Se pun maruntaiele, aripile si gitul sa fiarba cu zarzavatul taiat marunt si sare. Separat se fierbe orezul si se adauga cind...
Bors de maruntaie de pasare
Se prepara un pireu de cartofi cu lapte. Jumatate din pireu se asaza pe fundul unei forme unse cu unt. Se intinde deasupra...
Pateu de varza
Se trece prin sita fasolea, se amesteca cu ceapa taiata marunt, piinea muiata in apa sau lapte, bine stoarsa, ou, sare si...
Pirjoale de fasole
Se fierbe orezul in apa cu sare. Se adauga ciupercile taiate feliute si inabusite in unt si resturile de carne taiate cuburi...
Rizoto cu resturi de carne
Se face un pireu din cartofii fierti amestecati cu 50 g unt, 50 g svaiter, sare si lapte fierbinte. Se unge o forma de sticla...
Ochiuri in cartofi la cuptor
Se fierbe sfecla si se taie taietei. Se amesteca cu sare, piper si un sos preparat din mustar, smintina si zeama de lamiie....
Salata poloneza de sfecla
Se curata telinele si se taie bucatele potrivite. Se pun la fiert intr-un vas de sticla termorezistenta impreuna cu sare,...
Salata de telina fiarta a la Grec
Se pun feliile de costita, groase de ½ cm, intr-o tigaie mai mare, ca fiecare bucata sa-si aiba locul ei. Se acopera cu apa...
Oua cu costita afumata
Se sfarma bine galbenusurile intr-un castron, se amesteca cu brinza, untul, ceapa taiata fin si sarea. Se freaca cu o lingura...
Crema de brinza de vaci
Se topeste untul intr-o craticioara. Se adauga faina. Se amesteca repede, se adauga aspicul, sarea, piperul si vinul. Se...
Sos delicios
Se fierbe ½ ceasca apa in clocote cu sare, piper, zahar si ardei (cite un praf din fiecare). Se toarna toata faina. Se...
Sos de mustar
Se taie varza fisiute subtiri, se spala, se stoarce bine si se caleste pe jumatate in grasime. Se fierbe orezul separat si se...
Budinca de varza acra cu orez
Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul si vanilia, se pun albusurile batute spuma, se amesteca usor, adaugind faina, putin...
Rulada cu marmelada sau dulceata
Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul, se pune putin cite putin faina, apoi romul si pesmetul. Dupa ce se amesteca bine...
Prajitura cu mere rase
Se amesteca ingredientele si compozitia rezultata se pune intr-o tava de cuptor unsa cu ulei. Se coace la foc potrivit. In...
Prajitura de post
Se curata pulpele de piele si de grasime. Se condimenteaza cu sare, piper si si restul de condimente. Se pot lasa la...
Pulpe pane
Se spala bine cartofii cu o periuta sub jetul de apa, apoi se inteapa de citeva ori cu cutitul. Se ung 4 bucati patrate de...
Cartofi copti cu sos
Se calesc in ulei ceapa, carnea de porc, morcovul, cartofii pentru 3-4 min. Separat, praful de ghimbir, zaharul, sosul de...
Carne inabusita cu cartofi (Niku-Jaga)
Se amesteca ingredintele pentru marinata. Intr-o farfurie intinsa se marineaza pestele pentru 30 min. Se scoate pestele din...
Peste Teriyaki
Se prepara o crema de zahar ars din: 4 oua amestecate cu 250 ml lapte si 4 linguri de zahar, se topesc intr-o cratita 5...
Tort special cu frisca
Bucatile de curcan se prajesc in ulei, intr-o cratita, pina incep sa se ingalbeneasca. Se toarna zeama de carne sau apa atit...
Mincare de curcan cu castane
Se tine creierul in apa rece o ora. Se curata de pielita si se pune la fiert cu apa calda si putina sare timp de 15-20...
Creier pane cu sote
Se curata telinele, se spala si se taie felii groase de 1 cm. Fiecare felie se da prin faina si se prajeste usor pe o parte...
Mincare de telina cu bulion
Se spala si se fierbe fasolea in apa sarata. Se strecoara si se lasa sa se scurga de apa. Se pune intr-o cratita la prajit in...
Fasole boabe preparata greceste
Se alege sfecla rosie, se fierbe si se coace in cuptor, se curata de coaja si se taie fie ca taiteii, fie cuburi. Se pune...
Sfecla cu unt si smintina
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea de sticla. Se stoarce sucul din morcovul ras si se amesteca apoi cu sucul de...
Iaurt cu miere si mandarine
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori