Pestele se curata, se spala, se sareaza si se usuca. Se unge cu ulei si se inveleste in hirtie de pergament. Se frige pe...
Pastravi la gratar
Zaharul se amesteca cu cacaoa, se adauga treptat apa calda si se amesteca pina se obtine o crema groasa. La sfirsit se adauga...
Glazura de cacao
Pestele se curata de solzi, de aripioare si intestine. Se spala, se fac portii, se sareaza si se presara cu piper. Se aseaza...
Peste la cuptor cu rosii si usturoi
Fasolea se spala cu apa calduta, se scurge si se amesteca cu tonul scurs de ulei. Se adauga ceapa tocata marunt, maioneza de...
Salata de ton cu fasole
Pestele se scurge de ulei, se paseaza, se freaca cu margarina pina se omogenizeaza (se poate da cu mixerul), se adauga zeama...
Pasta de peste
Ceapa se curata, se taie marunt, se caleste in ulei. Se adauga mazarea spalata si apa cit sa o acopere si se lasa la fiert....
Mazare cu marar
Tocanita de ceapa este un fel de mancare mai putin obisnuit, insa odata preparat cu siguranta va veti indragosti de ea. Ceapa...
Tocanita de ceapa
Conopida rupta bucatele se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare. In momentul servirii, se scoate si se scurge. Se...
Conopida sote
Dovleceii (in coaja) se spala, se sterg si se taie in felii de 1 cm grosime. Se presara cu zeama de lamiie, sare si piper, se...
Dovlecei cu masline
Cartofii se spala, se fierb in coaja, apoi se curata. Usturoiul se curata, se piseaza, se freaca cu ulei si apa minerala....
Cartofi fierti cu mujdei de usturoi
Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste in ulei incins. Se adauga orezul, impreuna cu ciupercile, taiate marunt, se...
Ardei umpluti cu ciuperci si verdeata
Ceapa, prazul si cartofii se curata, se spala si se taie marunt. Se fierb in 2 l de apa cu sare, se strecoara, se paseaza, se...
Supa-crema de praz
Ceapa si ardeiul se curata, se toaca marunt si se calesc. Rosiile se spala, se dau pe razatoare si se adauga peste ceapa si...
Supa de rosii cu fidea
Ceapa, morcovul, patrunjelul si varza se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in ulei. Cind legumele s-au inmuiat,...
Supa de legume
Ceapa se curata, se taie solzisori, se caleste in ulei si se adauga putin cite putin faina, amestecindu-se mereu....
Supa de ceapa
Morcovul si ceapa se curata, se dau pe razatoarea mare si se calesc in ulei. Apoi, se adauga 2 l de apa si se pune varza...
Ciorba de varza cu rosii
Spanacul se spala foarte bine si se scurge. Ceapa, morcovul, pastirnacul, patrunjelul se curata si se toaca marunt. Cartofii...
Ciorba de spanac
Fasolea se curata de codite, se spala si se rupe bucatele. Ceapa si ardeii se curata, se taie marunt, morcovul se curata si...
Ciorba de fasole verde
Zarzavaturile se curata si se spala foarte bine. Ceapa si usturoiul tocate marunt impreuna cu orezul spalat in citeva ape si...
Bors de primavara
Loboda se spala in multe ape, se taie marunt si se pune la fiert in 2 l de apa, impreuna cu ceapa tocata marunt si cu orezul...
Bors de loboda cu usturoi
Faina se adauga in uleiul incins si se lasa sa se rumeneasca. Se adauga putin cite putin apa, amestecindu-se mereu sa nu se...
Sos de busuioc
Dovleceii se spala, se taie cuburi si se calesc in ulei incins. Se presara cu piper si sare si se lasa pe foc pina se rumenesc.
Dovlecei cu piper
Rosiile se spala, se taie un capacel si se scoate miezul cu o lingurita. Se umplu cu salata de vinete si se acopera cu...
Rosii umplute cu vinete
Fasolea foarte bine fiarta se zdrobeste cu lingura de lemn si se trece prin sita. Apoi se adauga putin cite putin uleiul si...
Maioneza de fasole
Guliile si castravetele se curata si se taie felii foarte subtiri. Se adauga zeama de lamiie, mararul tocat marunt, putin...
Salata de gulii si castravete
Ciupercile se curata si se spala in citeva ape. Se pun la fiert, 15 minute, in apa clocotita cu sare si se lasa apoi la...
Salata de ciuperci marinate
Castravetii se curata de coaja, se taie felii subtiri (se pot da pe razatoare), se presara o lingurita de sare si se lasa 15...
Salata de castraveti cu usturoi
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane