Se curata prazul, se taie bucati si se pune la fiert in apa sarata pina se inmoaie bine. Se scurge bine de apa, se pune...
Mincare de praz
Se curata, se spala si se taie ciupercile bucati. Se pun intr-o cratita cu ceapa taiata marunt si 2 pahare apa. Se lasa sa...
Pilaf de ciuperci
Dovleceii, curatati, bine spalati se taie felii subtiri si se fierb in apa pina se moaie. Se trec prin sita subtiind cu zeama...
Supa de dovlecei cu gris
Zarzavatul taiat foarte fin se prajeste in unt impreuna cu faina. Se stinge cu apa, se adauga fasolea taiata bucati si sarea,...
Bors de fasole verde
Se fierb buchetelele de conopida in putina apa clocotita cu sare. Se scurg, se pun intr-un castron frecat cu usturoiul...
Salata de conopida cu masline
La fiecare rosie se taie un capacel, se scobeste miezul si se presara inauntru cu sare. Varza si ardeii se taie marunt, se...
Rosii umplute cu varza alba
Visinile, curatate de simburi, se presara cu zahar si se tin o ora la rece. Untul se freaca cu zaharul si sarea pina devine o...
Tarta de visine
Se bate spuma, cu mixerul, albusul cu zaharul si capsunile. Se toarna intr-un castron de sticla, se orneaza cu capsunile...
Spuma de capsuni cu zahar pudra
Se spala fructele, se scot simburii (la visine), coacazele sau strugurii se culeg de pe ciorchine. Se aseaza toate fructele...
Salata de fructe rosii
Se pune laptele la fiert si cind da in clocot se toarna grisul, in ploaie. Se adauga untul si se lasa sa fiarba. Cind este...
Budinca cu dulceata si sos caramel
Se fierb cartofii in coaja si cind sint gata se curata si se taie rondele. Se fierb tari 4 oua, se curata si se taie tot sub...
Musaca de cartofi cu brinza si oua
Se trec prin masina de tocat carnea, varza, ceapa si piinea inmuiata in apa si stoarsa bine. Se amesteca apoi cu...
Budinca de carne cu varza
Antricoatele se spala, se zvinta putin, se bat usor cu ciocanul de snitele, se sareaza si apoi se rumenesc pe o parte si alta...
Antricot de vaca cu legume
Carnea se spala, se curata de pielite si se pune cu apa rece la fiert, pe foc mic. Cind se ridica spuma, se aduna cu lingura...
Supa de carne de vita cu galuste
Se rumeneste ceapa rasa in 2 linguri de ulei pe fundul oalei, dupa care se presara faina. Se stinge cu 1 litru apa, se adauga...
Ciorba de varza cu lapte batut
Se curata si se spala zarzavaturile bine, apoi se taie dupa preferinta (sub forma de taitei, cuburi sau se dau pe razatoarea...
Ciorba de legume cu smintina
Se curata zarzavatul si ceapa, se taie marunt si se pune la fiert in apa rece cu sare. Rosiile se dau prin razatoare. Cind...
Bors de crap cu zarzavat
Se spala frunzele de loboda si se taie fidea, iar ceapa verde se curata si se taie bucatele cu tot cu cozi. Loboda si ceapa...
Bors de loboda cu ceapa verde
Intr-un castron se bat bine ouale cu smintina, sarea si piperul. Untul se topeste intr-o tigaie si cind este bine incins se...
Omleta cu smintina
Se aleg rosii potrivit de mari, se taie capacul, se golesc de miez, se sareaza in interior, se lasa 10 minute cu gura in jos...
Rosii umplute
Se freaca unt (1 parte) cu 3 parti brinza telemea, data prin razatoare, pe latura care taie marunt, si ceapa tocata. Se umplu...
Ardei umpluti
Pentru aluat: se freaca margarina cu 2 linguri de zahar, una de apa, una de otet si faina cit cuprinde, ca sa iasa o coca...
Prajitura cu brinza dulce (KaeseKuchen)
Spanacul, curatat si spalat bine, se fierbe intr-o oala. Cind este gata, se scurge de apa si se toaca. Separat, se...
Sufleu de spanac
Se fierb ouale (cca 6 min. in apa clocotita), se toarna apa rece peste ele, se curata de coaja si se lasa deoparte. Sosul se...
Oua fierte cu spanac
Ceapa tocata se caleste in uleiul incins, se adauga apoi orezul, se caleste putin si se stinge cu apa clocotita. Se adauga...
Pilaf cu ciuperci si verdeata
Se curata prazul, se spala, se taie marunt, apoi se inabusa in ulei 2-3 minute. Se stinge cu ½ l lapte. Se adauga sare,...
Supa frantuzeasca
Gaina curatata si spalata bine se pune la fiert in apa rece cu putina sare, intr-o oala descoperita, la foc potrivit; dupa...
Supa de pasare cu taitei de casa
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori