Se inabusa in unt bucatile de pui, se toarna putina zeama de carne sau apa, se sareaza si se lasa sa fiarba incet pina ce se...
Pui cu smintina si verdeata
Se inabusa in ulei cepele taiate marunt. Se adauga faina si se stinge cu zeama in care a fiert limba. Se lasa sa dea citeva...
Limba cu masline si lamiie
Se curata nucile de coaja verde si pe masura ce se curata, se pun intr-un vas cu apa rece, ca sa nu se innegreasca. Se...
Dulceata de nuci verzi cu miere
Se freaca putin untul cu drojdia si zaharul, se adauga ouale, sarea, vanilia, faina si se framinta bine o coca mai mult moale...
Prajitura cu nuci si marmelada
Merele curatate se rad prin razatoare, se amesteca cu ouale batute, zaharul si nucile pisate. Se leaga cu atitia biscuiti...
Chiftele din mere
Se curata pastravii si se spala in apa cu zeama de la o jumatate de lamaie, apoi se usuca si se dau prin faina. Se taie...
Pastravi cu bere
Pestele curatat se asaza intreg intr-o tava smaltuita sau cratita, impreuna cu ciupercile bine spalate si taiate in felii...
Peste cu ciuperci
Legumele se curata, se spala si se taie astfel: ceapa in inele, morcovii si vanata in cuburi, iar ciupercile in fasii. Se pun...
Ghiveci dietetic
Se bat bine cele doua bucati de carne de vita si se condimenteaza pe o parte cu sare si mult piper. Se aseaza deasupra cate o...
Rulou de vita cu cascaval si legume in crusta de nuca
Laptele se bate cu oualele, si se adauga ploaie faina pina se obtine o compozitie de consistenta unei smintani. Se adauca...
Compozitie de snitel
Pastele fainoase se fierb "al dente", se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu ingredientele de mai sus. Se pune la...
Salata de paste fainoase
Se prajesc boabele de fistic. Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul cu apa, se incorporeaza fisticul si se toarna...
Parfait cu capsuni si fistic
Spanacul curatit si spalat si cepele tocate marunt se inabusa cu untul in oala, pina se inmoaie spanacul. Se adauga faina si...
Supa cu spanac si smintina
Se tine creierul in apa rece ½ ora. Se spala, se curata de vinisoarele de singe si de pielita, cu atentie (se asaza pe o...
Creier cu ciuperci, lamiie si smintina
Se presara cotletele cu sare, piper si patrunjel tocat marunt. Se asaza intr-o tigaie de fier foarte incinsa. Se adauga ulei...
Cotlete de vitel sote cu sos de vin
Se fierbe orezul pe jumatate in zeama de carne impreuna cu ciupercile taiate felii. Se amesteca cu sare, paprica si ½...
Gaina umpluta cu orez si paprica
Se taie varza fideluta. Se tine in apa 30 minute. Se stoarce si se asaza in cratita, impreuna cu carnea taiata in bucati,...
Varza cu carne de porc si rosii
Se topeste ciocolata in laptele fiert. Se adauga zaharul. Se freaca galbenusurile si se toarna, cite putin, ciocolata topita...
Parfe de ciocolata
Se curata dovleceii, se taie in patru si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg foarte bine. Se toaca cu...
Salata de dovlecei
Se framinta o coca din faina, un ou, unt taiat cubulete, un praf de sare si 2 linguri de apa rece. Se pune coca pentru 30 de...
Quiche cu dovleceiOrezul se curata si se spala. Dovleceii se curata de coaja si se rad prin razatoarea mare. Ceapa se va taia marunt. Ardeiul...
Risotto cu fructe de mare
Se amesteca intr-un castron brinza de vaci cu 100 gr. de zahar si cu esenta de migdale. Se inmoaie foile de gelatina intr-un...
Prajitura cu brinza de vaci si capsuni
Se spala dovleceii, se dau pe razatoarea mare si se calesc 5 minute in 3 linguri de ulei incins, amestecand intruna. Se...
Tarta cu dovlecei si brinza de oaie
Se taie ardeii fisii subtiri, telina se fierbe si se taie cubulete, merele se taie felioare. Se toarna deasupra o jumatate de...
Salata de mere cu telina si maioneza roz
Brinza data prin masina de tocat sau prin sita se freaca bine cu untul. Se adauga boiaua, chimenul si sarea, amestecind bine...
Brinza de oaie cu chimen
Ciupercile se inabusa in ulei. Se amesteca cu zeama de carne sau cu apa si sos de rosii. Se adauga sunca taiata fin, verdeata...
Sos de sunca
Usturoiul taiat marunt se fierbe in vin alb. Cind vinul a scazut pe trei sferturi, se strecoara printr-un tifon, stringind...
Esenta de usturoi
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori