oala incapatoare. Cind clocoteste apa, se adauga macaroanele,...
Macaroane cu brinza
Carnea spalata se taie bucati potrivit de mari si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a dat in clocot, se ia...
Bors cu slanina si varza
Dupa ce zarzavatul a fost curatat si spalat, se taie marunt si se pune la fiert. Cind zarzavaturile s-au inmuiat, se adauga...
Supa cu zarzavaturi
Se taie vinetele in doua in lungime, se scobesc, se trece miezul impreuna cu ouale tari prin masina de tocat, se amesteca cu...
Vinete cu ceapa si oua
Se curata ardeii de codite si de seminte. Brinza de vaca maruntita bine se amesteca cu telemeaua rasa, cu grisul si cu...
Ardei cu brinza si smintina
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane