Se spala maslinele in apa calda, apoi se trec prin apa rece si la urma se stropesc cu ulei. Se amesteca si se aranjeaza pe...
Masline aperitivSe taie franzeluta pe jumatate, se scobeste miezul si se umple cu o umplutura facuta din unt frecat spuma in care se adauga...
Franzeluta umplutaLaptii de peste se inabusa in ulei apoi se trec prin sita si se potrivesc de sare si piper. Se ung feliile de piine cu laptii...
Sandviciuri cu lapti de pesteTrei patlagele vinete de marime potrivita se taie rondele se pun citeva minute in apa clocotita sarata, se scot si se lasa 20...
Mincare de patlagele vineteSe curata puii, se spala si se freaca cu sare pe dinauntru si pe dinafara. Se pun intr-o tava cu untura si zeama de carne si...
Pui la tavaSe curata si se sterge pulpa, se leaga cu sfoara, se da sare, se asaza in tava si se stropeste bine cu untura fierbinte. Se...
Pulpa de vitel friptaSe taie si se aleg bucatile mai carnoase (piept, pulpe etc.) si li se da forma de cotlet batindu-le peste tot. Se sareaza, se...
Cotlete de pui paneSe curata muschiul de vine si pielite, se taie in bucati mici cuburi (3-4 cm) se pune pe o farfurie, se presara cu piper,...
Frigarui de muschi de vacaSe taie carnea in bucatele mici de forma cuburilor, se pun intr-o cratita cu o lingura de untura, cu ceapa taiata felii...
Sote de berbecIepurele de casa, bine spalat, se taie bucati, se aseaza in cratita, se toarna apa atit cit sa acopere carnea. Cind apa a...
Iepure cu sos albSe alege piept sau spinare de berbec, se taie in bucati. Cartofii se curata, telina si ceapa se taie felii. Se asaza totul...
Mincare de berbecInima sau ugerul se spala, se taie in cuburi de cite 30-40 gr., se spala din nou, se presara cu sare si piper si se prajeste...
Gulas din inima de vacaMerele curatate de coaja se rad pe razatoarea de sticla sau de material plastic. Margarina frecata cu zaharul se amesteca...
Budinca de mereSe taie felii de carne de aceeasi grosime, se sareaza putin, se pune piper si se bat cu ciocanul sa se fragezeasca. Snitelele...
Snitel paneLegumele intregi, bine spalate, se fierb adaugindu-li-se vinul cind sint bine fierte. Pestele spalat, curatat, se introduce...
Rasol de peste cu legumeSe fierbe inabusit in ulei si putina apa carnea taiata in bucati potrivit de mari, impreuna cu ceapa. Cind carnea este...
Cartofi cu carneTelina taiata bucati se fierbe in supa de legume timp de 35 min. Se paseaza, se adauga orezul fiert separat si se mai fierb...
Supa crema de telina cu albusCiupercile, bine spalate si taiate in lamele fine, se pun la fiert in apa rece, impreuna cu miezul de piine. Se lasa sa...
Supa de ciuperci cu orezIntr-un castron se amesteca brinza cu zaharul, apoi se adauga faina, coaja de lamiie si stafidele. Separat se bat ouale cu...
Budinca de brinza de vaci cu stafide si lamiieCarnea taiata in bucati se pune la fiert cu apa rece. Dupa primele clocote, se ia spuma si se adauga ceapa si zarzavaturile...
Ciorba greceasca cu orezCarnea, data prin masina de tocat, se amesteca cu ceapa tocata marunt, piine muiata in lapte si bine stoarsa, sare, piper,...
Bors de perisoareSe fierb macaroanele intr-un vas descoperit cca 20 minute, se scurg si se amesteca fierbinti cu un sos preparat dupa cum...
Macaroane gratinateTocanita cu ciuperci este una dintre cele mai simple retete cu putinta. In plus este recomandate pentru cei care tin post sau...
Tocanita cu ciuperciSe aleg ciuperci frumoase si proaspete, se curata, se spala si se scurg de apa pe un prosop. Se asaza apoi pe o tava unsa cu...
Ciuperci la cuptorSe spala si se taie carnea in cuburi mai mici, slanina se taie felioare. Se infig pe frigaruie cuburile de carne, alternind...
Frigarui de porc inabusiteCarnea taiata in bucati potrivite se rumeneste in ulei incins. Se adauga apoi usturoiul pisat, sarea, piperul, cimbrul si...
Carne de porc cu usturoi si rosiiIntr-o cratita, se prajesc cotletele in ulei incins. Intre timp, rosiile curatate de pielita si seminte se dau intr-un...
Cotlete cu sos picantUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori