Toate retetele

Salata Ivi
Salate de fructe

Salata Ivi

Se taie pepenele in lung si se scoate miezul. Jumatate din el se taie cubulete. Se taie cubulete si pepenele rosu si...

Salata Ivi
Budinca de orez cu frisca si capsuni
Budinci

Budinca de orez cu frisca si capsuni

Se fierbe orezul cu laptele, zaharul si zaharul vanilat. Se lasa sa se raceasca. Cand este rece, se pune pe un platou un...

Budinca de orez cu frisca si capsuni
Prajitura cu orez si fructe
Prajituri

Prajitura cu orez si fructe

Aluatul: Se framanta un aluat fraged si se lasa sa se odihneasca circa 30 de minute la frigider. Umplutura: Se separa...

Prajitura cu orez si fructe
Prajitura cu spuma de zmeura
Prajituri

Prajitura cu spuma de zmeura

Aluat: 300 g faina, 2 galbenusuri, 150 g unt, 100 g zahar, 2 – 3 linguri smantana, 1 varf de bicarbonat stins cu otet....

Prajitura cu spuma de zmeura
Tort Diplomat
Torturi

Tort Diplomat

Se prepara frisca conform instructiunilor din pachet si se adauga vanilia. Separat se topeste gelatina, dupa ce a fost pusa...

Tort Diplomat
Prajitura Lia
Prajituri

Prajitura Lia

Se bat albusurile de la 4 oua adaugindu-se treptat 5 linguri de zahar si un virf de cutit de bicarbonat stins in zema de...

Prajitura Lia
Prajitura cu fructe (prune)
Prajituri

Prajitura cu fructe (prune)

Se freaca margarina cu zaharul. Se adauga cate un galbenus si se freaca bine dupa fiecare. Apoi se pune laptele, praful de...

Prajitura cu fructe (prune)
Magiun
Dulceata

Magiun

Se spala prunele, se scot samburii si se dau prin masina de carne (sita mare). Se pun la fiert la foc mediu intr-o oala care...

Magiun
Supa de pasare cu galuste de gris
Supe de carne

Supa de pasare cu galuste de gris

Carnea de pasare, curatata, spalata si transata in bucati, este pe jumatate fiarta in apa cu sare si dupa ce s-a luat spuma,...

Supa de pasare cu galuste de gris
Sos de mustar
Sosuri condimentate

Sos de mustar

Se topeste untul, se adauga faina si se amesteca bine. Se pune mustarul, sarea, piperul, zaharul. Se toarna incet apa sau...

Sos de mustar
Chiftelute de pasare
Mancaruri cu carne

Chiftelute de pasare

Carnea, curatata de pielite si tendoane, se da de doua ori prin masina de tocat (a doua oara si cu paine, muiata in lapte)....

Chiftelute de pasare
Rosii umplute cu peste
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu peste

Se curata si se scobesc rosiile. Se face o umplutura din peste amestecat cu ceapa si verdeata taiate marunt, oul fiert tare...

Rosii umplute cu peste
Consome de pui
Supe de carne

Consome de pui

Se pun intr-o oala pulpele de pui, legumele si sarea si se fierb cca 30 de minute, dupa care se scurge zeama si se pune...

Consome de pui
Cartofi pane
Mancaruri cu cartofi

Cartofi pane

Cartofii se spala si se fierb in coaja. Se curata si se lasa sa se raceasca. Se taie felii groase de 1 cm, se presara cu...

Cartofi pane
Inghetata de fructe cu lapte
Inghetate

Inghetata de fructe cu lapte

Se freaca bine zaharul cu zeama de fructe. Cind zaharul e complet topit, se adauga cu inceul laptele. Se mai amesteca putin...

Inghetata de fructe cu lapte
Aluat de tarte
Aluaturi

Aluat de tarte

Se pune faina intr-un vas, se adauga sarea, zaharul, untul putin muita si la sirsit galbenusurile. Se framinta putin, atit...

Aluat de tarte
Purcel umplut
Mancaruri cu carne

Purcel umplut

Se curata si se spala purcelul punind apoi in el umplutura: se fierb maruntaiele (fcatul, inima si plaminii); in apa in...

Purcel umplut
Musaca de taitei
Paste si pizza

Musaca de taitei

Se fierb taitei, macaroane, spaghete sau fidea, se scurg de apa, se oparesc cu unt, apoi se asaza in cratita unsa cu unt,...

Musaca de taitei
Scrob moldovenesc
Aperitive cu oua

Scrob moldovenesc

Se amesteca intr-un castronas 6 oua cu un pahar smintina. Se incalzeste untul in tigaie, s eprocedeaza ca la orice jumari....

Scrob moldovenesc
Gogosi simple
Gogosi

Gogosi simple

Drojdia, zaharul se freaca sa se lichefiez, se adauga untul, galbenusurile pe rind, romul, coaja rasa de lamiie, sarea,...

Gogosi simple
Piept de pui in stil Italian
Mancaruri cu carne

Piept de pui in stil Italian

Se incinge untul intr-o tigaie cu capac, se aseaza feliile de piept de pui condimentate in prealabil cu sare, piper si suc de...

Piept de pui in stil Italian
Dame Blanche
Prajituri

Dame Blanche

Intr-un bol se amesteca untul, migdalele, zaharul si ouale cu mixerul. Ouale se adauga pe rand, pana cand capata aspectul...

Dame Blanche
Salau cu ciuperci
Mancaruri cu peste

Salau cu ciuperci

Se curata salaul si se taie bucati. Ciupercile se spala si se taie felii, se pun la fiert alaturi de ceapa taiata marunt,...

Salau cu ciuperci
Zacusca de gogosari
Conserve de iarna

Zacusca de gogosari

Se coc gogosarii, se inabusa si se curata de coaja, apoi se taie felii, curatindu-se bine de seminte. Se taie ceapa in...

Zacusca de gogosari
Ciuperci marinate
Conserve in otet

Ciuperci marinate

Se aleg ciuperci albe, de cultura, de preferat mici. Se curata si se spala bine in mai multe ape. Se pun ciupercile si...

Ciuperci marinate
Compot de prune
Compoturi

Compot de prune

Se poate face cu prunele curatate de coaja sau cu prunele necuratate. In caz ca se curata coaja se sot se scot simburii. La...

Compot de prune
Marmelada de mere, pere, prune si piersici
Dulceata

Marmelada de mere, pere, prune si piersici

Se curata de coaja si de simuri merele si perele. Se curata de pileita prunele si piersicile. Se amesteca cu zaharul, se...

Marmelada de mere, pere, prune si piersici
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori