Blat: se bat albusurile spuma cu putina sare; se adauga zaharul si galbenusurile frecate cu ulei; se adauga faina si romul...
Prajitura cu crema de lapte
Ceapa si morcovii se taie rotocoale si se inabusa in putin ulei. Se taie cartofii, ciupercile si carnea bucatele. Se asaza in...
Specialitate de pui cu legume si brinza
Se pun in cupe rezistente la caldura ceapa, mezelurile, ardeii, se pun la cuptor, si spre sfirsit se adauga bulionul, brinza,...
Specialitate cu mezeluri si brinza
Se curata si se taie legumele, se pun intr-o cupa, se adauga fasolea fiarta in prealabil (sau conserva). Se condimenteaza cu...
Salata de primavara cu fasole boabe
Sosul: Se pun toate ingredientele intr-o oala marisoara si se fierb la foc mic pentru 8-10 ore, amestecind din cind in cind....
Miel cu orez
Se toaca ceapa, se pune impreuna cu celelale ingrediente intr-o tigaie (cratita), inclusiv condimentele si se lasa sa fiarba...
Lasagna cu carne tocata
Se amesteca toate ingredientele de la blat pina se obtine un aluat potrivit de moale din care se fac 4 foi care se coc pe...
Tort de lamiie
Se coc cartofii cu coaja, apoi se curata si se dau pe razatoarea marunta sau se trec prin sita (operatia trebuie facuta cind...
Gogosi de cartofi
Se amesteca untul cu zaharul, drojdia, oul, smintina si faina cit cuprinde. Se face o coca potrivit de moale. Se intinde o...
Cornulete de rahat
Se freaca zaharul cu ouale, se subtiaza cu laptele care a fiert cu vanilia. Separat se ard 200 gr. zahar, se imbraca forma cu...
Crema de zahar ars (rasturnata)
Se dau pe razatoare toate cele de mai sus se codimenteaza. Se lasa 2 ore.
Salata de varza si alte cruditati
Se fierb pastele fainoase, conform instructiunilor. Nucile se baga putin la cuptor dupa care se dau prin masina de tocat pe o...
Paste cu nuci
Se spala pulpele si se usuca cu un servetel de hirtie. Se amesteca toate produsele, se ung pulpele si se lasa la marinat cel...
Pui cu vin
Ciupercile curatate se taie bucati, se sareaza, se inabusa cu ceapa calita in ulei. Se presara un virf de cutit de boia si se...
Tocanita de ciuperci
Se alege, se spala si se moaie fasolea din ajun. A doua zi se pun la fiert, se lasa sa dea citeva clocote, apoi se scurge apa...
Fasole batuta
Daca vreti sa mancati niste aperitive ca branza delicioase, pregatiti alivenci. E o reteta usoara si foarte buna.
Alivenci
Se prepara o coca, fie aluat frantuzesc, fie un alt aluat preparat din faina, unt si otet. Se inabusa bine de tot 3-4 cepe,...
Peste in aluat
Se prepara din varza dulce. Se desface varza in foi, se fierbe in apa clocotita cu sare. Se asaza 2-3 foi suprapuse, se pune...
Bule de varza cu carne
Se inabusa in unt ceapa taiata fin, se adauga ciupercile taiate, se inabusa si ele, se adauga apoi vinul, piper, sare, putin...
Ficat prajit cu sos de ciuperci
Pentru 1 litru de oranjada se storc 4 portocale si o lamiie, se adauga 250 gr. sirop (apa cu zahar) si miezul unei...
Oranjada
Se bat toate ingredientele cu mixerul, pentru a le amesteca cit mai bine. Se serveste foarte rece, adaugind cubulete de gheata.
Bautura cu miere si oua
Se da sa clocoteasca laptele cu sare si zahar, se adauga in forma de ploaie grisul amestecat cu malaiul. Bine fiert, se da la...
Budinca de malai cu mereBudinca de clatite cu spanac este un aperitiv delicios sau pranz sanatos, pe placul intregii familii.
Budinca de clatite cu spanac si cascaval
Se tine creierul in apa rece ca sa iasa tot singele. Se scot apoi toate firisoarele si se fierbe in apa clocotita cu sare si...
Sufleu de creier
Chiflele taiate felii se inmoaie in laptele fierbinte si se amesteca apoi cu galbenusurile batute. Se pune intr-o forma unsa...
Sufleu de fructe cu chifle
Se alege partea cea mai groasa a burtii - muche de burta - se spala in multe ape, se opareste cu apa clocotita cu otet si...
Ciorba de burta de vaca
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori