Intr-o oala se pune putin ulei de masline in care se frige ceapa taiata marunt si costita taiata cubulete. In alta oala se...
Tortiglioni cu ficat de pui
Se pune la fiert carnea de pui si cind apa incepe sa fiarba se taie o ceapa solzi si se pune in oala; se lasa sa fiarba pina...
Makluba
Se taie gogosarii in felii subtiri. Separat, se fierbe uleiul, zaharul, otetul, pasta de tomate, 2-3 foi de dafin, sare si...
Gogosari aperitiv
Se da ceapa prin masina de tocat, apoi ardeii (gogosarii) care au fost spalati si curatati. Se pune la foc uleiul, cind este...
Sos de ceapa
Se spala castravetii. Se curata hreanul. Sepun in borcan: hrean, marar, frunze de telina. Se asaza castravetii in borcan....
Castraveti murati
Se spala pulpele de pui si se usuca cu un servetel de bucatarie. Se condimenteaza dupa gust (fara sare). Se porneste cuptorul...
Pulpe de pui pe sare
Se pune la fiert apa cu sare. Cind incepe sa clocoteasca se pun macaroanele rupte in bucati sau intregi. Cind incep sa...
Macaroane cu brinza sau parmezan
Se spala piersicile, se toaca, se adauga miezurile si amestecam cu siropul de miere racit, in prealabil fiert cu apa si...
Lichior de piersici
Se fierbe citeva minute zaharul cu apa, apoi se adauga coaja de la ½ lamiie si zeama de la cele trei lamiie. Se lasa sa se...
Inghetata de lamiie rapida
Gogosarii se spala si se taie in 8 (fara cotor si seminte), morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi,...
Legume asortate in otet
Cartofii bine spalati se pun la fiert in coaja. Cind sint gata, se curata si se strivesc cu presa de strivit cartofii, sau,...
Galuste cu prune
Fructele se spala, se curata de simburi si de coaja, dupa caz, se presara cu zahar , se stropesc cu rom si se dau la rece...
Salata combinata de fructe
Se cern toate ingredientele uscate impreuna. Se amesteca margarina, mierea si galbenusurile, smintina, ingredientele uscate,...
Napolitane
Untul incalzit se amesteca cu smintina, se pune bicarbonatul si se amesteca bine. Se adauga faina si se framinta pina cind se...
Tort Napoleon
Se spala vinetele, se inlatura cotorul si se taie in sferturi in lungime, apoi fiecare sfert in doua(pe latime). Bucatile de...
Vinete in smintina
Se asaza in cratita un rind de fasole, curatata si spalata, un rind de ceapa taiata marunt, un praf de faina, sare, verdeata...
Fasole verde cu sos de rosii
Se fierbe conopida. Se prepara un sos alb mai gros, stins cu zeama in care a fiert conopida si se amesteca cu brinza. Se unge...
Conopida cu sos alb la cuptor
Se taie carnea in bucati potrivit de mari, de grosimea unui deget. Se bat usor cu ciocanul de lemn, se presara cu sare si...
Snitel de vitel
Se spala bine pulpa si se curata de grasime. Se scoate osul. Carnea se freaca cu sare si se lasa sa stea 30 minute, apoi se...
Pulpa de berbec la tava cu sos de vin
Se inabusa ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata, se inabusa impreuna cite putina apa rece, se mai trece odata prin...
Musaca de varza dulce
Brinza se freaca bine, se adauga ceapa fin tocata, telina cruda rasa si sare. Daca brinza de vaca este prea uscata, se...
Aperitiv cu brinza si ceapa
Se taie chiflele in jumatate si se inmoaie in lapte astfel ca acesta sa patrunda si in coaja. Se amesteca brinza cu oul,...
Chifle umplute cu brinza
Ciupercile curatate si spalate se taie feliute mici si foarte subtiri si se inabusa in unt. Se dau pe urma prin masina de...
Budinca de ciuperci cu smintina
Se fierb fructele (mere, pere sau piersici etc), cu 150 gr. zahar si putina apa pina scad. Se asaza intr-un vas special care...
Budinca de fructe
Se bat albusurile spuma cu dulceata la un loc. Se toarna in forma unsa si se coc la cuptor incet, timp de 10 minute si apoi...
Sufleu cu dulceata
Se pune la foc carnea spalata, impreuna cu apa rece si se lasa oala descoperita pina ce se ridica spuma. Se spumeaza mereu cu...
Supa de pasare cu legume
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori