Se da carnea de doua ori prin masina de tocat. Orezul fiert se amesteca cu carnea, usturoiul pisat, cimbrul si putin piper....
Salam dieteticSe fierb ouale. Se prepara un sos de rosii, diluind pasta de rosii cu o ceasca de apa. Intr-un vas, se pun sosul tomat, ouale...
Oua moi in sos de rosiiCartofii curatati si taiati cuburi, se fierb in apa sarata. In timpul fierberii, se adauga faina, amestecata cu laptele, si...
Supa de cartofi dreasa cu iaurtSunca sau parizerul, taiate in bucatele marunte, se amesteca cu faina desfacuta in 1-2 linguri de sifon si un albus bine...
Aperitiv cu sunca sau parizerSe freaca untul spuma, se adauga galbenusul, zaharul, zeama si coaja de lamiie, faina, pina devine o coca moale. Se intinde o...
Fursecuri cu lamiieSe pune cu o seara inainte fasolea la inmuiat si dimineata se scurge, apoi se pune la fiert impreuna cu carnea afumata si cea...
Supa cu carne afumata si fasole uscataSe amesteca brinza de vaci cu oul, faina si atita gris, cit sa se obtina o compozitie de o consistenta potrivita, pe care o...
Papanasi cu brinza de vaciSe curata verdeturile, se spala foarte bine in mai multe ape, apoi se taie in suvite si se calesc in 3/4 din cantitatea de...
Supa verde cu stevieSe intinde foaia de strudel pe masa si se stropeste cu unt cald, apoi se presara pe deasupra nuca pisata sau data prin...
Strudel cu nuciDin faina, ou si putina apa se prepara un aluat de o consistenta mai tare, care se framinta bine pe planseta. Cind aluatul...
Taitei cu lapteSe curata fasolea, se rupe bucati si se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa ce a fiert, se strecoara si, calda, se...
Salata de fasole verde cu iaurtStrugurii se spala si se desciorchineaza. Se pune la fiert apa cu zaharul si vanilia. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga...
Compot de struguri cu vanilieColtunasii cu brinza de vaci sunt foarte delicioase. Pentru aceasta reteta avem nevoie de faina, oua, branza si pesmet.
Coltunasi cu brinza de vaci in pesmetSe fierb cartofii si se taie cubulete, se adauga rosiile spalate, curatate, taiate felii si uleiul.
Salata orientala cu cartofi si rosiiSe spala cartofii, se coc in coaja la cuptor si se curata.
Cartofi copti cu untCiorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se...
Ciorba de burta cu legumeSe curata zarzavatul, se spala bine, apoi se pune intr-o oala cu apa si sare la foc. Cind zarzavatul este bine fiert, se...
Supa de prazSe inabusa legumele in putina apa si margarina. Dupa ce s-au inmuiat se adauga faina desfacuta in putina apa si restul de apa...
Supa de zarzavat cu gris sau tapiocaSalata verde se taie fidea, ridichile si rosiile rondele, mocovul se da printr-o razatoare mica, ceapa se toaca marunt. Se...
Salata de cruditati de varaSe inmoaie ciocolata in foarte putina apa calduta. Se adauga galbenusurile, zaharul si albusurile batute spuma. Intre doua...
Tort de ciocolata cu biscuti de cacaoUntul se freaca spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile trecute prin sita, esenta de migdale si, la sfirsit, se pune faina...
Biscuiti cu esenta de migdaleSe spala salata in mai multe ape reci, apoi se pune sa fiarba in 300 ml apa clocotita. Cind e bine fiarta, i se adauga...
Supa de salata verde cu mararCapsunile proaspete, alese, se bat cu zaharul si albusul pina se obtine o spuma tare.
Spuma de capsuniSe amesteca iaurtul cu zaharul si foaia de gelatina inmuiata in apa rece si apoi dizolvata intr-o lingura de apa calda. Se...
Crema de iaurtSe spala oasele, se sparg si se fierb 1 1/2-2 ore, dupa care se strecoara zeama si se pune din nou la fiert. Se spala carnea...
Ciorba de vitelSe freaca galbenusurile cu zaharul, sarea si coaja rasa de lamiie. Se amesteca totul cu faina, nucile si albusurile batute...
Prajitura cu nuci si lamiieSe fierbe grisul in lapte si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi cu galbenusul frecat cu zaharul, albusul batut spuma si...
Budinca de grisSe curata, se spala zarzavatul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc. In cazul cind sunt oase ramase de la mincare, se spala...
Ciorba de maruntaie de mielCartofii se taie cubulete, telina se rade pe razatoarea cu gauri mari, merele taie fideluta sau se dau tot pe razatoare. 150...
Salata din carne de pasare cu coniacCartofii se curata, se taie cuburi si se fierb in apa sarata. Se pun rosiile taiate marunt, ardeiul si se lasa sa fiarba pina...
Ciorba de cartofi cu iaurtOrezul, curatat si spalat, zaharul si coaja de lamiie se pun sa fiarba in laptele clocotit. Se lasa sa fiarba incet pina...
Orez cu lapte si dulceataMorcovul si cartoful se fierb in cca 400 ml apa si se strecoara. Grisul se clateste intr-un vas smaltuit,fara grasime, pina...
Supa de grisCarnea fara grasime se da prin masina de tocat, de 2-3 ori, impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa. Se amesteca cu orezul...
Supa de perisoare cu tarhonSe prajesc cepele taiate pestisori, se adauga dovleceii rasi si storsi de zeama si se lasa pe foc pana devin aurii. Se lasa...
Salata de dovlecei cu ouaSe pun legumele la fiert in apa rece, la foc redus. Cind sint bine fierte se strecoara sau se zdrobesc, dupa preferinta....
Supa de legume diverseSe taie cornurile in doua, in latime, se scobesc de o parte din miez, apoi se umplu cu carnea de pasare fiarta si se...
Cornuri umplute cu carneSe spala carnea, se taie in bucati potrivite si se aseaza intr-o oala cu apa si sare, la foc. Cind incepe sa clocotesca, se...
Ciorba taraneascaSe curata spanacul, se spala in multe ape reci, apoi se fierbe 10-15 minute in apa clotita cu sare, acoperit. Se strecoara,...
Piure de spanac cu lapteVisinele spalate, curatate de codite si simburi se paseaza prin sita. Simburii curatati si zdrobiti in piulita se fierb...
Inghetata de visineSe pun macaroanele in apa clocotita cu sare si se lasa sa fiarba la foc incet pina se inmoaie, fara sa se sfarime. Se scurg,...
MacaroaneCartofii si morcovii se taie in cuburi, se amesteca cu mazarea, sosul alb si verdeata dupa gust. Cu aceasta compozitie se...
Rulouri din sunca si cartofiSe curata puiul si se fierbe pe jumatate, se scurge si se frige intr-o frigare, cu care se roteste deasupra focului pina cind...
Pui la frigareSe curata dovleceii, se taie cuburi, se fierb in apa cu sare pina se inmoaie, apoi se scurg.
Sote de dovleceiSe amesteca brinza de vaci cu sunca taiata marunt, se intinde peste feliile de piine si se decoreaza cu morcovul ras deasupra.
Sandvis cu brinza de vaci si suncaSupa de zarzavat simpla, strecurata, se pune din nou la fiert si, cind clocoteste, se adauga o lingura de taitei de casa,...
Supa cu taiteiStiuca se curata si se fierbe in citeva clocote la foc incet, apoi se scoate si se frige la gratar. Se ia cu grija, sa nu se...
Stiuca la gratarSe fierb macaroanele in apa clocotita cu sare, la foc incet pina se inmoaie, fara sa se sfarime. Se scurg, se clatesc cu apa...
Musaca de macaroaneSe taie vinetele in doua, pe lungime. Cu virful unui cutit se face o incizie de jur imprejurul vinetelor. Se sareaza putin si...
Jumari cu vinete umpluteSe alege fasolea, se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Cind fasolea este veche, ca sa fiarba mai repede, se pune de...
Supa de fasole uscataSe pune ficatul pe gratarul incins, fara grasime, se frige la foc mare si nu prea mult. Ficatul se serveste in singe. Altfel...
Ficat la gratarRosiile se taie felii rotunde, ardeii se taie fidea, ceapa pestisori. Se amesteca si se toarna deasupra sosul picant. Se...
Salata de rosii si ardei grasi cu maioneza picantaEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata