Se taie solzisori cepele si se toarna peste ele sosul format din apa, ulei, otet, sare, zahar si piper (sau boia iute).
Salata de ceapa
Se prepara un sirop din cacao, 1 lingura de zahar, rom si 1 ceasca de apa. La sfarsit, dupa ce a fiert, se adauga nucile si...
Clatite cu mere si nuci
Salata se prepara foarte repede, dupa ce s-a fiert si racit carnea de vitel. Se taie carnita in cubulete, se taie prazul...
Conopida si carnita
Se face maioneza din galbenus, lingurita de mustar, ulei si sare dupa gust. La sfarsit se subtiaza cu doua linguri de apa,...
Boabe cu maioneza
Cantitatile se dozeaza dupa preferinta. Se prajesc 2 minute nucile si se amesteca cu biscuitii sfaramati intr-un castron...
Salam dulce
Se face un 'sirop' din vin si apa in parti egale, care se fierbe impreuna cu scortisoara, cuisoarele, vanilia,...
Tort de iarna
Se fierb crenvustii, dar nu foarte mult, sa nu se 'sparga'. Se lasa 5 minute sa se raceasca si se taie atat...
Picante si rotunjoare
Se fierbe orezul cu laptele, sarea si zaharul vanilat, cam 45 de minute. Se adauga mai spre sfarsit mierea si scortisoara.
Orez dulce
Se pune la fiert carnea de vacuta in apa rece cu 1/2 lingura vegeta. Cand este aproape gata, se adauga ceapa taiata in 6,...
Ciorbita de vacuta
Se spala bine creierul si se imparte in bucatele. Se taie cepele felii subtiri si se calesc la foc potrivit cu uleiul. Cand...
Creieras
Se taie cartofii felii subtiri, se sareaza si se dau la cuptorul cu microunde pentru 15 minute. Se scot cartofii si se pun...
Gustare rapida
Se curata si se fierb separat telina si pipotele(inimile), in apa cu sare. Dupa ce s-au racit se taie pipotele cubulete si...
Salata 'mushciuloasa'
Verzele nu trebuie sa fie foarte mari, insa morcovii pot fi marisori. Se taie varza, nu foarte fin, se taie morcovii in...
Salata in culori
Se fierb ouale si cartofii, in coaja, dar sa nu fie sfaramiciosi. Dupa ce se racesc se taie felii, atat ouale cat si...
Cartofi "frantuzesti"
Se taie cartofii cubulete (nu prea mici) si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Cind au fiert (fara sa se farame) se...
Salata iute
Se fierb pastele in apa cu sare si o lingura de ulei, se scurg si se spala in apa rece. Se taie cubulete tate ingredientele...
Salata de "melcisori"
Se inmoaie painea in lapte si se aseaza pe o tava unsa in prealabil cu grasime si tapetata cu faina. Se taie bucatele mici...
Pizza comoda
Se fierbe orezul in apa cu vegeta; e important sa nu se amestece, ca sa nu se terciuiasca orezul; se taie rosiile si ardeiul...
Salata andaluza
Se pun fructele uscate la inmuiat in apa, cit sa le acopere cu mierea si zaharul vanilat; se lasa 20 minute. Se pune laptele...
Surpriza de gris
Se fierb taieteii in apa cu sare, se scurg si se lasa la racit. Intre timp se taie varza forte fin, se freaca cu sare si se...
Taietei cu varza
Se fierb cartofii in coaja si ouale foarte tari. Se amesteca nucile cu uleiul si muraturile, se taie apoi cartofii si ouale...
Salata picanta
Se bat bine ouale cu iaurtul, smintina si laptele praf; se amesteca apoi cu faina sarea si piperul. Merele se rad pe...
"Placintele" cu mere
Se fierb cartofii in coaja in apa cu sare. Intre timp se prepara mujdei din usturoi: se piseaza si se amesteca cu cate putin...
Cartofi albi
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane