Retete culinare

Blinele
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Blinele

Intr-o cratita se pune faina de griu, se face o gropita in mijloc in care se va pune drojdia dizolvata in apa calda. Totul se...

Blinele
Prajitura berlineza
Prajituri

Prajitura berlineza

Se framinta un aluat din faina, ou, praf de copt, margarina, zahar si sare. Se opreste 1/3 din aluat, restul se intinde...

Prajitura berlineza
Crema "Fondue"
Aperitive cu branza

Crema "Fondue"

Se freaca peretii unei cratite cu usturoi pisat, apoi se umple cu vin si se adauga brinza taiata in cubulete si piperul....

Crema "Fondue"
Martipan
Prajituri

Martipan

Faina se freaca impreuna cu untul taiat bucatele. Se adauga ciocolata topita pe aburi, zaharul si migdalele sau nucile si se...

Martipan
Cartofi noi cu patrunjel verde
Mancaruri cu cartofi

Cartofi noi cu patrunjel verde

Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa clocotita si sarata. Cand sunt gata se scurg si se rumenesc putin in...

Cartofi noi cu patrunjel verde
Cartofi "Harz"
Mancaruri cu cartofi

Cartofi "Harz"

Se face un piure de cartofi care se amesteca repede cu ceapa tocata fin, sarea, boiaua dulce. Intr-o tigaie cu untura topita...

Cartofi "Harz"
Pui cu ciuperci stropit cu vin
Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci stropit cu vin

Se pun bucatile de pui in untdelemn cu putina apa si se lasa sa fiarba inabusit 1/4 ora. Ciupercile taiate felii, impreuna cu...

Pui cu ciuperci stropit cu vin
Salata de banane cu suc de portocale
Salate de fructe

Salata de banane cu suc de portocale

Se curata bananele, se taie in felii, se stoarce portocala peste ele si se amesteca cu zaharul pudra.

Salata de banane cu suc de portocale
Supa de macris cu cartofi
Supe de legume

Supa de macris cu cartofi

Se inabusa macrisul, curatat si bine spalat, in putina apa si margarina. Cartofii curatati de coaja si taiati in bucatele...

Supa de macris cu cartofi
Salata de caise cu vin alb
Salate de fructe

Salata de caise cu vin alb

Caisele se curata de coaja, li se scot simburii si se pun intr-o compotiera. Peste ele se presara zaharul pudra, zeama de...

Salata de caise cu vin alb
Rulada cu varza rosie
Mancaruri cu varza

Rulada cu varza rosie

Se curata varza si se stropeste fiecare frunza cu apa sarata, in care s-a diluat putin otet. Se da prin masina de tocat...

Rulada cu varza rosie
Bors de stiuca
Borsuri

Bors de stiuca

Se fierb ceapa, ardeiul si rosia, taiate, in apa cu sare si, cind sunt gata, se adauga pestele, apoi leusteanul, patrunjelul...

Bors de stiuca
Ciorba de berbec
Ciorbe

Ciorba de berbec

Se spala carnea si se opareste in apa clocotita. Se limpezeste bine in apa rece si se taie in bucati potrivit de mari, dupa...

Ciorba de berbec
Ciorba de potroace
Ciorbe

Ciorba de potroace

Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala...

Ciorba de potroace
Supa de telina si cartofi
Supe de legume

Supa de telina si cartofi

Se taie cartofii si telina in cubulete mici, se pun intr-o cratita cu margarina topita. Dupa ce s-au aurit, se toarna apa...

Supa de telina si cartofi
Chiftelute la gratar
Mancaruri cu carne

Chiftelute la gratar

Se da carnea cruda prin masina de tocat de 2-3 ori, impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa, apoi se amesteca cu orezul...

Chiftelute la gratar
Cas cu oua
Aperitive cu oua

Cas cu oua

Bucatile de cas se asaza intr-un vas rezistent la caldura uns bine cu unt. Peste feliile de cas se toarna ouale batute bine...

Cas cu oua
Supa cu specific francez
Supe de legume

Supa cu specific francez

Piinea se taie in cubulete mici care se pudreaza cu zahar si se prajesc intr-o tigaie. Se pun apoi intr-un castron si se...

Supa cu specific francez
Oua "a la gasconne"
Aperitive cu legume

Oua "a la gasconne"

Vinetele se curata de coaja si se taie in forma de rondele. Se sareaza si se lasa sa se scurga. Dupa ce si-au lasat apa, se...

Oua "a la gasconne"
Vinete indiene
Mancaruri cu legume

Vinete indiene

Se spala vinetele, li se taie cotorul si se imparte fiecare vinata in jumatate, in lungime. Se scoate miezul, se toaca,...

Vinete indiene
Jumari dulci indiene
Jumari

Jumari dulci indiene

Se bat ouale si se pun intr-o tigaie cu ulei incins, pe foc mic. Se amesteca mereu pentru a obtine jumari moi. Intr-o...

Jumari dulci indiene
Supa cu usturoi
Supe de legume

Supa cu usturoi

Se fierb in 2 litri de apa timp de 20 minute usturoiul, o crenguta de cimbru, cuisoarele, o lingurita de sare si un praf de...

Supa cu usturoi
Peste cu orez
Mancaruri cu peste

Peste cu orez

Intr-o cratita cu unt topit se pun slanina taiata in bucatele si cepele tocate marunt. Indata ce incep sa capete o culoare...

Peste cu orez
Bulete de carne
Jumari

Bulete de carne

Se toaca carnea, se amesteca cu patrunjelul si frunzele de menta tocate, sarea, piperul, migdalele date pe razatoarea mica....

Bulete de carne
Pui cu sos picant
Mancaruri cu carne

Pui cu sos picant

Bucatile de pui se pun sa se rumeneasca in unt. Cind sint pe jumatate gata, se adauga cepele taiate pestisor si usturoiul...

Pui cu sos picant
Rata lacuita
Mancaruri cu carne

Rata lacuita

Se curata si se spala bobocul de rata, ungindu-l in interior cu miere - 1 lingura - si sare. Tot in interior se va pune...

Rata lacuita
Supa de limba
Supe de carne

Supa de limba

Se spala bine limba, de mai multe ori, in apa calda, frecind-o cu malai, pentru a inlatura orice murdarie care se gaseste...

Supa de limba
Orez chinezesc
Mancaruri cu orez

Orez chinezesc

Se spala orezul in citeva ape. Se pune intr-o cratita si se adauga atita apa rece incit sa-l acopere cu cel mult 1 cm, si...

Orez chinezesc
Orez cu miere
Mancaruri cu orez

Orez cu miere

Se lasa orezul in multa apa rece, timp de doua ore, apoi se spala, se scurge si se pune la fiert tot cu apa rece si sarata....

Orez cu miere
Supa de dovlecei
Supe de legume

Supa de dovlecei

Se curata zarzavatul de supa si se aseaza intr-o oala cu apa si sare la foc. Cind zarzavatul este bine fiert, se strecoara...

Supa de dovlecei
Sos chinezesc
Sosuri condimentate

Sos chinezesc

Se face un rintas din ulei si faina, care se stinge cu o ceasca de supa. Se adauga mustarul si bulionul, amestecind mereu si...

Sos chinezesc
Supa de linte
Supe de legume

Supa de linte

Se alege lintea, se spala bine, apoi se aseaza cu apa la fiert. Cind incepe sa clocoteasca se adauga zarzavatul curatat,...

Supa de linte
Jumari cu ardei gras si rosii
Jumari

Jumari cu ardei gras si rosii

Se fierb timp de 20 de minute ardei grasi si rosii. La sfirsit, se adauga cascaval ras. Se prepara jumarile dupa reteta...

Jumari cu ardei gras si rosii
Jumari cimpenesti
Jumari

Jumari cimpenesti

Se taie cartofii, rosiile si ciupercile in bucati. Se topeste untul intr-o tigaie, se pun cartofii care se prajesc usor, apoi...

Jumari cimpenesti
Cornulete cu marmelada
Prajituri

Cornulete cu marmelada

Se framinta toate ingredientele (in afara de marmelada) bine, se intinde o foaie de aproximativ 0,5 cm, se taie in patrate...

Cornulete cu marmelada
Oua moi cu crochete de cartofi
Aperitive cu oua

Oua moi cu crochete de cartofi

Se fierb ouale 5-6 minute. Se pun ouale curatate pe acelasi platou cu crochetele. Se toarna sosul deasupra. Sosul alb se...

Oua moi cu crochete de cartofi
Supa de legume de iarna
Supe de legume

Supa de legume de iarna

Se curata zarzavatul, se spala bine in mai multe ape, apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a inceput sa...

Supa de legume de iarna
Oua fierte tari
Aperitive cu oua

Oua fierte tari

Timpul de firbere necesar pentru obtinerea oualelor tari este de 10 minute de la primul clocot. Depasindu-l, galbenusul se...

Oua fierte tari
Supa de pasare
Supe de carne

Supa de pasare

Pentru supa se alege o gaina grasa si nu prea tinara. Gaina, curatata si spalata, se asaza intr-o oala in care se toarna 3-4...

Supa de pasare
Oua moi
Aperitive cu oua

Oua moi

Se pun ouale in apa clocotita. Se lasa sa fiarba 5 minute pentru a obtine un albus bine inchegat si timp de 3 minute si...

Oua moi
Chiftelute aperitiv
Aperitive cu carne

Chiftelute aperitiv

Cartoful fiert sau crud (dat prin masina de tocat), se amesteca cu carnea tocata, la care se adauga ingredientele de mai sus....

Chiftelute aperitiv
Cornuri umplute cu brinza de vaci si chimen
Aperitive cu branza

Cornuri umplute cu brinza de vaci si chimen

Se taie cornurile in doua, se scoate o parte din miez, se ung jumatati cu unt si se umplu cu brinza de vaci, frecata cu...

Cornuri umplute cu brinza de vaci si chimen
Prajitura cu marmelada si lamiie
Prajituri

Prajitura cu marmelada si lamiie

Faina se freaca cu margarina. Se adauga celelalte ingrediente si se framinta un aluat care se da la rece 2-3 ore. Dupa 3 ore,...

Prajitura cu marmelada si lamiie
Supa de salata cu slanina
Supe de legume

Supa de salata cu slanina

Se curata salata, se spala foarte bine in mai multe ape, frunza cu frunza, dupa care se taie suvite late de 1-2 cm. si se...

Supa de salata cu slanina
Salata de ardei grasi rosii
Conserve in otet

Salata de ardei grasi rosii

Salata se prepara din ardei grasi rosii, folositi si pentru bulion. La 100 de ardei se intrebuinteaza 1 l otet la 6 grade, 1...

Salata de ardei grasi rosii
Supa de fasole tucara
Supe de legume

Supa de fasole tucara

Se curata zarzavatul, se spala, se rade pe razatoare, apoi, impreuna cu apa, se asaza totul la foc. Dupa citeva clocote, se...

Supa de fasole tucara
Ghiveci
Mancaruri cu legume

Ghiveci

Carnea se spala si se taie in bucati potrivite si se pune intr-o cratita cu untura sa se rumeneasca putin. Se adauga cepele...

Ghiveci
Brinza de vaci de casa
Aperitive cu branza

Brinza de vaci de casa

Se pune laptele sa se prinda intr-un vas emailat sau din portelan si se lasa la temperatura camerei (20-25 grade C), pina se...

Brinza de vaci de casa
Perisoare dietetice
Mancaruri cu carne

Perisoare dietetice

Se da carnea prin masina si se inmoaie cu o lingura de apa calda. Se amesteca cu albusul batut spuma, sarea si orezul spalat....

Perisoare dietetice
Cartofi prajiti
Mancaruri cu cartofi

Cartofi prajiti

Cartofii curatati de coaja se sterg cu un prosop curat, se taie felii subtiri si se aseaza intr-o tava emailata. Se prajesc...

Cartofi prajiti
Rosii conservate intregi (in apa)
Conserve de iarna

Rosii conservate intregi (in apa)

Pentru ca rosiile sa se pastreze intregi, se aleg bucati rotunde nelovite, carnoase, nu prea mari, coapte, dar inca tari si...

Rosii conservate intregi (in apa)
Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata