test test - Rețete

Supa de rosii cu smintina
Supe de legume

Supa de rosii cu smintina

Se toaca ceapa si se caleste usor in unt. Se adauga rosiile taiate felii, putina apa si se fierb impreuna 10-15 minute, dupa...

Supa de rosii cu smintina
Supa falsa
Supe de legume

Supa falsa

Morcovii spalati si curatati se dau pe razatoarea mare si se calesc in unt (sau ulei). Se adauga apoi orezul spalat, se...

Supa falsa
Fursecuri cu nuci
Prajituri

Fursecuri cu nuci

Se freaca untul cu zaharul si galbenusul, se adauga treptat faina, nucile si zaharul vanilat, amestecindu-se bine. Se iau din...

Fursecuri cu nuci
Oua rosii
Aperitive cu oua

Oua rosii

Pentru inrosit, se aleg oua proaspete. Pentru a verifica prospetimea, se scufunda ouale intr-un vas cu apa. Se aleg cele care...

Oua rosii
Fursecuri cu portocale
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu portocale

Se lasa untul la temperatura camerei, apoi se freaca spuma 5 minute, dupa care se adauga galbenusurile pe rind, zaharul si...

Fursecuri cu portocale
Fursecuri cu nuci
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu nuci

Intr-un vas emailat, se pun untul, margarina si zaharul, amestecindu-le pe foc mic. Cind combinatia s-a inmuiat, se pune un...

Fursecuri cu nuci
Pasca cu ciocolata
Cozonac

Pasca cu ciocolata

Se freaca ouale cu zaharul pina cind amestecul devine precum o crema. Peste crema obtinuta se pune faina, apoi se adauga...

Pasca cu ciocolata
Pasca de Paste
Cozonac

Pasca de Paste

Se framinta un aluat de cozonac, care se pune la dospit 2 ore, apoi se imparte in 2-3 parti egale si se intinde fiecare parte...

Pasca de Paste
Miel cu smintina
Mancaruri cu carne

Miel cu smintina

Se scoate cu grija muschiul, se spala si se tamponeaza cu un prosop foarte curat. Se taie apoi in felii groase, care se pun...

Miel cu smintina
Stufat de miel
Mancaruri cu carne

Stufat de miel

Se curata ceapa si usturoiul, se spala foarte bine si se taie in bucati de 4-5 cm lungime. Se pun intr-un vas si se oparesc...

Stufat de miel
Friptura de miel invelita
Mancaruri cu carne

Friptura de miel invelita

Se scoate osul pulpei, se desface carnea cu lama unui cutit ascutit si se asaza intr-un vas de Jena. Se freaca bine carnea cu...

Friptura de miel invelita
Friptura de miel glasata
Mancaruri cu carne

Friptura de miel glasata

Se alege carne macra, se spala foarte bine, apoi se impaneaza cu fisii de costita, felii de morcovi, de telina. Se sareaza si...

Friptura de miel glasata
Pulpa de miel umpluta
Mancaruri cu carne

Pulpa de miel umpluta

Se alege pulpa din spate, se curata de pielita si se scoate osul. Se desface cit mai plat, se da cu putina sare, se acopera...

Pulpa de miel umpluta
Sarmalute de miel
Mancaruri cu carne

Sarmalute de miel

Se alege carne macra de la pulpele din spate, se curata de pielite, se taie, apoi se trece prin masina de tocat. Se toaca...

Sarmalute de miel
Baclava cu sirop de rom
Prajituri

Baclava cu sirop de rom

Intr-o tava mijlocie (23/33 cm), emailata, unsa cu unt sau ulei, se asaza foaie de placinta, se stropesc bine cu ulei sau...

Baclava cu sirop de rom
Pasca cu brinza de vaci
Cozonac

Pasca cu brinza de vaci

Intr-o cratita unsa cu unt sau cu margarina se pune o foaie de aluat cu grosimea de 2 cm. Pe margini se asaza o cununa din...

Pasca cu brinza de vaci
Miel cu spanac
Mancaruri cu carne

Miel cu spanac

Se taie carnea in bucati potrivite si se inabusa in ulei pe foc mic, intr-un vas acoperit cu capac. Cind incepe sa se...

Miel cu spanac
Drob
Aperitive cu carne

Drob

Se pune intr-un vas apa cu putina sare si cind clocoteste se adauga maruntaiele de miel curatate, spalate si se lasa sa...

Drob
Stufat de ied
Mancaruri cu carne

Stufat de ied

Se spala carnea si se taie in bucati potrivite, care se rumenesc in unt sau in ulei. In grasimea ramasa se pun firele de...

Stufat de ied
Miel cu verdeturi
Mancaruri cu carne

Miel cu verdeturi

Se spala si se curata carnea de pielite, se taie in bucati potrivite si se pune sa se rumeneasca in ulei sau in unt. Separat,...

Miel cu verdeturi
Bors din carne de miel
Borsuri

Bors din carne de miel

Se spala bine carnea, se curata de pielite, se taie in bucati (capul ramine intreg) si se pune la fiert cu apa. Se ia apoi...

Bors din carne de miel
Crema alba cu crusta de caramel
Creme

Crema alba cu crusta de caramel

Laptele se toarna intr-o craticioara si se amesteca impreuna cu frisca. Se cresteaza batonul de vanilie pe lung, se scoate...

Crema alba cu crusta de caramel
Tortilla cu legume
Mancaruri cu legume

Tortilla cu legume

Se spala, se curata si se taie mic ardeiul gras. Se curata ceapa, se toaca si se caleste. Se adauga ardeiul gras si se calesc...

Tortilla cu legume
Ficatei surpriza
Aperitive cu carne

Ficatei surpriza

Se spale ficateii, se sareaza si se pipereaza apoi se impacheteaza in felii subtiri de slaninuta. Pachetele formate se leaga...

Ficatei surpriza
Arlechin
Prajituri

Arlechin

Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne. Peste faina se pune untul taiat bucatele si se presara sarea. Se face o...

Arlechin
Prajitura cu mere
Prajituri

Prajitura cu mere

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu untul topit, se adauga putin bicarbonat si sare si se amesteca cu grija cu...

Prajitura cu mere
Cozonaci
Cozonac

Cozonaci

Aluatul pentru cozonaci se poate prepara dupa doua retete: Prima reteta: se inmoaie drojdia in 1 1/2 pahar de lapte caldut,...

Cozonaci
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori