Se pregateste o supa de carne care se strecoara si se pune la fiert. In aceasta supa se adauga carnea bine spalata, taiata...
Supa din carne macra si ouaSalata de pepene galben este racoroasa si delicioasa. Pentru aceasta reteta de salata de fructe aveti nevoie de doua sau trei...
Salata de pepene galben
Se freaca untul cu zaharul vanilat, se adauga galbenusurile si faina, pina se obtine o coca moale, din care se fac pesmeti...
Pesmeti pentru ceai
Se curata merele de coaja, se rad pe partea mare a razatoarei, se amesteca cu zaharul si se calesc la foc potrivit. Dupa ce...
Strudel cu mere
Taiteii (fisii late de 1 cm) se fierb, se scurg si se amesteca cu untul si sunca tocata.
Taitei cu sunca
Se amesteca intr-un vas faina cu drojdia dizolvata in lapte, apoi, treptat, cu celalalte ingrediente. Se framinta un aluat,...
Cozonac trandafir cu lapte si miere
Din ingredientele de mai sus se face o pasta din care se formeaza chiftelele mici, care se prajesc in untdelemn.
Chiftelute cu cartofi
Ouale se fierb, se curata de coaja, se scot galbenusurile si se freaca cu uleiul, turnat cite putin, pina se obtine o crema,...
Sos de ou cu mustar si castraveti acri
Se coc merele la cuptor intr-un vas smaltuit, se dau prin sita si se lasa sa se raceasca. Se pun intr-un vas inoxidabil si se...
Crema de mere cu albus
Se alege fasolea, se spala bine si se pune din ajun sa se inmoaie in de 3 ori mai multa apa rece. A doua zi, se schimba apa...
Supa crema de fasole uscata
Se fierb feliile de zarzavat impreuna cu foaia de dafin. Cind sunt aproape fierte, se pune pestele curatat si spalat si...
Rasol de peste cu cartofi natur
Se curata muschiul de pielite si zgirciuri, se pune intr-o craticioara cu feliile de morcov, ardeiul, foaia de dafin si se...
Muschi de vaca
Salaul curatat se fierbe in citeva clocote la foc incet, apoi se scoate si se frige la gratar. Se ia cu grija, sa nu se sfarime.
Salau la gratar
Cartofii fierti si curatati de coaja se taie in felii rotunde. Ceapa taiata marunt se caleste in untura, dupa care se adauga...
Cartofi cu ceapa
Din faina, 1/2 ou, putina sare si lapte se amesteca o compozitie pina se omogenizeaza. Se subtiaza cu restul de lapte,...
Budinca de clatite cu brinza de vaci
Se freaca untul cu zaharul pina cind devine spumos. Se adauga oul, zaharul vanilat si sarea. Se amesteca si se pune faina. Se...
Tarte cu struguri
Fasolea se alege, se spala si se fierbe cu o ceapa, apoi se trece prin sita. Zarzavatul se curata, se spala se taie bucatele...
Supa taraneasca
Se spala foile de salata, se lasa sa se scurga, se aranjeaza intr-o salatiera. Separat se prepara un sos batind smintina cu...
Salata verde cu sos de smintina
Se intinde brinza de vaci pe feliile de piine si se decoreaza cu o felie de sfecla.
Sandvis cu brinza de vaci si sfecla
Ceapa, morcovul si patrunjelul se curata, se spala si se rad pe razatoarea cu gauri mici. Se calesc apoi in ulei fierbinte....
Sos picant cu legume
Cartofii fierti se curata de coaja, se taie felii si se pun intr-un vas rezistent la caldura, impreuna cu untul taiat bucati...
Cartofi cu oua si smintina
Se amesteca brinza de vaci cu oul, faina si atita gris cit sa se obtina o compozitie consistenta mai moale. Se ia din aceasta...
Galuste cu brinza de vaci si gris
Se da brinza de vaci prin sita sau se striveste cu furculita, apoi se amesteca cu untul pina se omogenizeaza. Se ung feliile...
Sandvici cu brinza de vaci cu gogosar
Se curata si se spala foarte bine in mai multe ape stevia sau macrisul, apoi se opareste, se strecoara si se taie fisii. Se...
Supa de stevie sau de macris
Se coc cartofii, se lasa in coaja, se scobeste o parte din miez si se umplu cu sunca tocata, miezul scos si untul.
Cartofi copti umpluti cu sunca
Se freaca spuma untul cu zaharul. Se adauga pe rind galbenusurile, amestecind bine dupa fiecare si faina care a fost...
Chec cu smintina
Pestele bine curatat si spalat se lasa sa se zvinte, se unge cu ulei si se frige pe gratarul bine incins. Cind este gata se...
Nisetru la gratar
Carnea taiata bucatele se fierbe inabusit. Apoi, se adauga legumele fierte inabusit in untdelemn si apa si se da la cuptor.
Ghiveci cu carne
Cartofii fierti, dati prin masina de tocat, se amesteca cu albusul, drojdia si faina. Se face o pasta din care se formeaza...
Chiftelute de cartofi cu drojdie
Carnea taiata bucatele, se fierbe inabusit impreuna cu o ceapa impartita in sferturi. Cind este aproape gata, se adauga...
Vinete cu carne
Conopida fiarta se rupe in bucatele si se amesteca cu morcovii cruzi rasi, apoi cu uleiul, zeama de lamiie, sarea, zaharul si...
Salata de conopida si morcov
Se inabusa carnea taiata bucatele in margarina, cu putina apa; separat se pregateste prin fierbere amestecul de ceapa si...
Ciuperci cu carne
Ouale intregi, zaharul si laptele, puse intr-un vas, se bat cu telul 3 minute, dupa care se pune vasul la bain-marie,...
Inghetata de alune cu ciocolata
Pestele taiat bucati se pune intr-o tava cu untdelemn, ceapa taiata marunt, foi de dafin, verdeata, piper, 2-3 rosii curatate...
Plachie de crap
Se amesteca faina cu o lingura de lapte rece si se pune sa fiarba in restul de lapte clocotit, 15-20 de minute. Se adauga...
Sos alb dietetic
Puiul taiat in bucati se fierbe cu ceapa. Cind este aproape fiert se adauga rosiile curatate de pielita si taiate in felii...
Ostropel de pui
Se alege mazarea, se spala bine si se pune la inmuiat de cu seara. A doua zi, se schimba apa si se aseaza mazarea la foc...
Supa de mazare uscata
Dovleceii, curatati si taiati bucati potrivite, se fierb in apa cu sare. In timpul fierberii, se adauga faina amestecata cu...
Supa de dovlecei si rosii
Gutuile spalate, sterse, se taie in felii inlaturind partea fibroasa si simburii. Se fierb inabusit cu margarina si putina...
Mincare de gutui
Se curata cartofii, se taie felii si se fierb in apa cu sare.
Cartofi cu unt
Se spala vinetele, se indeparteaza codita si se cresteaza incomplet in patru. Se fierb in apa cu sare si se scurg bine. Se...
Vinete umplute cu legume
Se freaca faina cu untul adaugind pe rind oul si sarea. Aluatul obtinut se da la rece o ora. Se imparte apoi in doua parti...
Prajitura cu gratii
Ardeii bine spalati, curatati de simburi (cotor) se umplu cu ciupercile tocate, fierte inabusit, impreuna cu ceapa tocata,...
Ardei umpluti cu ciuperci
Se obtine un aluat destul de consistent din care se pot face prajituri cu diferite umpluturi, brinza de vaci, mere, marmelada.
Aluat cu morcovi
Se pun la fiert in apa rece legumele taiate in bucatele mici in afara de ceapa taiata marunt, care se fierbe separat intr-o...
Supa de morcovi cu napi
Dovleceii se curata, se taie felii, se fierb in apa cu sare si se scurg. Carnea fiarta se pune in straturi. Deasupra se...
Musaca de dovlecei
Se aleg andive tinere (andivele tinere nu au frunze verzi care sunt amare), se taie putin din cotor, se curata, se spala...
Salata de andive cu piept de pasare
Se rade usor sparanghelul, se taie in bucati de 2-3 cm. Se pune intr-o oala cu apa si sare la foc. Cind sparanghelul este...
Supa de sparanghel
Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu legumele. Se amesteca cu albusul si verdeata si se formeaza crochete potrivite...
Crochete din carne cu legume
Se taie carnea de minzat in doua felii, ca pentru snitele, se bat feliile pe ambele parti si se fierb in aburi sau se inabusa...
Rulade de carne umplute
Dovleceii curatati de coaja se rad pe razatoare, se adauga putina sare si se lasa sa se scurga. Se adauga oul, faina, brinza...
Chiftelute de dovlecei cu brinza
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane