Retete culinare

Sos picant de rosii cu mustar
Sosuri condimentate

Sos picant de rosii cu mustar

Se pune faina in uleiul incins, amestecind repede cu o lingura de lemn; dupa 2-3 minute se stinge cu o ceasca de supa, se...

Sos picant de rosii cu mustar
Supa de patrunjel
Supe de legume

Supa de patrunjel

Se fierb in apa clocotita radacina de patrunjel, spalata, si cartofii curatati si taiati bucatele.

Supa de patrunjel
Sos picant cu castraveti murati
Sosuri condimentate

Sos picant cu castraveti murati

Se amesteca ceapa tocata marunt, otetul, mustarul, piperul si citeva linguri de apa si se fierb 10-15 minute. Se adauga apoi...

Sos picant cu castraveti murati
Ghiveci de toamna
Mancaruri cu legume

Ghiveci de toamna

Toate legumele bine spalate si taiate in bucati potrivite se pun intr-o cratita cu un pahar de ulei si se dau la cuptor la...

Ghiveci de toamna
Dovlecei cu carne
Mancaruri cu carne

Dovlecei cu carne

Dovleceii curatati si spalati, taiati in rondele se pun la fiert cu carnea, rosiile si ceapa pina se inmoaie. Se adauga...

Dovlecei cu carne
Sos de oua cu masline
Sosuri cu legume

Sos de oua cu masline

Ouale se fierb, se cojesc, apoi albusurile se toaca marunt. Galbenusurile se freaca impreuna cu smintina pina se obtine un...

Sos de oua cu masline
Supa crema de cartofi
Supe de legume

Supa crema de cartofi

Se spala oasele, se sparg in lungime cu satirul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc impreuna cu ceapa. Se lasa sa se...

Supa crema de cartofi
Sos brun
Sosuri rosii

Sos brun

Zarzavaturile se spala, se curata, se taie ceapa in bucati, se curata, se spala si se taie felii. Intr-o cratita se pune...

Sos brun
Triunghiuri cu marmelada
Prajituri

Triunghiuri cu marmelada

Se framinta repede un aluat (din faina, unt, smintina si sare) si se da la rece 2-3 ore. Se intinde o foaie groasa de 5 mm,...

Triunghiuri cu marmelada
Ciorba de maruntaie de pasare
Ciorbe

Ciorba de maruntaie de pasare

Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala...

Ciorba de maruntaie de pasare
Ciorba de peste cu hrean
Ciorbe

Ciorba de peste cu hrean

Se pun intr-o oala la foc ceapa tocata marunt si apa. Cind ceapa este aproape fiarta, se adauga ardeii taiati subtiri,...

Ciorba de peste cu hrean
Prajitura cu gem si cacao
Prajituri

Prajitura cu gem si cacao

Untul, zaharul si galbenusurile se freaca pina devin spumoase, dupa care se adauga faina amestecata cu praful de copt si...

Prajitura cu gem si cacao
Supa de fasole verde
Supe de legume

Supa de fasole verde

Se lasa sa fiarba fasolea in apa clocotita, dupa ce a fost taiata in lamele fine. Se adauga apoi bulionul cald si orezul fiert.

Supa de fasole verde
Pui cu rosii si usturoi
Mancaruri cu carne

Pui cu rosii si usturoi

Puiul taiat in bucati se fierbe cu ceapa. Cind este aproape fiert se adauga rosiile curatate de pielita si taiate in felii...

Pui cu rosii si usturoi
Supa de legume de toamna
Supe de legume

Supa de legume de toamna

Se curata sfecla, cartofii si conopida, prazul si varza se spala se taie felii si se inabusa in cantitatea de grasime. Se...

Supa de legume de toamna
Chec cu smintina si rahat
Checuri

Chec cu smintina si rahat

Se bate cu telul oul intreg, cu zaharul si smintina. Se adauga faina cernuta cu praful de copt si vanilia. La sfirsit, se...

Chec cu smintina si rahat
Sufleu de sunca
Mancaruri cu carne

Sufleu de sunca

Se taie sunca in bucati mici. Din unt, faina si lapte se prepara, prin fierbere, un sos alb. Se amesteca sosul, galbenusul,...

Sufleu de sunca
Budinca de ciocolata
Budinci

Budinca de ciocolata

Se pun intr-o cratita ciocolata, untul si zaharul si se dau la foc moale, amestecind mereu, cu o lingura de lemn. Se ia...

Budinca de ciocolata
Chec din albusuri si nuci
Checuri

Chec din albusuri si nuci

Albusurile se bat spuma. Se pune zaharul si se bate din nou pina cind se intareste spuma, dupa care se adauga vanilia, nucile...

Chec din albusuri si nuci
Supa de rosii si orez
Supe de legume

Supa de rosii si orez

Se curata zarzavatul, se spala si se aseaza la foc intr-o oala cu apa si sare. Cind zarzavatul s-a fiert, se adauga rosiile...

Supa de rosii si orez
Tort cu biscuiti si cu nuci
Torturi

Tort cu biscuiti si cu nuci

Se inmoaie biscuitii in laptele indulcit amestecat cu romul. Se aseaza unul linga altul pe un platou lung, se presara cu...

Tort cu biscuiti si cu nuci
Supa vieneza
Supe de carne

Supa vieneza

Oasele se fierb in apa rece, se strecoara supa care se sareaza si se lasa sa mai fiarba aproape o ora; se taie cepele...

Supa vieneza
Tocana de miel
Mancaruri cu carne

Tocana de miel

Se fierb toate legumele taiate in bucatele mici in apa rece si sarata, in care s-au pus si cuisoare. Dupa ce s-a luat spuma,...

Tocana de miel
Tort de piscoturi si cu rom
Torturi

Tort de piscoturi si cu rom

Se stropesc piscoturile cu lapte indulcit si cu putin rom. Se aseaza unul linga altul pe un platou si se alterneaza cu crema...

Tort de piscoturi si cu rom
Supa de iaurt
Supe de legume

Supa de iaurt

Iaurtul se pune intr-un castron si se dilueaza cu laptele. Castravetele taiat in cubulete foarte mici se lasa putin sa se...

Supa de iaurt
Prajitura cu brinza
Prajituri

Prajitura cu brinza

Se dizolva drojdia in putina apa calda. Se pune faina pe planseta, drojdia in mijloc si se adauga zaharul, untura topita,...

Prajitura cu brinza
Ciorba de carne de porc
Ciorbe

Ciorba de carne de porc

Se sparg oasele si se pun la fiert cu apa rece. Se spala carnea, se taie in bucati potrivite pentru patru persoane si se...

Ciorba de carne de porc
Tocana
Mancaruri cu carne

Tocana

Se taie cepele pestisori si se auresc intr-o cratita cu 1/2 din cantitatea de untura. Apoi se adauga carnea taiata fisii...

Tocana
Supa concentrata de carne
Supe de carne

Supa concentrata de carne

Din 1/2 kg. de carne si zarzavat se pregateste o supa foarte concentrata care se strecoara. Rasolul va putea fi folosit la...

Supa concentrata de carne
Gulas de porc
Mancaruri cu carne

Gulas de porc

Se topeste untura intr-un vas mare, se pune carnea taiata in bucatele si se lasa sa se aureasca. Dupa ce au prins o usoara...

Gulas de porc
Pirogi
Prajituri

Pirogi

Se face un aluat din faina, ou, o lingurita de zahar, apa si se intinde o foaie de cca 1/2 cm grosime. Se taie rotunduri cu...

Pirogi
Sarlota de ciocolata cu nuca
Creme

Sarlota de ciocolata cu nuca

Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca cu o...

Sarlota de ciocolata cu nuca
Cartofi cu brinza
Mancaruri cu cartofi

Cartofi cu brinza

Cartofii curatati se spala, se rad, se sareaza si impreuna cu ceapa taiata pestisori se prajesc in untura incinsa. Cind sunt...

Cartofi cu brinza
Clatita alpina
Mancaruri cu cartofi

Clatita alpina

Cartofii se taie in cuburi si se pun in apa clocotita si sarata. Se lasa sa fiarba citeva minute. Se adauga merele curatate...

Clatita alpina
Varza cu carne  "Bigos"
Mancaruri cu varza

Varza cu carne "Bigos"

Varza se taie felii groase de cca 2 cm si se sareaza. Se pune intr-o cratita si se acopera cu supa (sau apa calda). Se lasa...

Varza cu carne "Bigos"
Budinca de carne de porc si de berbec
Mancaruri cu carne

Budinca de carne de porc si de berbec

Carnea taiata in bucati mici se amesteca bine cu sare, boia, ou, piine inmuiata in lapte si ciuperci tocate. Toata compozitia...

Budinca de carne de porc si de berbec
Salata de dovleac
Salate reci

Salata de dovleac

Dovleacul se da pe razatoare, restul de legume se taie in cuburi, iar verdeata se toaca marunt. Toate se amesteca. Se mai...

Salata de dovleac
Supa crema de linte
Supe de legume

Supa crema de linte

Se alege lintea, se spala si se pune la fiert cu apa. Dupa citeva clocote, se adauga zarzavatul curatat si apalat si cimbrul....

Supa crema de linte
Vrabioara la gratar
Mancaruri cu carne

Vrabioara la gratar

Se bate vrabioara bine, pe o parte si pe cealalta, pentru a se zdrobi fibrele tari. Se unge cu un strat subtire de ulei, se...

Vrabioara la gratar
Salata mixta
Salate de legume

Salata mixta

Castravetii se curata de coaja si se taie in felii subtiri. Ceapa curatata se taie pestisori. Ardeiul curatat de seminte se...

Salata mixta
Salata de cartofi
Salate de legume

Salata de cartofi

Se fierb cartofii in coaja, se curata, se taie felii, se pun pe o salatiera, se amesteca cu sarea si uleiul si se decoreaza...

Salata de cartofi
Peste cu sos de mere
Mancaruri cu peste

Peste cu sos de mere

Feliile de peste se sareaza si se stropesc cu zeama de lamiie. Slanina se taie in bucatele si se pune intr-o tigaie la foc...

Peste cu sos de mere
Mincare de telina cu brinza
Mancaruri cu legume

Mincare de telina cu brinza

Telinele si cartofii se curata si se taie in felii rotunde, egale. Se pun intr-o cratita unsa cu grasime, se toarna restul de...

Mincare de telina cu brinza
Rosii la cuptor
Mancaruri cu legume

Rosii la cuptor

Rosiile se curata de pielita, se taie in felii rotunde si se asaza intr-o cratita unsa cu grasime, intre rindurile de rosii...

Rosii la cuptor
Bitoci
Mancaruri cu carne

Bitoci

Se toaca carnea si se framinta bine cu 100 gr. de unt. Se sareaza si se pipereaza. Se formeaza chiftelute mari care se dau...

Bitoci
Salata de fasole boabe cu heringi
Salate de legume

Salata de fasole boabe cu heringi

Fasolea fiarta in apa cu sare se scurge bine. Heringul desarat si spalat in mai multe ape se curata de oase si se desface in...

Salata de fasole boabe cu heringi
Supa crema de spanac
Supe de legume

Supa crema de spanac

Se spala bine oasele, se sparg pe lungime si se pun la foc impreuna cu ceapa. Dupa ce au fiert 1 1/2-2 ore, se strecoara si...

Supa crema de spanac
Salata de heringi
Salate cu peste

Salata de heringi

Se fierb cartofii si sfecla, dupa care se taie in felii. Pestele se rupe in fisii foarte mici, cepele se taie pestisori, iar...

Salata de heringi
Saslik
Mancaruri cu carne

Saslik

Se taie carnea in bucatele mici care se dau prin ulei, piperindu-le. Se frig apoi pe frigaruie, sau se aseaza pe un gratar,...

Saslik
Peste "a Suisse"
Mancaruri cu peste

Peste "a Suisse"

Intr-o cratita unsa cu unt se pun cepele taiate pestisori, iar pe deasupra pestele curatat si spalat. Se presara sare si...

Peste "a Suisse"
Bors rusesc cu dafin
Borsuri

Bors rusesc cu dafin

Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii subtiri sau se da pe razatoarea mare, apoi se inabusa in...

Bors rusesc cu dafin
Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata