Toate retetele

Biftec tartar
Mancaruri cu carne

Biftec tartar

Se curata carnea de pielite si grasime, se trece de trei ori prin masina de tocat si se amesteca cu galbenusul de ou,...

Biftec tartar
Budinca de clatite cu brinza
Budinci

Budinca de clatite cu brinza

Se bat ouale, se amesteca cu sifonul si sarea, cu faina, apoi se adauga laptele putin cite putin, la fel ca la clatite. Se...

Budinca de clatite cu brinza
Sufleu de patlagele rosii
Mancaruri cu legume

Sufleu de patlagele rosii

Se prepara un piureu mai gros de rosii, punindu-le sa fiarba taiate bucati si apoi strecurate. Separat se fierb 100 g...

Sufleu de patlagele rosii
Bors de fasole uscata cu minatarci
Borsuri

Bors de fasole uscata cu minatarci

Minatarcile sau hribii se spala de cu seara in apa rece si se pun la muiat pina a doua zi cu apa calduta. Fasolea se alege,...

Bors de fasole uscata cu minatarci
Ciorba de rosii
Ciorbe

Ciorba de rosii

Ceapa taiata marunt se pune sa fiarba cu apa rece. Dupa citeva clocote se adauga rosiile si se lasa sa fiarba bine. Se trece...

Ciorba de rosii
Prajitura Furnicuta
Prajituri

Prajitura Furnicuta

Blat1: 5 albusuri se bat spuma cu 150 gr. zahar pudra, 3 linguri de mac macinat, 2 linguri faina, 1/2 praf de copt. Se coace....

Prajitura Furnicuta
Salata de ton cu ceapa
Aperitive cu peste

Salata de ton cu ceapa

Tonul se scoate din conserva si se pune intr-un vas. Porumbul se scurge de zeama lasata in conserva si se pune peste ton....

Salata de ton cu ceapa
Salata Gozva
Salate de legume

Salata Gozva

Se coc ardeii si vinetele, se curata si se toaca marunt. Se amesteca si rosiile taiate, se bate cu ulei apoi se adauga...

Salata Gozva
Prajitura "Zi si noapte"
Prajituri

Prajitura "Zi si noapte"

Se freaca galbenusurile cu o cana de zahar, se incorporeaza ulei, zahar, cacao si faina stinsa cu amoniac. Se bate bine....

Prajitura "Zi si noapte"
Prajitura "Alba ca zapada"
Prajituri

Prajitura "Alba ca zapada"

Crema: 1/2 lapte si 3 linguri de faina se amesteca si se pun intr-un vas pe foc, amestecindu-se cu telul pina se obtinem o...

Prajitura "Alba ca zapada"
Ardei pentru umplut
Conserve de iarna

Ardei pentru umplut

Ardeii spalati, curatati si scursi de apa, se pun intr-un vas (lighean). Pe o coala mare de hirtie sau in alt vas se amesteca...

Ardei pentru umplut
Aperitiv Zestran
Aperitive cu carne

Aperitiv Zestran

Se bat ouale (mai intii albusurile), se adauga faina, iaurtul(smintina), sarea si restul de arome. Se amesteca bine, se...

Aperitiv Zestran
Crema de piersici
Creme

Crema de piersici

Piersicile curatate de coaja si simburi se fierbe cu apa, vin si zahar, pina se obtine un pireu gros. Dupa ce s-a racit,...

Crema de piersici
Desert din mere, prune si lapte
Budinci

Desert din mere, prune si lapte

Se aleg prune bine coapte si se taie in sferturi. Merele se curata de coaja si se taie felioare subtiri. Fructele se amesteca...

Desert din mere, prune si lapte
Fursecuri cu nuci sau migdale
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu nuci sau migdale

Nucile sau migdalele date prin masina de nuci se pun in albusurile batute spuma. Se adauga zaharul si vanilia, se amesteca...

Fursecuri cu nuci sau migdale
Drob de vinete
Aperitive cu legume

Drob de vinete

Vinetele se curata, se taie cubulete si se fierb, se pun la scurs in strecuratoare. Ceapa se taie marunt si se caleste....

Drob de vinete
Pui cu sos soia
Mancaruri cu carne

Pui cu sos soia

Carnea de pui se taie in fisii sau cubulete si se acopera cu sosul de soia; se lasa la marinat 2 h la temperatura camerei sau...

Pui cu sos soia
Chec cu cacao
Checuri

Chec cu cacao

Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu uleiul si cu zeama de lamiie pina devine ca o maioneza. Se...

Chec cu cacao
Salata rosie
Salate de legume

Salata rosie

Varza rosie se taie fideluta fina, apoi se framinta putin cu sare. Se adauga la varza carnea de pui taiata cubulete mici,...

Salata rosie
Rosii umplute cu porumb
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu porumb

Se taie rosiile in jumatate, se scobesc, miezul se amesteca cu porumbul, maioneza si mustarul, se adauga sare si piper. Cu...

Rosii umplute cu porumb
Piure de Avocado
Mancaruri cu legume

Piure de Avocado

Un avocado copt(moale) se curata, se scoate simburele. Se paseaza bine cu o furculita si se adauga sarea, piperul si otetul;...

Piure de Avocado
Ciulama de pui cu ceapa
Mancaruri cu carne

Ciulama de pui cu ceapa

Se spala carnea, se taie bucati, se asaza intr-o cratita si se toarna apa cit s-o acopere. Se adauga o ceapa intreaga si...

Ciulama de pui cu ceapa
Cartofi umpluti cu carne
Mancaruri cu carne

Cartofi umpluti cu carne

Se curata cartofii si se scobesc cu ajutorul cutitului special sau in lipsa acestuia cu un briceag. Carnea tocata se amesteca...

Cartofi umpluti cu carne
Gulii umplute cu orez
Mancaruri cu legume

Gulii umplute cu orez

Se curata guliile de coaja, se scobeste miezul. Se caleste ceapa in ulei incins, se adauga orezul, se stinge cu supa de...

Gulii umplute cu orez
Limonada de fructe de sezon
Sucuri fructe si legume

Limonada de fructe de sezon

Se amesteca toate bine si se indulceste dupa gust, cu zahar sau miere Se serveste cu cuburi de gheata.

Limonada de fructe de sezon
Compot de prune
Compoturi

Compot de prune

Prunele proaspete, carnoase, ne prea tare coapte, se pun intr-o sita si se scufunda intr-un vas cu apa clocotita. Se lasa...

Compot de prune
Compot de pere si coarne
Compoturi

Compot de pere si coarne

Perele taiate felii si coarnele cu simburi se asaza din ajun intr-un vas smaltuit, cu zaharul si se lasa pina a doua zi, cind...

Compot de pere si coarne
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori