Se opareste arpagicul curatat, se prajeste in cratita cu ulei, se adauga o lingura buna de faina, se stinge cu un pahar mare...
Crap cu arpagic
Din tocatura de carne se fac perisoare potrivit de mari, ca o nuca, se tavalesc prin faina si se prajesc in untura incinsa....
Perisoare din carne tocata cu smintina si boia
Se freaca cele 5 galbenusuri cu zaharul cca ½ ora, apoi se adauga incet vinul si cele 2 pachetele de vanilie. Se pune apoi...
Vin tonic
Se prajeste ceapa taiata marunt. Cind s-a rumenit se adauga rosiile curatate si taiate marunt. Se continua prajitul,...
Supa taraneasca cu rosii si cartofi
Se curata urzicile si se spala, se pun intr-o oala cu apa clocotita sarata. In timp ce fierb se pregateste rintasul in care...
Bors de urzici cu ardei gras
Se inmoaie feliile de piine in lapte. Se spala citeva ciuperci si se pun la fiert. Cind sint gata se trec prin masina de...
Budinca de ciuperci cu verdeata
Se freaca spuma untul, se amesteca cu pireul de castane, se adauga galbenusurile, zaharul pudra, praful de copt amestecat cu...
Sufleu de castane
Se taie merele bucatele si se umezesc cu zeama de lamiie. Brinza se freaca bine, apoi se adauga galbenusurile, zaharul, coaja...
Sufleu de mere cu brinza de vaca
Se aleg frunzele de spanac, se spala bine in multe ape si se pun in apa clocotita. Se fierbe pina se moaie bine. Se scurge de...
Pireu de spanac
Se taie varza ca fideaua, se sareaza si se stoarce putin. Se prajeste in ulei amestecind, pina capata culoarea aurie. Se arde...
Varza cu taitei si zahar
Se prajeste muschiul intreg in grasime intr-o cratita cu sare si piper. Se adauga ceapa taiata subtire, faina si se amesteca...
Muschi de porc in vin, la cratitaGazpacho este o supa de legume, rece, foarte sanatoasa din cauza ca legumele nu sunt tratate termic, astfel pastrandu-si...
Gazpacho cu sos salsa
Orezul se fierbe astfel incit sa nu fie prea moale. In alt vas se aureste ceapa taiata marunt, se scoate pe o farfurioara si...
Orez cu sofran
Se fierb tare ouale, dupa care se scot galbenusurile si se amesteca, formind un aluat uniform, cu restul ingredientelor....
Biscuiti Moldova
Ceapa se curata, se taie solzisori subtiri; Intr-un litru de apa se fierbe ceapa taiata cu frunzele de dafin, cu piperul si...
Salata de ceapa cu maioneza
Se topeste margarina. Se amesteca iaurtul, ouale, faina, praful de copt si sarea. Se ia cam 1 dl aluat pentru fiecare...
Clatite americane
Se dizolva drojdia in putina apa calduta (lapte, 38 grade C), se adauga oul, uleiul, sarea, zaharul si restul de apa/ lapte....
Piine impletita
Se taie felii carnea fiarta sau fripta, cartofii fierti si castraveti proaspeti. Se pun in castron si se adauga maioneza,...
Salata de carne cu cartofi si castraveti
Ficatul se spala, se curata de pielita si de canalele biliare si se taie bucatele mici. De asemenea morcovul, patrunjelul si...
Pateu de ficat
Din ingredientele pt. blat se face un aluat, care se intinde intr-o forma de tarta si se da la cuptor 15 minute. Crema: se...
Tarta cu lamiie
Cartofii spalati se pun la copt in cuptor. Intre timp se taie putina slanina afumata marunt si se pune la prajit pina devine...
Cartofi copti de doua ori
Se spala puiul, se presara cu sare si piper in interiorul puiului. Se umple o sticla (putin mai inalta decit puiul) cu apa....
Pui pe sticla
Margarina se topeste in baie de aburi ( pe o farfurie asezata deasupra unei oale in care fierbe apa). Se amesteca faina cu...
Biscuiti cu aluneAceasta reteta de chec pufos este simpla si la indemana oricui. Rezultatul este unul de exceptie, atat ca si gust cat si ca...
Chec pufos
Se incinge uleiul in oala, se adauga faina si se rumeneste un pic. Se toarna sucul de rosii, se da in clocot. Se adauga...
Supa de rosii turceasca
Se amesteca orezul cu carnea tocata, verdeata tocata marunt, rosile si uleiul. Se umplu ardeii. Se asaza intr-o oala, pe un...
Ardei umpluti (dietetici)
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori