Se pregateste o supa de carne care se strecoara si se pune la fiert. In aceasta supa se adauga carnea bine spalata, taiata...
Supa din carne macra si ouaSalata de pepene galben este racoroasa si delicioasa. Pentru aceasta reteta de salata de fructe aveti nevoie de doua sau trei...
Salata de pepene galbenSe freaca untul cu zaharul vanilat, se adauga galbenusurile si faina, pina se obtine o coca moale, din care se fac pesmeti...
Pesmeti pentru ceaiSe curata merele de coaja, se rad pe partea mare a razatoarei, se amesteca cu zaharul si se calesc la foc potrivit. Dupa ce...
Strudel cu mereTaiteii (fisii late de 1 cm) se fierb, se scurg si se amesteca cu untul si sunca tocata.
Taitei cu suncaSe amesteca intr-un vas faina cu drojdia dizolvata in lapte, apoi, treptat, cu celalalte ingrediente. Se framinta un aluat,...
Cozonac trandafir cu lapte si miereDin ingredientele de mai sus se face o pasta din care se formeaza chiftelele mici, care se prajesc in untdelemn.
Chiftelute cu cartofiOuale se fierb, se curata de coaja, se scot galbenusurile si se freaca cu uleiul, turnat cite putin, pina se obtine o crema,...
Sos de ou cu mustar si castraveti acriSe coc merele la cuptor intr-un vas smaltuit, se dau prin sita si se lasa sa se raceasca. Se pun intr-un vas inoxidabil si se...
Crema de mere cu albusSe alege fasolea, se spala bine si se pune din ajun sa se inmoaie in de 3 ori mai multa apa rece. A doua zi, se schimba apa...
Supa crema de fasole uscataSe fierb feliile de zarzavat impreuna cu foaia de dafin. Cind sunt aproape fierte, se pune pestele curatat si spalat si...
Rasol de peste cu cartofi naturSe curata muschiul de pielite si zgirciuri, se pune intr-o craticioara cu feliile de morcov, ardeiul, foaia de dafin si se...
Muschi de vacaSalaul curatat se fierbe in citeva clocote la foc incet, apoi se scoate si se frige la gratar. Se ia cu grija, sa nu se sfarime.
Salau la gratarCartofii fierti si curatati de coaja se taie in felii rotunde. Ceapa taiata marunt se caleste in untura, dupa care se adauga...
Cartofi cu ceapaDin faina, 1/2 ou, putina sare si lapte se amesteca o compozitie pina se omogenizeaza. Se subtiaza cu restul de lapte,...
Budinca de clatite cu brinza de vaciSe freaca untul cu zaharul pina cind devine spumos. Se adauga oul, zaharul vanilat si sarea. Se amesteca si se pune faina. Se...
Tarte cu struguriFasolea se alege, se spala si se fierbe cu o ceapa, apoi se trece prin sita. Zarzavatul se curata, se spala se taie bucatele...
Supa taraneascaSe spala foile de salata, se lasa sa se scurga, se aranjeaza intr-o salatiera. Separat se prepara un sos batind smintina cu...
Salata verde cu sos de smintinaSe intinde brinza de vaci pe feliile de piine si se decoreaza cu o felie de sfecla.
Sandvis cu brinza de vaci si sfeclaCeapa, morcovul si patrunjelul se curata, se spala si se rad pe razatoarea cu gauri mici. Se calesc apoi in ulei fierbinte....
Sos picant cu legumeCartofii fierti se curata de coaja, se taie felii si se pun intr-un vas rezistent la caldura, impreuna cu untul taiat bucati...
Cartofi cu oua si smintinaSe amesteca brinza de vaci cu oul, faina si atita gris cit sa se obtina o compozitie consistenta mai moale. Se ia din aceasta...
Galuste cu brinza de vaci si grisSe da brinza de vaci prin sita sau se striveste cu furculita, apoi se amesteca cu untul pina se omogenizeaza. Se ung feliile...
Sandvici cu brinza de vaci cu gogosarSe curata si se spala foarte bine in mai multe ape stevia sau macrisul, apoi se opareste, se strecoara si se taie fisii. Se...
Supa de stevie sau de macrisSe coc cartofii, se lasa in coaja, se scobeste o parte din miez si se umplu cu sunca tocata, miezul scos si untul.
Cartofi copti umpluti cu suncaSe freaca spuma untul cu zaharul. Se adauga pe rind galbenusurile, amestecind bine dupa fiecare si faina care a fost...
Chec cu smintinaPestele bine curatat si spalat se lasa sa se zvinte, se unge cu ulei si se frige pe gratarul bine incins. Cind este gata se...
Nisetru la gratarCarnea taiata bucatele se fierbe inabusit. Apoi, se adauga legumele fierte inabusit in untdelemn si apa si se da la cuptor.
Ghiveci cu carneCartofii fierti, dati prin masina de tocat, se amesteca cu albusul, drojdia si faina. Se face o pasta din care se formeaza...
Chiftelute de cartofi cu drojdieCarnea taiata bucatele, se fierbe inabusit impreuna cu o ceapa impartita in sferturi. Cind este aproape gata, se adauga...
Vinete cu carneConopida fiarta se rupe in bucatele si se amesteca cu morcovii cruzi rasi, apoi cu uleiul, zeama de lamiie, sarea, zaharul si...
Salata de conopida si morcovSe inabusa carnea taiata bucatele in margarina, cu putina apa; separat se pregateste prin fierbere amestecul de ceapa si...
Ciuperci cu carneOuale intregi, zaharul si laptele, puse intr-un vas, se bat cu telul 3 minute, dupa care se pune vasul la bain-marie,...
Inghetata de alune cu ciocolataPestele taiat bucati se pune intr-o tava cu untdelemn, ceapa taiata marunt, foi de dafin, verdeata, piper, 2-3 rosii curatate...
Plachie de crapSe amesteca faina cu o lingura de lapte rece si se pune sa fiarba in restul de lapte clocotit, 15-20 de minute. Se adauga...
Sos alb dieteticPuiul taiat in bucati se fierbe cu ceapa. Cind este aproape fiert se adauga rosiile curatate de pielita si taiate in felii...
Ostropel de puiSe alege mazarea, se spala bine si se pune la inmuiat de cu seara. A doua zi, se schimba apa si se aseaza mazarea la foc...
Supa de mazare uscataDovleceii, curatati si taiati bucati potrivite, se fierb in apa cu sare. In timpul fierberii, se adauga faina amestecata cu...
Supa de dovlecei si rosiiGutuile spalate, sterse, se taie in felii inlaturind partea fibroasa si simburii. Se fierb inabusit cu margarina si putina...
Mincare de gutuiSe curata cartofii, se taie felii si se fierb in apa cu sare.
Cartofi cu untSe spala vinetele, se indeparteaza codita si se cresteaza incomplet in patru. Se fierb in apa cu sare si se scurg bine. Se...
Vinete umplute cu legumeSe freaca faina cu untul adaugind pe rind oul si sarea. Aluatul obtinut se da la rece o ora. Se imparte apoi in doua parti...
Prajitura cu gratiiArdeii bine spalati, curatati de simburi (cotor) se umplu cu ciupercile tocate, fierte inabusit, impreuna cu ceapa tocata,...
Ardei umpluti cu ciuperciSe obtine un aluat destul de consistent din care se pot face prajituri cu diferite umpluturi, brinza de vaci, mere, marmelada.
Aluat cu morcoviSe pun la fiert in apa rece legumele taiate in bucatele mici in afara de ceapa taiata marunt, care se fierbe separat intr-o...
Supa de morcovi cu napiDovleceii se curata, se taie felii, se fierb in apa cu sare si se scurg. Carnea fiarta se pune in straturi. Deasupra se...
Musaca de dovleceiSe aleg andive tinere (andivele tinere nu au frunze verzi care sunt amare), se taie putin din cotor, se curata, se spala...
Salata de andive cu piept de pasareSe rade usor sparanghelul, se taie in bucati de 2-3 cm. Se pune intr-o oala cu apa si sare la foc. Cind sparanghelul este...
Supa de sparanghelCarnea se da prin masina de tocat impreuna cu legumele. Se amesteca cu albusul si verdeata si se formeaza crochete potrivite...
Crochete din carne cu legumeSe taie carnea de minzat in doua felii, ca pentru snitele, se bat feliile pe ambele parti si se fierb in aburi sau se inabusa...
Rulade de carne umpluteDovleceii curatati de coaja se rad pe razatoare, se adauga putina sare si se lasa sa se scurga. Se adauga oul, faina, brinza...
Chiftelute de dovlecei cu brinzaEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata