Se aleg dovlecei foarte mici, daca se conserva intregi (aceeasi reteta este valabila si pentru dovlecei mari). Dovleceii se...
DovleceiSe face o coca de taitei din faina, apa, ou si putina sare. Se lasa sa se odihneasca timp de o ora, apoi se intinde cu...
VarenkiSe amesteca brinza cu zaharul, apoi se pune faina. Se bat ouale, ca pentru omleta, cu putina sare, si se amesteca totul. Se...
Budinca din brinza de vaciArdeii spalati, curatati de seminte si vinisoare, se taie in rondele subtiri. Ceapa se taie pestisori, iar rosiile in felii...
Salata de ardei grasi• taiati cartofii si telina cuburi si puneti-le la fiert in apa cu sare • dupa cca. jumatate de
Supa crema de ciuperciCastravetii curatati, taiati felii subtiri, sarati si dupa 10-15 minute storsi, se pun in salatiera, impreuna cu usturoiul...
Salata de castravetiSe freaca untul cu zaharul, se adauga cacaua, nucile macinate, apoi faina si scortisoara. Se intinde o foaie si se taie in...
Stele cu scortisoaraSe sparg oasele cu ajutorul unui satir, se spala bine si se pun la fiert cu apa rece si putina sare. Cind s-a format spuma,...
Supa din oase cu diferite garnituriMorcovul, curatat, spalat se rade marunt. Merele se curata, se taie cuburi mici si se amesteca cu morcovul, sarea, zeama de...
Salata de morcovi cu mereSe spala bine conopida, se curata de frunze si se rupe buchetele, apoi se pune cu apa si sare la foc. Se topeste untul intr-o...
Supa de conopida cu unt si smintinaSe fierbe orezul in apa sarata, cu citeva ore inainte de pregatirea mincarii. Dupa ce a fiert, se scurge si se spala cu apa...
Orez a la CantonBrinza sau casul se da prin masina de tocat (cu sita deasa) de 2-3 ori. Se amesteca cu untul frecat spuma, cu chimenul,...
Brinza cu chimen si boiaSe curata conopida de frunze si se lasa 10 min. in apa sarata, ca sa iasa eventualii viermisori. Se pune conopida intr-o oala...
Supa crema de conopidaSe poate frige puiul pe gratar, in mod obisnuit, deasupra flacarii, sau in cuptor, pe gratarul aragazului, fara grasime.
Pui la gratarSe pune apa cu zaharul si vanilia sa fiarba. Cind da in clocot, se adauga perele curatate si taiate sferturi. Se lasa sa...
Compot de pereSe fierb spaghetele in apa cu sare pina se inmoaie, se scurg, se clatesc cu apa calduta, apoi se strecoara. Se amesteca untul...
Spaghete cu brinza de vaci dieteticeSe fierb ouale tari, se taie in doua, se scot galbenusurile si se amesteca cu pasta de peste. Se umplu albusurile, se...
Oua cu pasta de pesteAceasta ciorba se poate prepara din peste marunt sau din capul si 2-3 bucati de la coada unui peste. Se pune intr-o oala...
Ciorba de pesteSe face un sirop din apa si zahar, in care se pun sa dea in clocot piersicile descojite si taiate in doua. Dupa 2-3 clocote,...
Salata de piersiciSe curata zarzavatul, se spala, apoi se taie marunt si se caleste in grasime. Se adauga apa fierbinte sau, daca se poate,...
Supa de legume cu costita afumataSe da carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa fiarta, apoi se amesteca cu orezul, putina sare si uleiul. Foile verzi se...
Sarmalute in foi verziSe freaca zaharul si ciocolata calduta pina cind se ingroasa compozitia. Se adauga faina, vanilia, nucile si se amesteca...
Chec cu ciocolataSe amesteca brinza de vaci cu oul, faina si atita gris, cit sa se obtina o compozitie de o consistenta potrivita. Se iau din...
Galuste cu brinza de vaciSe freaca bine galbenusurile cu zaharul si putina sare, se adauga faina, coaja si zeama de lamiie. La sfirsit, se...
Budinca de lamiiePestele fiert se scoate de pe oase si se toaca cu cutitul. Se amesteca cu uleiul, zeama de lamiie, sarea si verdeata. Oul...
Salata de pesteSe taie rosiile in cubulete mai mari si cepele in rondele apoi se pun la fiert in supa clocotita. Se adauga sare, piper,...
Omleta indianaSe curata zarzavatul si ceapa, se spala si se taie subtire dupa care se aseaza intr-un vas cu apa si putina sare si se pun la...
Supa de cartofiSe curata zarzavatul de supa si se aseaza la foc intr-o oala cu apa si putina sare. Cind zarzavatul este fiert, se strecoara...
Supa de ciuperci cu verdeataSe curata legumele, se dau pe razatoare si se calesc in 50 gr. unt. Cind sint rumenite se adauga rosiile curatate de coaja si...
Sos de rosii condimentatSe fierbe carnea de pui in apa cu sare. Orezul se adauga curatat si spalat, dupa aproximativ 10 minute. Se fierbe inabusit si...
Pilaf de pasareOuale trebuie sa fiarba astfel incit albusul sa fie prins in intregime, iar galbenusul semiinchegat. Se pun ouale in apa...
Oua fierte cleioaseSe curata legumele, se spala bine in mai multe ape, se portioneaza, daca este cazul, apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa...
Supa din legume de varaZarzavatul si legumele se curata, se spala si se aseaza la foc. Cind totul este bine fiert, se strecoara, apoi se trece prin...
Supa crema de legume si zarzavatCarnea se taie in bucatele mici, patrate, iar ceapa pestisori si se pun impreuna la prajit, intr-o cratita cu untura incinsa....
PorkoltSe taie carnea felii, se bate pe ambele parti ca sa ramina subtire si se fierbe in aburi pina se fragezeste. Se scoate si se...
Snitele aburite cu cartofiSe tau vinetele in felii rotunde, groase de un deget, se sareaza, se lasa sa se scurga, se sterg. Se prajesc in ulei incins...
Salata de vinete prajiteEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata