Se da in clocot soia cu otetul, apa si usturoiul zdrobit sau praful de usturoi. Se adauga carnea de pui si se fiebe la foc...
Pui adobo
Ciupercile se curata, se spala si se taie felii nu foarte subtire. Intr-o oala cu peretii neadezivi (teflon)se pun ciupercile...
Risotto cu ciuperci
Se fierbe orezul in apa putin sarata, se strecoara si se spala in apa rece, lasind sa se scurga bine. Intre timp se freaca...
Budinca de orez cu stafide
Se incorporeaza faina in laptele fiert si racit in prealabil si se adauga mierea, zaharul vanilat si sarea. Se pune totul pe...
Sufleu de vanilie
Se freaca zaharul cu coaja de lamiie impreuna cu un pahar de apa si zaharul vanilat. Se lasa 12-24 ore sa se dizolve. A doua...
Punci rece de vin
Se amesteca mierea cu apa calduta pina se dizolva. Se adauga zeama de la grapefruit si se completeaza cu apa rece
Limonada de grapefruit
Se amesteca bine 4 galbenusuri, 1 ou intreg, mierea, zaharul si scortisoara, pina cind compozitia se ingroasa. Din cele 4...
Rulada cu miere si gris
Se rad merele prin razatoare, se umezesc cu zeama de lamiie, se adauga zaharul pudra, nucile si coaja rasa de lamiie. Se lasa...
Crema de mere crude
Albusurile batute spuma se amesteca cu zaharul pudra, turnat cite putin, apoi nucile trecute prin masina. Se imparte...
Tort de albus cu crema de cafea
Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se spala gisca, se sterge cu un servet. Se pipereaza si se sareaza pe dinauntru si pe...
Gisca la cuptor
Se fierbe morcovul, patrunjelul si o ceapa intr-un litru de apa cu sare si se strecoara. In aceasta zeama se fierbe mazarea....
Pilaf de mazare cu ciuperci
Se curata, se spala si se taie telina felii groase de un centimetru. Se da prin faina fiecare felie si se prajeste in ulei....
Mincare de telina
Carnea se taie bucati si se inabusa cu putina apa (sau se fierbe daca este batrina), ceapa si grasime. Se adauga castravetii...
Castraveti acri cu carne
Se curata pestele, se spala, se taie bucati si se lasa sa stea ½ ora cu sare. Se zvinta intr-o cirpa curata, se tavaleste...
Marinata de crap
Se curata rinichiul de pielita si de grasime, se opareste in apa clocotita pentru ca sa-si mai mirosul si se taie felii....
Sote de rinichi
Se inabusa ceapa bine, se adauga orezul, apa fierbinte si grasime. Se fierbe orezul pe jumatate. Se adauga apoi carnea...
Cartofi umpluti cu carne si orez
Se aleg urzicile, se spala in multe ape si se oparesc in apa clocotita cu sare. Se lasa sa fiarba pina se moaie, se scurg de...
Urzici batute
Daca iti place sa mananci aperitive, pregateste budinca fiarta din brinza de vaca. Aceasta reteta este foarte gustoasa.
Budinca fiarta din brinza de vaca
Pieptul de pui sarat si piperat in prealabil se prajeste pe gratar cu un strop de ulei. Sparanghelul, daca este crud, se...
Piept de pui a la Roquefort
Ceapa tocata fin, morcovii si telina rase se calesc in putin ulei, impreuna. Se adauga apa si se lasa sa fiaba. Apoi se...
Supa de stevie
In grasimea incinsa se pun ouale batute cu sare si amestecate in ultimul moment cu ciupercile inabusite si bine fierte in unt
Jumari cu ciuperci
Se fierb ouale tari si se pregatesc pentru umplut. Se prajeste inabusit ficatul fara sa se usuce si se trece prin sita sau se...
Oua umplute cu ficat
Se lasa creierul sa stea in apa rece 15-20 minute si se curata de pielite. Se pune la fiert cu putina sare si se lasa sa...
Salata de creier imitatie de icre negre
Se pune carnea la fiert cu apa rece. Sarea se adauga dupa ce a inceput sa clocoteasca. Se ia spuma imediat ce s-a format si...
Supa de carne cu telina si varza
Lintea aleasa si spalata se pune la fiert in apa rece. Dupa primul clocot, se adauga zarzavatul curatat si taiat in patru,...
Ciorba de linte
Se fierbe zeama de varza impreuna cu ½ -1 litru apa si 2 cepe taiate marunt. Pina fierbe zeama se da prin masina de tocat...
Ciorba de perisoare de vaca si porc
Daca muschiul este prea mare in grosime se taie in doua, dar sa ramana unite cele doua jumatati. Se cresteaza, iar in aceste...
Friptura de vitel
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori