Se taie pepenele in lung si se scoate miezul. Jumatate din el se taie cubulete. Se taie cubulete si pepenele rosu si...
Salata Ivi
Se fierbe orezul cu laptele, zaharul si zaharul vanilat. Se lasa sa se raceasca. Cand este rece, se pune pe un platou un...
Budinca de orez cu frisca si capsuni
Aluatul: Se framanta un aluat fraged si se lasa sa se odihneasca circa 30 de minute la frigider. Umplutura: Se separa...
Prajitura cu orez si fructe
Aluat: 300 g faina, 2 galbenusuri, 150 g unt, 100 g zahar, 2 – 3 linguri smantana, 1 varf de bicarbonat stins cu otet....
Prajitura cu spuma de zmeura
Se prepara frisca conform instructiunilor din pachet si se adauga vanilia. Separat se topeste gelatina, dupa ce a fost pusa...
Tort Diplomat
Se bat albusurile de la 4 oua adaugindu-se treptat 5 linguri de zahar si un virf de cutit de bicarbonat stins in zema de...
Prajitura Lia
Se freaca margarina cu zaharul. Se adauga cate un galbenus si se freaca bine dupa fiecare. Apoi se pune laptele, praful de...
Prajitura cu fructe (prune)
Carnea de pasare, curatata, spalata si transata in bucati, este pe jumatate fiarta in apa cu sare si dupa ce s-a luat spuma,...
Supa de pasare cu galuste de gris
Se topeste untul, se adauga faina si se amesteca bine. Se pune mustarul, sarea, piperul, zaharul. Se toarna incet apa sau...
Sos de mustar
Carnea, curatata de pielite si tendoane, se da de doua ori prin masina de tocat (a doua oara si cu paine, muiata in lapte)....
Chiftelute de pasare
Se curata si se scobesc rosiile. Se face o umplutura din peste amestecat cu ceapa si verdeata taiate marunt, oul fiert tare...
Rosii umplute cu peste
Se pun intr-o oala pulpele de pui, legumele si sarea si se fierb cca 30 de minute, dupa care se scurge zeama si se pune...
Consome de pui
Cartofii se spala si se fierb in coaja. Se curata si se lasa sa se raceasca. Se taie felii groase de 1 cm, se presara cu...
Cartofi pane
Se freaca bine zaharul cu zeama de fructe. Cind zaharul e complet topit, se adauga cu inceul laptele. Se mai amesteca putin...
Inghetata de fructe cu lapte
Se pune faina intr-un vas, se adauga sarea, zaharul, untul putin muita si la sirsit galbenusurile. Se framinta putin, atit...
Aluat de tarte
Se curata si se spala purcelul punind apoi in el umplutura: se fierb maruntaiele (fcatul, inima si plaminii); in apa in...
Purcel umplut
Se fierb taitei, macaroane, spaghete sau fidea, se scurg de apa, se oparesc cu unt, apoi se asaza in cratita unsa cu unt,...
Musaca de taitei
Se amesteca intr-un castronas 6 oua cu un pahar smintina. Se incalzeste untul in tigaie, s eprocedeaza ca la orice jumari....
Scrob moldovenesc
Drojdia, zaharul se freaca sa se lichefiez, se adauga untul, galbenusurile pe rind, romul, coaja rasa de lamiie, sarea,...
Gogosi simple
Se incinge untul intr-o tigaie cu capac, se aseaza feliile de piept de pui condimentate in prealabil cu sare, piper si suc de...
Piept de pui in stil Italian
Intr-un bol se amesteca untul, migdalele, zaharul si ouale cu mixerul. Ouale se adauga pe rand, pana cand capata aspectul...
Dame Blanche
Se curata salaul si se taie bucati. Ciupercile se spala si se taie felii, se pun la fiert alaturi de ceapa taiata marunt,...
Salau cu ciuperci
Se coc gogosarii, se inabusa si se curata de coaja, apoi se taie felii, curatindu-se bine de seminte. Se taie ceapa in...
Zacusca de gogosari
Se aleg ciuperci albe, de cultura, de preferat mici. Se curata si se spala bine in mai multe ape. Se pun ciupercile si...
Ciuperci marinate
Se poate face cu prunele curatate de coaja sau cu prunele necuratate. In caz ca se curata coaja se sot se scot simburii. La...
Compot de prune
Se curata de coaja si de simuri merele si perele. Se curata de pileita prunele si piersicile. Se amesteca cu zaharul, se...
Marmelada de mere, pere, prune si piersici
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori