Se taie zarzavatul marunt si se fierbe in apa. Cind este gata se strecoara, se pune zarzavatul si se adauga peste diferit,...
Ciorba pescareasca
Blat: Acest aluat se coace in tava unsa si tapetata cu faina. Crema: Se ia de pe foc si se adauga un pachet de unt si esenta...
Prajitura "Petre "
Ceapa taiata marunt se caleste in putin ulei de masline, dupa care se adauga apa, orezul, vegeta si putin zarzavat. Cind...
Supa de orez cu ceapa
Bekri meze the drinker este o reteta savuroasa si plina de arome. Pentru prepararea ei avem nevoie de ingredientele: carne de...
Bekri meze the drinker
Salata de vinete se amesteca cu ardeii copti. Apoi se taie cele 3 rosii si se pune o lingurita de ulei. Se sareeaza.
Gozva
Muschiul sa taie nu foarte gros, dupa care se bate si se presara cu sare si piper (dupa gust). Se face o compozitie din...
Rulouri de porc cu susan
se amesteca 4 galbenusuri cu untul, smintina, cascavalul ras, carnea taiata, albusurile batute spuma si putin bicarbonat. In...
Chec aperitiv cu brinza si carne
Migdalele se pun in apa clocotita 2 minute, se scot si apoi se curata de coaja. Piinea de tara (piine normala, nu bagheta) se...
Ajo blanco (Gazpacho alb)
Dovleceii se taie in cuburi mari si se fierb in apa cu sare, se scurg si se pun intr-o salatiera de sticla. Separat se...
Salata de dovlecei cu iaurt
Se pun la fiert zaharul si apa. In acest timp se curata fiecare pruna de pielita si se moaie in zeama de lamiie. Astfel...
Compot de prune cu aroma de vanilie
Se fierbe laptele cu vanilia, se acopera si se ia de pe foc. Separat se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga ciocolata...
Inghetata de ciocolata
Se face un aluat din cele aratate, se lasa sa se odihneasca ½ ora. Se imparte apoi aluatul in trei parti egale. Se intind...
Patrate cu crema de migdale
Se bat albusurile cu zaharul pina se fac spuma, se adauga curmalele taiate in lung, alunele, pesmetul si vanilia. Se toarna...
Tort de curmale si frisca
Carnea se fierbe pina se patrunde, se taie apoi cubulete si se caleste in ulei cu ceapa taiata cubulete, cu legumele taiate...
Sos rosu cu ciuperci si carne
Se amesteca sosul de soia cu ketchup-ul intr-o oala, la foc mic, dupa care se introduce pieptul de pui. Se lasa la fiert...
Pui in sos
Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga cite un ou si se freaca mai departe, se pune faina, in acelasi timp cu laptele. In...
Prajitura cu crema de nuci
Se taie puiul, curatat si spalat, in bucati potrivit de mari. Se prajesc bucatile in unt ca sa se ingalbeneasca, se adauga...
Pui cu mazare verde
Se spala ardeii, se sterg, se scot cotoarele si se scutura bine semintele din fiecare ardei. Vinetele coapte, curatate si...
Ardei cu umplutura de vinete si ou
Se taie carnea in bucati mai mici, se prajeste putin in untura, se adauga ceapa taiata pestisori, se lasa sa se prajeasca...
Tocana de carne de vita
Somnul curatat si spalat se taie in bucati, se sareaza si se lasa sa stea ½ ora. Ceapa taiata foarte marunt se rumeneste in...
Mincare de somn cu rosii
Se prajeste putin ceapa in ulei, se adauga faina, se stinge cu apa clocotita cu sare. Se adauga fasolea taiata in doua, se...
Fasole verde sau tucara cu sos de rosii si masline
Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si toate semintele de la ardei...
Zacusca pentru iarna
Se curata si se spala ceapa pestisori si se pune cu uleiul sa sticleze. Se adauga apoi gogosarul, ardeiul (curatat de cotoare...
Ghiveci pentru iarna
Budinca de creier cu sos este o mancare excelenta. Din creier putem face aperitive gustoase.
Budinca de creier cu sos
Se curata merele de coaja, se taie in doua, se scoate casuta cu simburi si se taie felii de grosimea unui deget. Franzelutele...
Budinca de mere cu franzelute
Se taie fructele in jumatati si se rad pe razatoarea mare. Se amesteca apoi cu galbenusurile, zaharul, coaja de lamiie si...
Sufleu de piersici (caise)
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori